Hoe je van een stekje Monstera een volledige plant maakt.

Je kunt natuurlijk naar een tuincentrum gaan om een plant te kopen, maar hoe leuk is het, om in je vriendenkring planten te stekken. En dat is bij sommige planten ontzettend makkelijk. Zoals bijvoorbeeld bij de Monstera Deliciosa, oftewel de hippe gatenplant.

De Monstera maakt luchtwortels aan, en stekken is heel eenvoudig : knip de stengel af, net onder de luchtwortel en een blad, en laat de stengel daarna wortelen in een vaasje met water, of direct in de grond. Omdat het blad vrij groot is en dus veel vocht kan verliezen, is het goed om maar 1 blad per stek te nemen.

Je kunt de stek direct in de grond zetten, maar zorg er dan goed voor dat de grond altijd vochtig blijft. Van oorsprong groeit de Monstera Deliciosa in het tropische regenwoud, dus hij houdt van vochtigheid. Zelf gebruik ik altijd de methode van stekken op water. Je plaatst de stek in een ruim glas/vaasje met water en behalve het water elke week vervangen, en het laten groeien van de wortels hoef je niets te doen. Let op : de Monstera heeft veel daglicht nodig, maar plaats ‘m niet in de directe zon.

Overigens is het zo dat hoe ouder je Monstera wordt, hoe meer gaten er ontstaan in de bladeren. Het “klopt” dus als je bladeren hebt zonder gaten.

Stek jij wel eens planten ? Liefs, Vera.

Een gedachte over “Hoe je van een stekje Monstera een volledige plant maakt.

  1. Heb toevallig net ook een stek gemaakt van mijn lelijk geworden monstera. Kan het binnenkort in een pot zetten want er hangen al erg veel worteltjes aan.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.