Mijn random favorieten van het moment

De titel zegt het al, vandaag ga ik 5 random favorieten met jullie delen. Het gaat hier om dingen waar ik geen volledig artikel aan zou wijden, maar die ik toch heel fijn vind. Zelf vind ik het ook altijd erg leuk om de favoriete producten van andere bloggers te zien, zodat ik zelf misschien ook wat nieuwe items ontdek. Dus, ben je benieuwd naar mijn vijf random favorieten van het moment? Lees dan snel verder!

Judas

judasIn beginsel was ik niet zo gefascineerd door Willem Holleeder; natuurlijk ken ik het verhaal van de Heineken-ontvoering (goede film ook trouwens), heb ik Willem gezien in College Tour, en ken ik de beelden van hem als “knuffel-crimineel”, maar verder kon hij me niet echt boeien. Maar omdat “iedereen” het boek aan het lezen was, ben ook ik overstag gegaan en heb het aangeschaft. En ik kan je zeggen, daar heb ik absoluut geen spijt van gehad. Het verhaal hield me vanaf de eerste bladzijde in z’n greep, en bijkomend voordeel is dat de schrijfstijl erg toegankelijk is, de 571 bladzijden lezen erg makkelijk weg. Judas is een indringend meeslepend verhaal dat een nader kijkje geeft in het leven van de meedogenloze crimineel Willem Holleeder. En ondanks het feit dat de opgetekende familiekroniek een en al ellende, tragiek en verdriet bevat, is het toch luchtig omschreven. Ongelofelijk knap. Ik vind Judas echt de hype waard, absoluut een aanrader dus om te lezen !

Mosterd

mosterd
Bij een stukje worst of een blokje kaas, op een boterham belegd met worst/kaas, bij gebakken aardappelen, bij een stukje vlees, voor mij is het niet compleet als ik er geen flinke lepel mosterd bij heb. Het liefst heb ik een pittige mosterd. De ene keer heb ik ‘m graag met toevoeging van bijvoorbeeld knoflook, en soms wil ik er mosterdkorrels doorheen.

Go Tan Sambal Oelek

go-tan
En nu we ons toch in de categorie pittig eten bevinden, mijn nieuwste verslaving is de Sambal Oelek van Go Tan. Heerlijk vind ik ‘m, met die pitjes, en het flesje staat inmiddels standaard op tafel bij het avond eten.

1010!

1010
Toen mijn dochter ermee aan kwam zeilen, zei ik nog “wat een baby-spel, dan heb je Tetris nog niet gezien”. Nou, inmiddels kan ik je zeggen dat ik zelf behoorlijk verslaafd ben aan 1010! Voor wie het niet kent : het spel begint met een leeg raster van 10 bij 10 vakjes. Onderin verschijnen drie puzzelblokjes die in het raster moeten worden geplaatst. De blokjes hebben verschillende vormen en lengtes. Ze mogen vanzelfsprekend slechts lege vakjes bedekken. Worden daarmee horizontaal of vertikaal 10 vakjes afgedekt, dan worden de vakjes weer leeg gemaakt. Telkens ontvang je punten en het is de bedoeling zoveel mogelijk punten te behalen. Het klinkt eenvoudig, dat is het ook, en dat maakt het juist superleuk (en dus superverslavend) om te spelen. Je bent gewaarschuwd !

nijntje

nijntje
Vorige week overleed Dick Bruna en dat deed me eens stil staan bij zijn voornaamste nalatenschap : nijntje pluis, die, hoewel ze inmiddels de respectabele leeftijd van 62 jaar bereikt heeft, nog steeds hip is. Ikzelf ben dol op nijntje en in het leven van mijn Dochter heeft zij daarom zeker ook een rol (gespeeld). Zo gingen we een aantal keren naar het nijntje museum in Utrecht, zagen we nijntje de musical twee keer achter elkaar, bezochten we nijntje de film in de bioscoop, lazen we talloze uurtjes in diverse nijntje boekjes, en draaiden we de cd met nijntje liedjes grijs. Zelfs nu nog is Dochters lievelingsliedje “het is tijd om te gaan slapen” van de cd van nijntje de musical, al geeft ze dat liever niet hardop toe omdat zij momenteel van mening is dat nijntje niet stoer is. Maar die mening deel ik niet. Ik vind nijntje juist wel stoer. En verstandig. En lief. En hip. En leuk.

En dit waren mijn random favorieten van dit moment. Heb jij onlangs nog nieuwe favoriete items ontdekt ? Laat het achter bij de comments ! Ik ben super benieuwd naar jullie toppers !

Wist je trouwens dat ik ook via Bloglovin te volgen ben ?

2 gedachten over “Mijn random favorieten van het moment

  1. Ik had met Judas precies hetzelfde. Was er aan begonnen met het idee, dan weet ik in ieder geval waar iedereen het over heeft. Ging er vanuit dat ik het na een bladzijde of 50 wel weer weg zou leggen. Ik kon het boek dus niet meer wegleggen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.