My Weekly Diary #34/2020

Iedere maandag neem ik jullie mee in mijn leven en geef ik een inkijkje in mijn week door middel van My Weekly Diary. Afgelopen week kon ik behalve iets van mijn Food Bucket List, totaal onverwacht ook iets van mijn Travel Bucket List afvinken. Dit en meer lees je in My Weekly Diary.

Maandag

Vandaag is werktechnisch gezien een erg drukke dag. Sowieso omdat er aardig wat werk is blijven liggen vanwege mijn 2-daagse werkweek, vorige week, en dan werk ik deze week wéér maar 2 dagen. Het is uit nood geboren, ik had geen opvang voor Little Miss C, maar nu ben ik wel blij met deze spontane midweekjes vrij. De dagen vliegen voorbij, en ik heb me nog geen moment verveeld.

Maar zover is het nog niet, ik moet eerst nog aan de bak. Vandaag log ik dan ook vroeg in, begin aan het wegwerken van de achterstand, en doe de nodige voorbereidingen voor komende vergaderingen. Dat is altijd een klusje waar ik me erg voor moet concentreren, dus het is fijn dat ik dit momenteel thuis kan doen, en niet op kantoor.

Rond 13:30 uur heb ik een paar stalp*ten van het aan één stuk achter elkaar zitten, en ik besluit dat ik toch echt even moet pauzeren, en eigenlijk wat moet bewegen. Ik besluit mijn lunchpauze al wandelend door te brengen; niks mis mee, dat doe ik op kantoordagen ook maar om de een of andere reden moet er nog echt aan wennen dat dit “mag” en dat dit geen verkapte vorm van spijbelen is.

Na het werk ga ik naar de Jumbo, ik heb gehoord dat er een aktie loopt van lekkere wijn, en daar ben ik wel benieuwd naar. Ik voel me een halve alcoholist bij het afrekenen, maar goed, ik heb wel enorm bespaard door deze 6 flessen halen, 3 betalen-actie. En op zich is alcohol 2 jaar houdbaar natuurlijk …

Dinsdag

Wederom een drukke werkdag vandaag, maar nu met veel calls. Mijn dag begin ik met een update met mijn direct leidinggevende, en later die ochtend heb ik een Webex met mijn duo-collega. Ik kan wel aardig wat zaken aftikken, en het is fijn te merken dat ik alle achterstand weggewerkt ga krijgen.

Ook vanmiddag ga ik als pauze even een rondje wandelen, nu een andere route, en ik ontdek een ruilbibliotheek bij mij om de hoek. Het lijkt mij leuk om daar eens gebruik van te gaan maken. Zeker omdat ik ook wel eens boeken heb die ik na het lezen niet wil bewaren, maar liever ook niet weg wil gooien.

De middag werk ik wederom aan een stuk door en na het schrijven van een overdracht aan mijn collega log ik uit. Ik moet vrijdag nog wel even inloggen om wat af te tikken, maar officieel gezien was vandaag alweer de laatste werkdag, deze week !

’s Avonds kan ik weer iets van mijn Food Bucket List afvinken: ik drink mijn eerste sangria ever. Helaas niet in Spanje, maar volgens de kenner was het wel een hele goede uitvoering die in de buurt kwam van een Echte Spaanse.

Salud !

Woensdag

De dag begin ik met een 60 minuten-run. Het is alweer even geleden dat ik ben wezen hardlopen, tijdens de afgelopen hittegolf heb ik mijn trainingen aan me voorbij laten gaan, en dat merk ik goed. Zwaar bezweet en rood als een tomaat rond ik mijn training af, pff …, het viel niet mee. Gek is dat, je bent je conditie zo kwijt … maar gelukkig is het ook weer zo opgebouwd, daar ben ik inmiddels ook wel achter.

Team Tomaat

De vroege avond staat in het teken van een loszittende tand van Little Miss C. Ik weet nog van mezelf hoeveel pijn het wisselen van tanden kon doen, zeker als ze nog vast zaten aan een klein stukje, en deze tandenwissel is er een uit die categorie. Het is zelfs zo erg dat Little Miss C haar speeldate cancelled, en dat wil wat zeggen. Na veel drama en pijn en tranen en een paar uur draaien laat de tand eindelijk los. En gelukkig komt ’s nachts de Tandenfee langs om een centje neer te leggen in ruil voor Little Miss C’s tand.

Donderdag

Vandaag ben ik dus vrij en ik heb mijn wekker dan ook niet gezet. Ik word uit mezelf wakker en start ’s ochtends lekker rustig op. ’s Middags ga ik op de fiets naar het tuincentrum, waar ik een mooie lavendelplant koop. Ik vind de geur van lavendel in huis niet lekker, maar voor buiten vind ik het heerlijk.

Golden hour

’s Avonds neemt Mr C ons spontaan mee uit eten; we eten lekker bij De Beren, halen een ijsje als dessert bij McDonalds, en als we naar huis rijden zien we de meest prachtige luchten. Het was een avond met een mooi randje !

Vrijdag

Vandaag ga ik iets doen wat ik al heel erg lang wil doen : ik ga SUP-pen, maar helaas is de pret van korte duur als ik van het SUP-board val en met mijn hand op een oester terecht kom. Ik heb een fikse snee in de muis van mijn hand en moet langs de huisartsenpost om het te laten behandelen. Geluk bij een ongeluk is, dat de dichtsbijzijndste huisartsenpost in Veere zit, en dit stadje staat al tijden op mijn Travel Bucket List. De huisartsenpost is gevestigd midden in het centrum, vlakbij de haven, en na het consult wandelen we door het prachtige plaatsje, hoe knus !

De dag in chronologische volgorde

Super jammer dus dat het SUP uitje in het water gevallen is, maar de herkansingspoging om deze watersport onder de knie ga ik zeker boeken zodra de wond geheeld is. Want al heb ik in totaal maar 15 minuutjes op dat board gestaan, en werd ik er vanwege harde wind en golven telkens afgeblazen, toch smaakt het naar meer !

Zaterdag

Vandaag is een dag die in het teken staat van sportieve activiteiten. Ik besluit ’s morgens een 5k-run in te lassen op nuchtere maag, en Little Miss C gaat voor het eerst in maanden weer naar karate training. Een andere dojo, een andere lesdag, een aangepaste vorm van karate vanwege COVID, maar hoe fijn is het om ook dit stukje van vroeger weer terug te hebben.

’s Middags doe ik wat boodschapjes, en de rest van de dag staat in het teken van bloggen, huishouden, socializen, en lezen.

Zondag

Het is heerlijk wakker worden met een leuk boek en een goede koffie

Ik begin mijn dag met een uurtje lezen en een paar espresso’s. Momenteel lees ik in De Italiaanse Droom, een heerlijk boek, dat me naar Italië doet verlangen. De rest van de dag doe ik niks speciaals, of althans, ik blog een beetje, hang een beetje, kijk wat Netflix. Kortom, een lekker luierdagje.

Komende week is de laatste vakantieweek, en daarna begint het “normale” (school-)leven weer. Ik vertel je er volgende week alles over.

Hoe was jouw week ? Liefs, Vera

Een gedachte over “My Weekly Diary #34/2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.