Halloween’s Dinner : onze menukaart !

31 oktober aanstaande is het weer Halloween, en hoewel ik helemaal niets heb met het Fright Night-aspect dat vaak aan deze dag gekoppeld wordt (ik vind killer clowns en zombies echt vreselijk eng), vind ik het wel leuk om mijn huis te decoreren met grappige vleermuizen, uitgeholde pompoenen, spinnen, en extra veel kaarslicht.  Ik ben van mening dat je Halloween zo griezelig mag maken als je zelf wilt. Ook eten wij met Halloween extra speciaal, en staan er bijzondere hapjes op tafel. Ben je benieuwd wat er woensdag aanstaande op het menu staat ? Lees dan snel verder !

Voor in de brooddoos

halldoodshoofd
Fotobron : Pinterest

Little Miss C moet woensdag gewoon naar school, en als verrassing doe ik in haar brooddoos een Mini Babybel die ik met eetbare stift omgetoverd heb tot een vriendelijke Jack Skellington. Ze krijgt een wit broodje met aardbeienjam mee (ziet er ook wel lekker in het thema uit, vind ik zo) en verder stop ik er nog een plastic spin en een eetbare oogbal (snoepje) bij.

Mini Jack-O’-Lantern

hallmandarijn
Fotobron : Pinterest

Ook geef ik haar wat fruit mee in de vorm van een heuse Halloween pompoen. Ik maak het gezichtje met zwarte stickers die ik op het mandarijntje plak.

Na school ga ik Little Miss C gezellig halen, en dan gaan we samen kokkerellen. Het volgende gaan we maken als Halloween’s Diner.

Voorgerecht

Bloedsoep met spinnen

hallsoep
Fotobron : Pinterest

Klinkt enger dan het is hoor. De bloedsoep is namelijk een doodgewone, alledaagse tomatensoep. En de spinnetjes maak je simpelweg door stukken ongekookte spaghetti in soepballetjes te steken, ze enkele minuten gaar te koken in kokend water, en ze voor het serveren in de bloedsoep te leggen.

Hoofdgerecht

Broodje bloederige vinger

hallknak
Fotobron : Pinterest

Persoonlijk vind ik ‘m verre van smakelijk eruit zien, maar Little Miss C is hier lyrisch van. Zij is het ook die met dit idee aan kwam, en ze altijd maakt. Het is namelijk super simpel : het enige wat je hoeft te doen is de knakworstjes wat in te snijden, om zo een vingerkootje te suggereren, en er aan de bovenkant een plakje af te halen om de vingernagel na te bootsen. De ketchup doet de rest van het werk.

Pizza mummies

hallpizzamummies

Het Halloween diner is verre van culinair, dus we houden het lekker makkelijk met zelfgemaakte pizza’s. Zo maken we pizza mummies : door plakjes kaas kriskas te leggen krijg je het mummie-effect, en de ogen maak je door gehalveerde zwarte olijven met piment.

hallpizza

We doen er ook nog een pizza bloedworst (salami) met spinnen bij, waarbij we de spinnen maken door een zwarte olijf in het midden te leggen, en 3 halve olijven aan elke kant als pootjes.

Nagerecht

Als nagerecht hebben we modder (Mr C en ik espresso; little Miss C dark chocomel) met allerlei zoetigheiden.

Spider Oreo’s

hallspider
Fotobron : Pinterest

Oreo koekjes zijn niet alleen heerlijk, maar ook de ideale basis voor Halloween koekjes. Zo maak je makkelijk Spinnen Oreo’s door simpelweg dropveters in de vulling te steken, en mini Smarties als oogjes boven het koekje te plakken met eetbare lijm.

Oreo Halloween ogen

halloreooog

Deze koekjes maak je door de bovenkant van het Oreo koekje af te halen. Dit hoeft niet heel voorzichtig, want ik vind het juist extra creepy als er veel zwart achterblijft op het “oog”-wit. Dan plak je met wat eetbare lijm een eetbare oogbal erop (die zijn te koop bij Action), en maak je met eetbare rode stift wat rode adertjes. Enjoy !

Friszoete mini pompoenen

hallmand
Naast al die zoetigheid vind ik het wel lekker om nog wat frisheid en gezonds te hebben, en daarom voeg ik nog wat eetbare pompoenen toe.  Deze maak je simpel door een stukje bleekselderij in het hart van een gepeld mandarijntje te steken.

Last but not least

halldinner
Fotobron : Pinterest

Uiteraard zorgt de tafeldecoratie voor de rest. Ik zet altijd wat extra kaarsen neer, dim het licht, en fleur de boel op met plastic spinnen, skeletjes en rag, dat je voor weinig bij de Action/Zeeman/Wibra/Xenos/etc. kunt kopen. We drinken uit extra mooie glazen waar we rode drankjes in doen, en decoreren de tafel met van alles wat wij bij Halloween vinden passen.

Doe jij ook iets aan Halloween ? En wat staat er bij jou op het menu, woensdag ?

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress,  Bloglovin of Instagram

12 gedachten over “Halloween’s Dinner : onze menukaart !

  1. Heel leuk, ik heb als kind eens een feestje gehad bij een klasgenootje met dit soort hapjes en de ouders hadden het hele huis tot spookhuis omgetoverd. Vergeet ik nooit meer was zo leuk en ik denk dat ik een jaar of 10/11 geweest ben toen.

    Like

  2. Wij doen niets aan Halloween, maar ik vind het wel heel leuk voor kinderen. Ik zag gisteren hele straten leuk versierd met spoken aan de muur en spinnenwebben in de tuin.En er werd zelfs een party tent opgezet. Wat een leuke ideeën, die vingers zijn onwijs creatief!! Ik denk dat ik ze ook ga maken, zo grappig!

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.