Hoe ik Dry January 2022 ervaren heb

Dry January, één maand niet drinken. Ik had er uiteraard van gehoord, maar ik had er nog nooit aan meegedaan. Tot nu. Want ik zag er nu wel het nut en de noodzaak van in. Hoewel ik er ook best tegenop zag. Gewoon omdat ik wel van een drankje houd. En een wijntje voor mij meer regelmaat dan uitzondering was geworden. Inmiddels is Dry January voorbij, en vandaag vertel ik je of ik deze alcoholstop überhaupt volgehouden heb.

It’s Wine O’Clock somewhere …

Hoewel ik niet iedere dag drink, drink ik toch zeker gemiddeld wel 3 dagen in de week. Zowel thuis als buiten de deur, zowel alleen als in gezelschap. En bijna altijd drink ik 2 consumpties. Kortom, ik ben een aardige drinker en ik vond dat reden te meer dus om de uitdaging aan te gaan. Ik wil deze maand in ieder geval thuis geen druppel alcohol drinken.

Mijn laatste drankjes tijdens Oud&Nieuw waren mijn favoriete… ik heb het er die dag goed van genomen, in aanloop op de 31 dagen alcoholvrij. Overall ben ik erg benieuwd hoe ik deze maand ga ervaren en wat het mij gaat brengen. Ik ben ook erg nieuwsgierig of ik veranderingen ga merken.

Vrijdag 31.12.2021 : Veuve Cliquot Rosé is mijn voorlopig laatste drankje … ik neem het er lekker van tijdens O&N en schenk mijn glazen extra vol.
Zaterdag 01.01.2022: bij de kerstkaart van een vriendin zat dit armbandje met, hoe toepasselijk, een wijnglas eraan. Ik draag m nu om mezelf aan mijn challenge te herinneren.
Zaterdag 01.01.2022, proosten met La Famiglia op een gelukkig nieuw jaar. En neen, in mijn glas zit géén kinderchampagne. Binnen 12 uur na aanvang van mijn challenge zit ik alweer aan de champagne. Ik ben wat Dry January betreft dus gelijk de mist in gegaan…

Go back and start again …

Zondag 02.01.2022. Na gisteren is de gedachte om Dry January maar gewoon over het weekend heen te tillen en vandaag ook nog te drinken bij me opgekomen, maar ik besluit dat toch niet te doen. In plaats van een wijntje drink ik daarom water bij het eten. Het kost me moeite, maar ik houd stand. En daar ben ik ‘s avonds best trots op.

Maandag 03.01.2022, de kick-off van het nieuwe (werk-)jaar, waarvoor mijn werkgever een fles cava heeft geregeld. Ik laat de fles dicht, en proost met een glas spa rood. Met smaakje, dat dan wel.
Donderdag 06.01.2022: voor tijdens een online event krijg ik een borrelpakket thuis bezorgd met onder andere deze fles wijn, die ik dicht laat. Het kost me geen enkele moeite (maar nou moet ik ook eerlijk zeggen dat ik ook niet heel erg warm word van Chileense wijn).
Woensdag 12.01.2022: still going strong ! Ook vanavond houd ik het bij plat water; in een mooi wijnglas-why nut?
Donderdag 20.01.2022: deze fles wijn (inderdaad, dezelfde Chileense als hierboven) die ik won bij een weddenschap met een collega gaat ongeopend de wijnkoelkast in.
Zaterdag 29.01.2022: lunch bij mijn favoriete tentje, waar mijn standaard bestelling bestaat uit een tuna melt en een glas Chardonnay. Vandaag heb ik deze laatste vervangen door een munt thee.
Zondag 30.01.2022: yippp … je ziet het goed, ik zit in een café en ik heb een glas prosecco vast … en lekker dat ie smaakte!

Dinsdag 01.02.2022 : Dry January is officieel voorbij. En ik proost thuis met een …. Coca Cola Zero !

Ga ik nu op naar Binge February ?

En inmiddels is het donderdag 03.02.2022 als ik deze blog schrijf, en heb ik thuis nog geen druppel alcohol op. Ik heb er ook geen behoefte aan, eerlijk gezegd. Dat ik momenteel covid heb, maakt het wellicht wat makkelijker, maar hoe dan ook, ik zie wel waar het toe leidt. Ik kan na deze maand in ieder geval wel zeggen dat ik trots op mezelf ben. Ik voel geen plaatsvervangende gene meer, als ik de lege flessen wijn zie staan, maar dat is dan ook eigenlijk het enige dat mij opgevallen is. Want voor mijn gevoel slaap ik niet beter, ziet mijn huid er niet beter uit, heb ik ook geen beter energiepeil, of gewichtsverlies, of minder puffiness. Wel ben ik heel erg blij dat ik de gewoonte van “een wijntje pakken” doorbroken heb, en Dry January heb ik dan ook als positief ervaren.

Ben jij het jaar ook met een nuchtere, frisse start begonnen ? Ik lees het graag. Liefs, Vera

4 gedachten over “Hoe ik Dry January 2022 ervaren heb

  1. Leuk om te lezen en knap dat je het volgehouden hebt. Hopelijk ben je niet al te ziek van het virus:-(( Had qua alcohol eigenlijk het omgekeerde. Ik mocht van mezelf geen wijn omdat ik dacht dat als ik ziek zou worden het erger zou zijn etc. etc. Met mate gelukt ik denk dat ik in de hele maand 3 glazen (witte) wijn gedronken heb en dat ook eerder alleen omdat ik een fles van mijn favoriete Grüner Veltliner van de Hema kreeg. Ik ga gewoon verder met de optie ‘ik mag wel een glas wijn’ maar het hoeft niet:-) Fijn weekend en beterschap.
    PS. Dronk in december een glas alcoholvrije wijn in een Valk restaurant maar dat ik vond ik zeker geen succes druivensap is dan goedkoper én lekkerder.

    Like

    1. Alcoholvrije wijn vind ik net zoiets als vaporizen; waarom zou je dat doen ? Ik zou dan eerder opteren voor een glas water of sap, dat smaakt ook prima, en tja, als je niet van alcohol geniet, lekker niet doen ! Niet drinken is nog altijd het gezondst ! Goed weekend voor nu. xx

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.