Verslag Liantis Urban Trail Antwerp 2022.

Afgelopen zondag stond ik aan de start van de Liantis Urban Trail Antwerp, een loopevenement waarbij je dwars door historische of bijzondere gebouwen en langs verrassende locaties loopt die op een doordeweekse dag zelden of nooit toegankelijk zijn voor het brede publiek. Een superleuke manier om de stad te leren kennen op een speelse en sportieve manier, en vandaag vertel ik je mijn ervaring.

Ik heb al eerder meegedaan aan Urban Trails (in NL, te weten : Eindhoven, Breda, Den Haag en Rotterdam), en in 2018 ook aan de Antwerp Urban Trail. Dat ik deze stad al eerder ontdekt had was voor mij geen reden om dit jaar niet meer mee te doen; sterker nog, voor mijn gevoel valt er nog zoveel te ontdekken in ’t Stad. Ik schreef me in voor de 12 km (er was ook een verkorte route van 7 km) en verheugde me met name op de passage door het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) dat in 2011 dicht ging voor een jarenlange verbouwing en pas enkele weken geleden opnieuw zijn deuren heropende. Ik was enorm benieuwd om de kunstschatten te aanschouwen.

Ik verheugde me enorm op deze locatie.

Nou, ik kan gelijk met de deur in huis vallen, de doorgang door de KMSKA viel tegen. Het was prachtig om eerst rond het gerestaureerde gebouw te lopen, om dan via de catacomben en de trappen naar de achterste expositiezaal te lopen. Echter had ik me verheugd op het aanschouwen van wat kunst van oude meesters, maar helaas was dat niet het geval. Een reden te meer dus om eens terug te komen !

I will ! Dit bord stond in The Barn Bio Market, een overdekte biomarkt waar ik zeker nog eens aankopen wil doen.

Hoogtepunt voor mij was het net gerenoveerde Schoon Verdiep van het stadhuis, prachtig !, maar ook de balzaal van Hotel Hilton Antwerp Old Town vond ik indrukwekkend (al had ik die al eens eerder bezocht). Leuk vond ik het ook om FOMU te hebben mogen zien, en een avondje uit naar Cinema Lumière heb ik direct op mijn To-Do Lijst genoteerd.

Helaas was Burgemeester De Wever er niet …

Verliefd ben ik geworden op de Vlaaikensgang, en graag zou ik eens gaan eten bij ’t Hofke. Maar zo waren er meer straatjes en plaatsjes waar ik langs ben gerend die me in vervoering hebben gebracht. Wat is Antwerpen toch een fraaie stad, en wat zijn er veel verborgen parels !

In totaal ben ik langs en door 19 unieke plaatsen gelopen waarvan er 8 ook op het parcours van de 7 km lagen.

Na afloop van de Urban Trail kreeg iedereen Aquarius, Protein kwark, Lu suikerwafel en Grany koek uitgereikt. En elke deelnemer kreeg ook een uniek Liantis Urban Trail Antwerp T-shirt, zodat je ook nadien kan tonen dat je erbij was.

Been there. Done that. Got the t-shirt.

Ik heb genoten van deze Urban Trail en kan niet wachten om er gauw weer aan een mee te doen. Voor mij staan Brussel en Gent in Belgie nog op mijn lijstje, en in NL zou ik graag nog mee doen aan de Urban Trails in Utrecht, Amsterdam, Haarlem en Den Bosch. En mocht jij ook van cultuur houden en niet terugdeinsen voor een sportieve uitdaging, dan raad ik je een deelname van harte aan !

Een Urban Trail ren je niet om een scherpe tijd neer te zetten. Althans, ik niet.

Mijn deelname aan de Urban Trail Antwerp kostte EUR 26,-. Dit was inclusief t-shirt, ontbijt, en (bewaakte) garderobe.

Heb jij wel eens mee gedaan aan een Urban Trail ? Zo ja, welke ? Liefs, Vera.

2 gedachten over “Verslag Liantis Urban Trail Antwerp 2022.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.