Update 3: hoe staat het met mijn 47-List ?

Tien maanden geleden was ik jarig en ter ere daarvan bedacht ik de 47-List : 47 dingen die ik, nu ik 47 ben, wil gaan doen. Al eerder gaf ik updates over de vorderingen (klik hier voor Update 1 en hier voor Update 2 als je ze gemist mocht hebben), maar inmiddels heb ik weer wat zaken af kunnen vinken, en vandaag laat ik je zien wat ik al allemaal gedaan heb :

39. Ik organiseerde een give-away ter ere van het 7-jarig bestaan van mijn blog, waarbij dit armbandje van Label Kiki de inzet was.

44. Met dank aan een berg zorgen is het me gelukt, een week (en zelfs langer dan dat) op tijd te gaan slapen. De stress matte me af, en putte me uit, waardoor ik me ‘s ochtends na het opstaan al verheugde om ‘s avonds weer te mogen gaan slapen. De aanleiding was dus wat minder, maar hé, ik kan wel weer een punt afvinken !

45. Ik ben de afgelopen maanden in veel onbekende restaurants uit eten geweest. Deels vanwege zakelijke afspraken, deels vanwege prive etentjes, en er staan de komende tijd nog best wat etentjes gepland ook. Dit punt is dus meer dan goed afgetikt. (Bovenstaande foto is genomen Bleue Bar Bistro Breda, waar het X-Mas Dinner van mijn werk georganiseerd werd. Dit is typisch zo’n restaurant waar ik prive niet gauw zou gaan eten).
1. Het cadeau is overhandigd; de uitvoering moet nog even op zich wachten, maar feit is dat we ter ere van Mr C’s 55-ste verjaardag naar London gaan ! En dat we daar mooie herinneringen gaan maken, daar ben ik van overtuigd, dus mijn missie om hem een onvergetelijk cadeau te geven vind ik nu al geslaagd.
29. Ik wilde eigenlijk naar een Kerstmarkt in Valkenburg of Maastricht maar vanwege drukte lukte mij dat niet te plannen. In plaats daarvan ging ik naar Winter in Antwerpen, dat ik enorm vond tegenvallen.

26. Ik heb de afgelopen tijd goed nagedacht over dit punt, en dat ik iets van vrijwilligerswerk wil gaan doen, is me wel duidelijk geworden. Wat voor soort vrijwilligerswerk dat dan moet zijn, daar ben ik ook al uit. Ik zou graag in een winkel staan (bijvoorbeeld in de Oxam-Wereldwinkel bij ons in het dorp, of in een winkeltje in een verzorgingstehuis nabij). Ik heb echter gezien mijn huidige, roerige prive situatie nog geen concrete stappen hiervoor gezet, maar dat ik al wel weet wat ik wil en dat ik het wil, is al een mooie stap !

34. Ik downloadde de Storytel app, maar het luisteren naar de boeken kon me niet bekoren. Het liefst heb ik toch een boek in mijn handen, en lees ik zelf, daar ben ik nu wel achter.

14. En ook dit punt is gelukt. Ik heb een hele dag alleen maar Engels gesproken en geschreven.

30. Eindelijk, ein-de-lijk!, is het me gelukt een basilicumplantje in leven te houden. Een blogpost met tips en tricks is in de maak hoor !

40. Ik heb ze beantwoord, alle 50 vragen, en ben van plan deze over een aantal jaar nog eens te herlezen. Ik ben benieuwd of er dan veel veranderd zal zijn.

Ik ben dus weer lekker bezig geweest, maar er is nog een hoop te doen in de resterende 2 maanden. Voor de overzichtelijkheid hieronder een bijgewerkte 47-List :

 1. MrC een onvergetelijk 55ste verjaardagscadeau geven.
 2. Een dagje alleen maar typisch Nederlandse dingen doen : in klederdracht op de foto in Volendam, een kroketje trekken bij de Febo, een pannenkoek eten, een foto bij een molen, dat soort dingen, …
 3. Een dag lang zonder aankondiging naar andere mensen overal “ja” op zeggen, en daar ook gehoor aan geven.
 4. Een dartpijl op de kaart van NL gooien en daar diezelfde dag nog heen reizen.
 5. Een dagje op en neer naar Parijs.
 6. Business class vliegen.
 7. Een dag alleen maar onbekende dingen eten.
 8. Wadlopen.
 9. Een flessenpost maken.
 10. 48 uur zonder gsm en computer.
 11. Mijn foto’s uitzoeken.
 12. Vlaai eten in Maastricht.
 13. Bossche Bol eten in Den Bosch.
 14. Een dag lang geen Nederlands praten.
 15. In een dag alle steden van de Elfstedentocht bezoeken.
 16. Een dag een bootje huren.
 17. Naar de bingo.
 18. Een dagje strandjutten (met metaaldetector).
 19. Een boek lezen over een onderwerp dat ik normaal gesproken nooit zou kiezen.
 20. Een appeltaart bakken.
 21. Mijn kledingkast uitruimen, en afscheid nemen van dingen die ik niet langer draag.
 22. Bowlen.
 23. Naar het Rijksmuseum.
 24. Naar het Van Gogh museum.
 25. Fotowand maken in de hal.
 26. Werk maken van vrijwilligerswerk.
 27. Een week niet klagen.
 28. Meedoen aan prijsvragen/puzzels/etc. tot ik er een win.
 29. Een kerstmarkt bezoeken.
 30. Een basilicumplantje in leven houden.
 31. Iets eten wat ik nog nooit heb gegeten.
 32. Een nieuw drankje leren drinken.
 33. Een “klassieker”, een boek dat je gelezen moet hebben, lezen.
 34. Een luisterboek luisteren.
 35. Genieten van het uitzicht van een hoog gebouw (in Nederland).
 36. Een week lang niet vloeken, ook geen ‘gloeiende’ en krachttermen.
 37. Snoepjes stoppen in jaszakken in een kroeg of op een plaats waar veel jassen hangen.
 38. Een mooi boeket bloemen voor mezelf kopen.
 39. Een give away/prijsvraag organiseren op mijn blog.
 40. De “50 Questions That Will Free Your Mind” beantwoorden.
 41. De Cooper Test rennen.
 42. Tien keer een vrolijk briefje onder een ruitenwisser van een auto stoppen.
 43. Mijn visitekaartje achter laten op 20 willekeurige plekken.
 44. Een week lang op doordeweekse dagen om 22:30 uur gaan slapen.
 45. Uit eten in een nog onbekend restaurant.
 46. 2500 volgers op Instagram halen.
 47. Samen met Little MissC een fish spa behandeling nemen.

Heb jij ook een soort van Bucketlist ? Liefs, Vera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.