Update 2 : hoe staat het met mijn 47-List ?

Vandaag is het 14 december … exact 7 maanden geleden was ik jarig en ter ere daarvan bedacht ik de 47-List : 47 dingen die ik, nu ik 47 ben, wil gaan doen. Al eerder gaf ik een update over de vorderingen (klik hier als je ‘m gemist mocht hebben), maar inmiddels heb ik weer wat zaken af kunnen vinken, en vandaag laat ik je zien wat ik al allemaal gedaan heb :

22. Ik ging bowlen, en gooide zelfs een strike ! (en ook een aantal keer een no-score hoor 😉
7. Op deze dag at ik onder andere escargots, en pompoenrisotto. Met name die laatste was voor herhaling vatbaar.
3. Ik ging ergens in oktober 2022 een dagje met Little Miss C weg en besloot die dag “ja” te zeggen tegen alles wat ze me zou vragen. Gelukkig vroeg ze me geen heel gekke dingen, maar er zaten wel dingen tussen, waar ik normaal gesproken niet op in gegaan zou zijn, of “nee” tegen gezegd zou hebben. En eerlijk gezegd zouden die “nee’s” best ondoordacht en/of automatisch zijn geweest. Door nu “ja” te zeggen tegen die dingen had ik een hele blije meid naast me. Die vibe deed de sfeer ten goede komen, waardoor ik weer makkelijker werd, waardoor zij weer losser werd, etc. etc. Er ontstond een heel positieve spiraal dus. En omdat dit effect mij positief verraste, ik had dit niet verwacht, heb ik dit sindsdien vaker gedaan. En zal ik dit vaker blijven doen. En niet alleen bij haar ;-).
6. Ik vloog Business Class met Emirates, en nu wil ik nooit meer anders, hahaha.
38. Ik ritselde deze prachtige bos bloemen voor mezelf.
13. Ik ging naar Den Bosch en at een Bossche Bol van Banketbakkerij Jan de Groot, volgens kenners de lekkerste.
5. Ik moest voor zaken naar Parijs en besloot deze trip te verlengen met wat privé tijd. Uiteindelijk was ik iets meer dan 24 uur de tourist in mijn geliefde stad. (En ja, de foto is blurry, maar deze avond was wel een van mijn mooiste momenten tijdens die trip dus ik wilde deze foto perse gebruiken).
41. Ik rende de Cooper Test (en schreef er deze blog over : Ik deed de Coopertest. Vrijwillig.).

Ik ben dus weer lekker bezig geweest, maar er is nog een hoop te doen in de komende 5 maanden. Voor de overzichtelijkheid hieronder een bijgewerkte 47-List :

 1. MrC een onvergetelijk 55ste verjaardagscadeau geven.
 2. Een dagje alleen maar typisch Nederlandse dingen doen : in klederdracht op de foto in Volendam, een kroketje trekken bij de Febo, een pannenkoek eten, een foto bij een molen, dat soort dingen, …
 3. Een dag lang zonder aankondiging naar andere mensen overal “ja” op zeggen, en daar ook gehoor aan geven.
 4. Een dartpijl op de kaart van NL gooien en daar diezelfde dag nog heen reizen.
 5. Een dagje op en neer naar Parijs.
 6. Business class vliegen.
 7. Een dag alleen maar onbekende dingen eten.
 8. Wadlopen.
 9. Een flessenpost maken.
 10. 48 uur zonder gsm en computer.
 11. Mijn foto’s uitzoeken.
 12. Vlaai eten in Maastricht.
 13. Bossche Bol eten in Den Bosch.
 14. Een dag lang geen Nederlands praten.
 15. In een dag alle steden van de Elfstedentocht bezoeken.
 16. Een dag een bootje huren.
 17. Naar de bingo.
 18. Een dagje strandjutten (met metaaldetector).
 19. Een boek lezen over een onderwerp dat ik normaal gesproken nooit zou kiezen.
 20. Een appeltaart bakken.
 21. Mijn kledingkast uitruimen, en afscheid nemen van dingen die ik niet langer draag.
 22. Bowlen.
 23. Naar het Rijksmuseum.
 24. Naar het Van Gogh museum.
 25. Fotowand maken in de hal.
 26. Werk maken van vrijwilligerswerk.
 27. Een week niet klagen.
 28. Meedoen aan prijsvragen/puzzels/etc. tot ik er een win.
 29. Een kerstmarkt bezoeken.
 30. Een basilicumplantje in leven houden.
 31. Iets eten wat ik nog nooit heb gegeten.
 32. Een nieuw drankje leren drinken.
 33. Een “klassieker”, een boek dat je gelezen moet hebben, lezen.
 34. Een luisterboek luisteren.
 35. Genieten van het uitzicht van een hoog gebouw (in Nederland).
 36. Een week lang niet vloeken, ook geen ‘gloeiende’ en krachttermen.
 37. Snoepjes stoppen in jaszakken in een kroeg of op een plaats waar veel jassen hangen.
 38. Een mooi boeket bloemen voor mezelf kopen.
 39. Een give away/prijsvraag organiseren op mijn blog.
 40. De “50 Questions That Will Free Your Mind” beantwoorden.
 41. De Cooper Test rennen.
 42. Tien keer een vrolijk briefje onder een ruitenwisser van een auto stoppen.
 43. Mijn visitekaartje achter laten op 20 willekeurige plekken.
 44. Een week lang op doordeweekse dagen om 22:30 uur gaan slapen.
 45. Uit eten in een nog onbekend restaurant.
 46. 2500 volgers op Instagram halen.
 47. Samen met Little MissC een fish spa behandeling nemen.

Heb jij ook een soort van Bucketlist ? Liefs, Vera

6 gedachten over “Update 2 : hoe staat het met mijn 47-List ?

 1. Je appeltaart kom ik graag proeven als deze klaar is:-) ik breng de slagroom wel mee.
  Heb geen lijst met dingen die ik nog graag zou willen doen qua reizen zou ik nog graag eens naar New York gaan, nog een keer naar Ierland, Yorkshire en een aantal Hebriden bezoeken. Verder zou ik heel graag een keer aanwezig zijn bij de geboorte van Herdwick lammetjes in het Lake District in Engeland (dit type schaap komt voornamelijk daar voor en ze kijken zoooooooo aandoenlijk) Google maar eens. Fijne dag!

  Like

  1. Awhhh die lammetjes … te cute … daar wil ik nu ook naartoe! En samen een stuk appeltaart eten lijkt me super leuk, alleen of het dan een door mij gemaakte moet zijn, dat betwijfel ik, hahaha, ik ben namelijk niet zo’n keukenprinses 😁 xx

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.