Mijn Travel Bucket List 3.0.

In 2018 alweer publiceerde ik mijn Travel Bucket List , en in de tussentijd heb ik toch nog 2 prachtige bestemmingen gevonden die ik heel graag heel spoedig wil bezoeken, en die ik daarom toevoeg aan mijn Travel Bucket List. Het gaat om :

1. Cappadocië. 

Cappadocië, een regio in Turkije, is van wat ik zo op de plaatjes zie een sprookjesachtig gebied met feeënschoorstenen (bijzondere rotsformaties), tufsteenkegels, en ondergrondse steden. Nationaal Park Cappadocië is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst en tevens uitgeroepen tot een van de grootste natuurwonderen ter wereld.
Graag wil ik als ik naar Cappadocië ga, slapen in een grothotel, en met een luchtballon over het betoverende landschap varen. Klein detail voor dat laatste is mijn vliegangst, maar ik hoop dat dat met het gevoel van vaste grond onder mijn voeten in zo’n mandje vast wel goed zal gaan.

2. Normandië.

Vanwege het historische aspect (D-day, het begin van de bevrijding van Europa) vind ik eigenlijk dat je ooit in je leven een bezoekje aan een van de stranden van Normandië gebracht moet hebben. En als we dan toch in die buurt zijn, dan wil ik graag Mont Saint-Michel bezoeken, een getijdeneiland dat tijdens hoog water ingesloten wordt door de zee en waar tijdens laag water de zeebodem droog valt.

Zowel Cappadocië als Normandië lijken me ideaal voor een kortere trip, van een dag of 3, en ik hoop ze, net als mijn andere wens-bestemmingen, ooit eens af te mogen vinken.

Heb jij ook een wensenlijstje voor als het op reizen aankomt ? Welke bestemming staat er bij jou met stip op 1 ? Laat het me weten in de comments ! Liefs, Vera.
4 gedachten over “Mijn Travel Bucket List 3.0.

  1. In Cappadocië ben ik zelf nog nooit geweest maar Ed wel en zijn foto’s laten zien dat het prachtig is. Misschien toch maar even wachten omdat het niet ver van het aardbevingsgebied ligt nu. Normandië is geweldig. De eerste keer waren wij daar zo’n 20 jaar geleden n.a.v. het boek van Gustave Flaubert Madame Bovary. 3 á 4 dagen kan maar eigenlijk tekort want er zijn zoveel mooie dingen inderdaad die stranden, Deauville, Trouville, Honfleur, Bayeux (prachtig wandtapijt (gobelin), Rouen, Etrétat en de Mont Saint Michel fabuleus inmiddels 2 keer geweest. Als je gaat ga dan zeker eten bij Mêre Poulard en mocht je van de streepjestruien van Saint James houden of Armor Lux die zijn in Normandië een stuk goedkoper dan in NL.
    En je kunt Normandië niet verlaten zonder Tarte Tatin te hebben gegeten, cider geproefd te hebben en een stuk camembert te hebben gegeten 🙂 Krijg zin om daar weer naartoe te gaan. Fijne woensdag.

    Like

  2. Die kant van Turkije ben ik nog niet geweest, ziet er wel prachtig uit. Maar ik vind Turkije sowieso een heel mooi land. Normandië ben ik wel al geweest en is absoluut de moeite waard! Wij waren daar toen er het 75-jarig jubileum was van de bevrijding. In elk dorpje waar je langsreed was feest.. dus het was heerlijk rondrijden daar 🙂 Omaha beach was ook heel indrukwekkend..
    Echt een keer doen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.