Geld sparen door boodschappen te doen

Ik ben dol op eenvoudige manieren om geld te besparen. Zo neem ik als ik op pad ga altijd een dopper gevuld met water mee, let ik op aanbiedingen als 1+1 gratis bij producten die ik geregeld gebruik, en gooi ik mijn losse geld kleiner dan € 0,50 in een blik. Alle kleine beetjes helpen, en op deze manier (be-)spaar ik behoorlijk wat eurootjes, zonder er moeite voor te hoeven doen. Sinds een tijdje heb ik nóg een manier om makkelijk geld te verdienen, namelijk door het sparen van koopzegels bij de Albert Heijn. Vandaag vertel ik je hier iets meer over.

Hoe het werkt

Voor iedere euro boodschappen kun je bij de kassa een zegel kopen ter waarde van 10 eurocent. De zegels plak je in een speciaal daarvoor bestemd zegelboekje. Deze kun je gratis in de winkel krijgen.

De opbrengst

Bij inlevering van een vol zegelboekje (490 zegels) ontvang je € 52 contant. De waarde van de zegels bedraagt € 0,10 x 490 = € 49. De premie op een vol boekje bedraagt € 52 – € 49 = € 3, wat een winst van € 3 betekent oftewel : 6% rendement ! Bij inlevering van een niet- volgeplakt boekje ontvang je vanaf 255 zegels de zegelwaarde plus een premie van € 0,50 . Bij 255 zegels is dat € 26. Bevat het boekje minder dan 255 zegels, dan ontvang je alleen de waarde van het aantal zegels.

Hoe lang het duurt

Met 3 euro per boekje kun je natuurlijk niet zo heel erg veel; daarom sparen wij boekjes op en leveren we ze in na een bepaalde tijd. Ik denk dat wij per jaar zo’n boekje of 15 volplakken. Tegen die tijd ben je de initiële uitgaven allang vergeten, en lijkt het alsof je ineens een heel groot bedrag gespaard hebt. Zo werkt dat althans voor mij wel. Met de opbrengst van de spaarboekjes gaan wij altijd wat leuks doen; het is dus een leuk potje voor een extraatje voor ons.

Eén klein nadeeltje

Het enige nadeel dat ik kan verzinnen, is het plakken van de zegeltjes. Zelf vind ik het een enorme rotklus, ook omdat de zegels niet zelfklevend zijn. Maar gelukkig biedt een lijmstift en af en toe de hulp van Little Miss C wat verlichting. En voor de rest is dat leed gauw vergeten, als ik van de opbrengst van die boekjes weer leuke dingen kan doen !

Spaar jij ook koopzegels bij de supermarkt ? En doe jij met de opbrengst iets speciaals, of gaat die weer op aan boodschappen ?

-x-

10 gedachten over “Geld sparen door boodschappen te doen

  1. Ja ik doe het dus al jaren, ook omdat mijn ouders het altijd doen dus toen ik uit huis ging ben ik er zelf ook gelijk mee begonnen. Ik spaar nu boekjes om de kinderen straks wat mee te kunnen geven maar idd, heb er al mooie dingen van kunnen doen en mee kunnen betalen. Het gaat ongemerkt snel en ik vind het rendement zeer goed.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.