Mijn Travel Bucket List 2.0

Onlangs stuitte ik op mijn Travel Bucket List die ik in 2016 opstelde, en ik vond het ontzettend leuk om te zien dat er in de tussentijd toch behoorlijk wat reizen afgestreept zijn. Zo heb ik inmiddels het Noorderlicht aanschouwd tijdens een geweldige reis in Ijsland, heb ik een waanzinnige tijd gehad samen met Man en Dochter in NYC, en gaan we als alles goed gaat naar Florida in de komende Zomervakantie. Maar als je denkt dat mijn Travel Bucket List nu kleiner is geworden … welnee ! Ik kan er juist weer bestemmingen aan toevoegen. Tijd dus voor een nieuwe Travel Bucket List !

Antarcticatravel2Met stip op 1 blijft Antarctica staan; de koudste stilste plek op aarde moét ik gewoon een keer gezien hebben. Waar afzien en geen luxe normaal gesproken een absolute no-go voor mij zijn, heb ik het er nu maar al te graag voor over. Alles voor een oog-in-oog met de keizerpinguins, huizenhoge ijsbergen, en grillige fjorden.

Pisa

travel3

Voor het geval je het nog niet mocht weten : ik ben gék op Italië. Ik houd van het eten, van de wijnen, van de mode, van de mensen, van de diversiteit in landschappen, van de eilanden. En hoewel ik al heel wat van dit land gezien heb, verveelt het me nooit er heen te gaan, of erover te fantaseren. Mijn nieuwste dagdroom gaat over een bezoekje aan Pisa, waar we met de scooter in het zonnetje naar de scheve toren rijden, om daar in een klein straatje ergens een heerlijke pasta (of twee) te eten, vergezeld door een smakelijke vino en gevolgd door een heerlijke sterke espresso en een ijskoude limoncello. En natuurlijk hoort het maken van zo’n vreselijk toeristische foto van mijn hand die de toren tegenhoudt daar ook bij !

Champagnestreektravel4Met een heerlijk glas champagne, en dan het liefste de rosé variant, doe je mij altijd een plezier. Graag zou ik dan ook een bezoek brengen aan de Champagnestreek, om niet alleen de grote champagnehuizen te bezoeken, maar juist ook om een bezoekje te brengen aan kleine champagneproducenten, waar het maken van deze heerlijke drank vaak al vele generaties terug dateert. Ook zou ik graag de L’Avenue de Champagne in Epernay bezoeken. Epernay wordt beschouwd als het historisch centrum van La Champagne en de straat zelf schijnt een pittoresk plaatje te zijn om doorheen te flaneren. Het spreekt uiteraard voor zich dat ik me er ook reuze op verheug om verschillende, bijzondere varianten van champagne uit te proberen !

Fjorden van Noorwegentravel5Graag zou ik de Noorse ongerepte natuur met gletschers, rotsformaties, watervallen, en spectaculaire panoramische uitzichten eens van nabij zien. Hoewel mijn neiging groot is dit te willen doen in de winter (in combinatie met het aanschouwen van het Noorderlicht en alpineskiën), denk ik er toch over dit juist eens in de zomer te doen. Graag zou ik de Middernachtzon namelijk ook eens willen zien, en dan zou ik mijn bezoekje kunnen combineren met bijvoorbeeld de Trolltunga hike. Een pittige bergwandeling naar de steenformatie Trolltunga (letterlijk “de trollentong”), die tussen de 23 en 27 km. lang is met een klim van zo’n 900 meter.  Ja, het lijkt me superzwaar, maar de geestelijke strijd en de adembenemende uitzichten lijken me iets wat je je leven mee neemt en zo de moeite waard !

Le Château de Versaillestravel6Parijs is wat mij betreft altijd een goed idee, en ik ben daar dan ook al talloze keren geweest. Toen ik laatst in het Louvre was, was ik behoorlijk onder de indruk van de pracht en praal, niet alleen op de talloze schilderijen, maar juist ook op de muren, wanden en deuren. Wat ik niet wist, is dat Lodewijk de Veertiende (oftewel de Zonnekoning) in het Louvre gewoond heeft voordat hij verhuisde naar Versailles, en dat met name hij destijds veel geld gestoken heeft in de exorbitante versieringen. Doordat ik zo onder de indruk was, maakte me dat enorm nieuwsgierig naar Versailles, het zomerpaleis van de Zonnekoning. Je snapt dat ik er dan ook gelijk een paar daagjes Parijs aan vast ga plakken !

Tot zover dan mijn Travel Bucket List 2.0. Ik ben benieuwd wanneer ik weer een ge-update kan gaan plaatsen ! Wat ik wel al weet, is dat dat niet volgende week zal zijn, als ik de bestemming van mijn eindejaarsreisje bekend maak. Want die bestemming heb ik bewust al van deze Travel Bucket List afgehaald.

Heb jij ook een wensenlijstje voor als het op reizen aankomt ? Welke bestemming staat er bij jou met stip op 1 ? Laat het me weten in de comments !

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress,  Bloglovin of Instagram

9 gedachten over “Mijn Travel Bucket List 2.0

 1. Wat een fijn lijstje! Wij zijn afgelopen september op de motor naar de Noordkaap gegaan en langzaamaan naar beneden gereden langs veel (niet alle) mooie plekjes in Noorwegen. Ik wil heeeel graag het Noorderlicht een keertje zien én midzomernacht. En ik ben wel regelmatig in Amerika geweest, maar het lijkt me heel gaaf om nog eens een campervakantie te doen langs alle nationale parken.

  Like

  1. Wow, wat een prachtige reis heb je gemaakt naar de Noordkaap, zoiets zou ik ook heel leuk vinden. Een campervakantie in Amerika, in combinatie met Canada staat hoog op de bucketlist van ons als gezin !

   Like

 2. Oeh, Noorwegen staat ook op mijn lijstje. In de Champagnestreek ben ik afgelopen voorjaar weer geweest. Er staat een uitgebreid artikel op mijn site. Pisa vond ik wat tegenvallen maar als Italië-liefhebber moet je er natuurlijk een keer geweest zijn. Benieuwd wat je volgende bestemming is.

  Like

  1. Ik ben gelijk even naar je site gegaan, en wat een heerlijk verslag heb je geschreven; ik krijg nu nóg meer zin om een Champagnetripje te maken. Wél ben ik erachter dat ik dit reisje liever niet alleen maak, dus deze komt op de Travel Bucket List met man 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.