Money Mindset. Mijn tips.

Al eerder schreef ik over mijn financiële doelen (klik hier om die blog terug te lezen), en inmiddels heb ik al aardig wat stappen gezet in mijn Money Mindset. Het zijn misschien kleine stapjes, maar voor mij zijn ze groot. Want wat ik al eerder schreef, ik ben nooit zo bezig geweest met de financiën. Dat is, financiën op de lange termijn. Daarom hieronder een overzicht van de stapjes die ik heb gezet, in aanloop op mijn financiële doelen, misschien heb je er ook wat aan ?!

Je hebt geen controle over wat je aan inkomen binnenkrijgt, maar wél over wat je uitgeeft. Minder uitgeven is altijd succesvoller dan meer gaan werken.

Voor mij is meer gaan werken geen optie, dus ik ben flink gaan kijken waar ik geld laat liggen. Niet alleen qua besparen, maar ook qua slimmer met geld omgaan. Ik heb inmiddels al aardig wat bespaard door eigenlijk heel simpele dingen te gaan doen :

 • Ik heb de Grip app geïnstalleerd waardoor ik instantly een financieel overzicht en inzicht in mijn geldzaken heb. *Sinds 16.21.22 is Grip gestopt als aparte app, maar heeft Abn Amro de belangrijkste functies toegevoegd aan de Abn Amro app.
 • Ik heb AH Premium geactiveerd. Dit kost mij 1 euro per maand, maar zelf zie ik dit als investering. Niet alleen vanwege de dubbele koopzegels die ik kan kopen (die voor een heel goed rendement zorgen; ik schreef daar hier eerder over), maar ook vanwege de 10% korting op biologische producten.
 • Ik controleer nu standaard mijn kassabon. En inmiddels is gebleken dat aanbiedingen vaak toch niet goed berekend worden, waardoor je de aanbieding mis loopt en alsnog de normale prijs betaalt.
 • In aanvulling op bovenstaande : het is mij helaas ook al een aantal keer gebeurd dat AH bonusartikelen niet als bonus worden afgerekend. En ook hier loop je dus weer geld mis, als je dit niet in de gaten houdt !
 • Ik heb een aparte rekening geopend bij een aparte bank, waar ik geen pinpas van heb, en waar ik niet a la minute van kan overboeken. Zo heb ik in ieder geval al een extra stap ingebouwd om impulsaankopen te voorkomen.
 • Last but not least heb ik een leuke functionaliteit in de Tikkie app gevonden. Daar vind je namelijk onder “Deals” aanbiedingen van producten met een cashback-actie. Zo heb ik al gratis Mentos Gum, en Pepsi MAX geprobeerd.

Tot zover mijn quick-wins … heb jij er nog een paar voor mij ? Ik hoor ze graag ! Liefs, Vera

6 gedachten over “Money Mindset. Mijn tips.

 1. Ik weet niet of het wat voor je/jullie is maar wij hebben sinds begin 2019 een aparte ‘voedingsrekening’ met 2 pasjes. Daar storten we beiden een bedrag op, op de eerste dag van de maand en daar worden eten/schoonmaaktproducten voor het huis van gekocht. Dat werkt (voor ons) prima. Wat er overblijft gaat naar een spaarrekening. En heb ook die bonus bij AH want zuivel koop ik eigenlijk altijd biologische en dubbele zegels zijn ook aantrekkelijk zo spaar je ongemerkt een leuk bedrag bij elkaar. Impulsaankopen zijn voor mij niet zo moeilijk want ik heb snel last van teveel spullen in huis en ben vaak zo iemand van eentje erin eentje eruit. Voor mij zijn 2 handtassen voldoende en heb maar 4 paar schoenen:-). Kranten inmiddels allemaal digitaal gemaakt (digitale abonnementen zijn meestal goedkoper). Ga boodschappen doen met een lijstje, als je geen honger hebt en doe dat ook bij winkels zoals bijvoorbeeld de Action. Fijne woensdag.

  Like

 2. Heb je de Scoopy app al geinstalleerd? Hier staan ook leuke aanbiedingen op, soms zelfs gratis producten! En via Toogoodtogo kun je voor een paar euro producten kopen bij onder andere supermarkten, die een driedubbele waarde hebben. Ook niet verkeerd 🙂

  Like

 3. Leuk bericht alleen:
  Heb je ook eens berekend wat het scheelt als je veel bij de Lidl zou kopen? (Ook heel veel bio). Ik hebben wel berekend en het scheelt enorm. Niet dat ik tegen Groetjes, AH ben. Ook ik heb premium en dubbele koopzegels voor als ik wel daar koop.
  Wat ook scheelt is om geen impuls aankopen te doen. Denk eerst even na of je het echt nodig hebt en wat het eigenlijk toevoegde aan wat je al hebt.
  Warme groet en een glimlach, Harry

  Like

  1. Goeie tips Harry, dankjewel. Vanwege het gemak doe ik nu alles in 1 winkel, maar ik geloof best dat het behoorlijk zou schelen als ik eens naar de Lidl/Aldi zou gaan, en dan voor de ontbrekende zaken naar de Appie. En ja, impuls aankopen (of niet naar de Action gaan) zou ook veel schelen 😉
   Fijne dag !!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.