100 dagen verder … hoe staat het met mijn goede voornemens voor 2022 ?

Op woensdag 05.01.2022 deelde ik mijn goede voornemens voor dit jaar; mocht je de post gemist hebben, je vindt ‘m hier. Vandaag, 100 dagen later, vertel ik je de huidige status. Ben je benieuwd of ik daadwerkelijk aan de slag ben gegaan met mijn verbeterpunten ? En hoe ik er nu voor sta ? Lees dan snel verder.

Minder alcohol

Ik vertelde dat het mijn gewoonte om meerdere dagen per week meerdere alcoholische versnaperingen te nuttigen, mij stoorde. En dat ik besloten had in januari thuis geen alcohol meer te drinken.
En dat is gelukt. Zoals je al hebt kunnen lezen (mocht je het gemist hebben, je kunt de blog hier terugvinden : klik), heb ik in eerste maand van het jaar meegedaan aan Dry January. En dat was een mooie stap om de gewoonte om bijna dagelijks alcohol te nuttigen te doorbreken. Inmiddels heb ik echt wel weer lekker geborreld, ook thuis, en daar is ook niks mis mee. Het ging mij puur om de gewoonte te doorbreken, en er weer meer bewuste genietmomenten van te maken. En dat is gelukt !

Sneller hardlopen

Hoewel ik mijn hardlooproutine van 2x in de week hardlopen in stand had weten te houden in de covid periode, was mijn tempo wel achteruitgegaan. En omdat ik sneller wilde worden, wilde ik gaan interval trainen. Van dat plan is niets gekomen, maar sneller ben ik wel geworden !
Mijn standaard rondje liep ik op 02.01.2022 nog in 76 minuten. Op woensdag 16.03.2022 deed ik er 6 minuten minder over, en ik durf wel te stellen dat ik ‘m inmiddels nog sneller vol zou maken … Een fraaie verbetering dus !

Weg met de corona kilo’s

Hoeveel kilo’s het betrof wist ik niet, maar feit was dat mijn kleding strakker was gaan zitten en dat ik me niet meer lekker in mijn vel voelde. Er moest dus wat vanaf.
En dat is gelukt ! Hoeveel kilo het betreft weet ik niet. Ik weeg me namelijk niet, want die getallen zeggen me niets; het gaat me erom hoe ik me voel. En dat is echt veranderd; ik voel me minder dik, zit veel lekkerder in mijn vel, mijn kleding zit minder strak, en met name de omvang rond mijn bovenbenen/billen/buik is echt afgenomen.

Je leest het, mijn goede voornemens zijn dus haalbaar gebleken, en weet je wat het leuke is, doordat ik gezonder ben gaan eten, meer ben gaan bewegen, en minder ben gaan drinken, voel ik me beter waardoor ik weer andere keuzes maak, en echt het gevoel heb dat ik in een positieve, versterkende spiraal terecht ben gekomen. Hierdoor ben ik ervan overtuigd dat mijn goede voornemens hebben geresulteerd in een gezondere leefstijl, die ik zonder moeite vol kan houden. Ook voor de rest van het jaar.

Hoe staat het eigenlijk met jouw goede voornemens ? Houd jij het een beetje vol ? Ik lees het graag in de comments. Liefs, Vera

Een gedachte over “100 dagen verder … hoe staat het met mijn goede voornemens voor 2022 ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.