Wat wij allemaal gaan doen tijdens onze droomreis naar Florida

Over anderhalve maand is het zover, dan boarden we het vliegtuig dat ons naar Florida, Amerika zal brengen voor onze Droomreis. Een reis waar we al ruim een jaar naartoe leven, en waar we met name de laatste tijd bijna dagelijks mee bezig zijn om de puntjes op de i te zetten voor wat betreft de invulling. Ben je benieuwd wat we allemaal van plan zijn te gaan doen tijdens onze 3-weekse rondreis ? Lees dan snel verder !

Wij vliegen op Tampa, Florida en na aankomst rijden we direct door naar Clearwater. Deze zonnige plaats is met name geliefd vanwege de vele stranden, die tot de beste en mooiste van Amerika worden gerekend. Een prima bestemming dus om de eerste dagen heerlijk door te brengen. We hebben een hotel geboekt met direct toegang tot het strand. Dat wordt genieten !

Nadat we een beetje geacclimatiseerd zijn, rijden we door naar het Everglades National Park. Uiteraard staat een Airboat tour op ons programma, ik kijk er nu al naar uit dwars door de Mangroves, met hoge snelheid over de open stukken water te vliegen, en natuurlijk ook wildlife te spotten ! We zijn van plan 1 nacht door te brengen in dit park; het lijkt me vet om getuige te zijn van het nachtleven van de wilde dieren.

Een aantal dagen Florida Keys staan ook op het programma. Met onze huurauto willen we het zuidelijke stukje van de US Highway 1 helemaal af gaan rijden. Deze weg is 166 mijl lang, en loopt van Miami tot Key West in het zuiden. Uiteraard gaan we ook een fotomomentje houden bij het ‘Southern Most Point’, ofwel het zuidelijkste puntje van de Verenigde Staten. Vanaf hier is het slechts 90 mijl naar Cuba, en dat is dichterbij dan Miami.

Na een aantal dagen relaxen in de Keys, rijden we naar Kissimee, waar we een villa met zwembad gehuurd hebben voor de duur van 10 dagen. Dit zal onze uitvalsbasis zijn voor bezoeken aan Universal Studios, Harry Potter World, Kennedy Space Centre, Seaworld, Walt Disney World Resort and Magic Kingdom. En uiteraard aan de nodige outlet shopping centers !

En dan, na bijna 2 weken en-route te zijn geweest, is het tijd om aan boord te gaan van de droom waar het allemaal mee begonnen is : een Caribbean Cruise aan boord van de Disney Fantasy. Deze zal ons brengen naar Cozumel/Mexico, George Town/Grand Cayman, Falmouth/Jamaica, en last but not least : Disney’s eigen privé eiland Castaway Cay.

Als we vervolgens na 7 dagen op zee weer voet aan wal zetten, vliegen we direct dezelfde avond door naar huis. Ik denk dat het dan ook wel mooi genoeg geweest is. Want zeg nou zelf : hoeveel hoogtepunten kan een reis bevatten ? In mijn optiek gaan we tijdens deze reis van hoogtepunt naar hoogtepunt. Ik kan dan ook eerlijk gezegd niet eens zeggen waar ik me het meeste op verheug, of waar ik me het meest van voorstel. Het is met recht een Droomreis, Onze Droomreis, en ik ben er enorm dankbaar voor ben dat we deze als gezin mogen gaan maken !

Ben jij al eens in Florida geweest ? En heb jij nog leuke tips voor ons ? Laat het me weten bij de reacties !
-x-

3 gedachten over “Wat wij allemaal gaan doen tijdens onze droomreis naar Florida

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.