Update : hoe staat het met mijn 47-List ?

Onlangs publiceerde ik mijn 47-list, een lijst met 47 dingen die ik, nu ik 47 ben, af wil gaan vinken. Ik ben inmiddels al flink aan de slag gegaan, en vandaag laat ik je zien wat ik al allemaal gedaan heb :

21. Ik ging kritisch door mijn kledingkast heen, en nam afscheid van behoorlijk wat kleding die ik al tijden niet meer gedragen had; uiteindelijk een flinke shopper vol !
9. Ik maakte een flessenpost. Op de brief (die ik in het Engels schreef) vermeldde ik de datum, wat wetenswaardigheden, en mijn email adres. Ik ben benieuwd of ik ooit te weten kom dat ie gevonden is.
19. Ik las dit boek over financiën, een onderwerp waar ik nooit eerder in verdiepte, en zoals je aan de hoeveelheid tabs kunt zien vond ik het nog interessant ook. Mocht je geïnteresseerd zijn, ik schreef er HIER een blog over.
31. Ik at een oester!
31. En een Pitaya bowl.
31. Én Dragon fruit.
47. In Turkije namen Little Miss C en ik een fish spa behandeling. Het was een vreemd gevoel, die knabbelende vissen, met name tussen de tenen, maar na afloop voelden onze voetjes wel heerlijk zacht aan.
17. ik ging met een vriendin naar de biiiingoooo en won nog ook !
28. En bij HEMA won ik een tompouce bij een winactie.
32. Ik bestelde Irish Coffee als dessert, en ohhh wat lekker is dit drankje zeg !
23. En hoewel het met name om De Nachtwacht draait bij een bezoekje aan Het Rijksmuseum, heb ik persoonlijk ook erg genoten van andere werken, waaronder met name De bedreigde zwaan van Jan Asselijn. Die schaduw vanachter de zwaan, en de bijzondere details, ik kan er helemaal in opgaan.

Ik ben dus lekker bezig geweest de eerste maanden, maar er is nog een hoop te doen. Voor de overzichtelijkheid hieronder een bijgewerkte 47-List :

 1. MrC een onvergetelijk 55ste verjaardagscadeau geven.
 2. Een dagje alleen maar typisch Nederlandse dingen doen : in klederdracht op de foto in Volendam, een kroketje trekken bij de Febo, een pannenkoek eten, een foto bij een molen, dat soort dingen, …
 3. Een dag lang zonder aankondiging naar andere mensen overal “ja” op zeggen, en daar ook gehoor aan geven.
 4. Een dartpijl op de kaart van NL gooien en daar diezelfde dag nog heen reizen.
 5. Een dagje op en neer naar Parijs.
 6. Business class vliegen.
 7. Een dag alleen maar onbekende dingen eten.
 8. Wadlopen.
 9. Een flessenpost maken.
 10. 48 uur zonder gsm en computer.
 11. Mijn foto’s uitzoeken.
 12. Vlaai eten in Maastricht.
 13. Bossche Bol eten in Den Bosch.
 14. Een dag lang geen Nederlands praten.
 15. In een dag alle steden van de Elfstedentocht bezoeken.
 16. Een dag een bootje huren.
 17. Naar de bingo.
 18. Een dagje strandjutten (met metaaldetector).
 19. Een boek lezen over een onderwerp dat ik normaal gesproken nooit zou kiezen.
 20. Een appeltaart bakken.
 21. Mijn kledingkast uitruimen, en afscheid nemen van dingen die ik niet langer draag.
 22. Bowlen.
 23. Naar het Rijksmuseum.
 24. Naar het Van Gogh museum.
 25. Fotowand maken in de hal.
 26. Werk maken van vrijwilligerswerk.
 27. Een week niet klagen.
 28. Meedoen aan prijsvragen/puzzels/etc. tot ik er een win.
 29. Een kerstmarkt bezoeken.
 30. Een basilicumplantje in leven houden.
 31. Iets eten wat ik nog nooit heb gegeten.
 32. Een nieuw drankje leren drinken.
 33. Een “klassieker”, een boek dat je gelezen moet hebben, lezen.
 34. Een luisterboek luisteren.
 35. Genieten van het uitzicht van een hoog gebouw (in Nederland).
 36. Een week lang niet vloeken, ook geen ‘gloeiende’ en krachttermen.
 37. Snoepjes stoppen in jaszakken in een kroeg of op een plaats waar veel jassen hangen.
 38. Een mooi boeket bloemen voor mezelf kopen.
 39. Een give away/prijsvraag organiseren op mijn blog.
 40. De “50 Questions That Will Free Your Mind” beantwoorden.
 41. De Cooper Test rennen.
 42. Tien keer een vrolijk briefje onder een ruitenwisser van een auto stoppen.
 43. Mijn visitekaartje achter laten op 20 willekeurige plekken.
 44. Een week lang op doordeweekse dagen om 22:30 uur gaan slapen.
 45. Uit eten in een nog onbekend restaurant.
 46. 2500 volgers op Instagram halen.
 47. Samen met Little MissC een fish spa behandeling nemen.

Heb jij ook een soort van Bucketlist ? Liefs, Vera

7 gedachten over “Update : hoe staat het met mijn 47-List ?

 1. Nee heb geen bucketlist maar zou graag een keer naar IJsland en toen we gisteravond een aantal luchtbalonnen boven de stad zagen leek mij dat ook wel wat maar bijna Euro 250,00 pp. vond ik toch wat te gortig:-)Verder had ik als doel om een paar keer in de krant te komen met een ingezonden brief en dat is al een heleboel keer gelukt ben inmiddels de tel kwijt maar iedere keer nog leuk als ik mijn naam onder een stukje zie. Je brengt mij op een idee met die flessenpost. Je hebt al een hoop leuke dingen gedaan! In die Irish coffe zou ik nu wel zin hebben overigens zou ik ook wel weer eens naar Ierland willen. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.