New In : KOALA HUG Handdoekenset.

Onlangs kocht ik in de voorverkoop een handdoekenset van KOALA HUG, een van oorsprong beddengoedmerk dat ooit begonnen is omdat zij een duurzamer alternatief voor hun beddengoed zochten dan het gebruikelijke (bio-)katoen, linnen of bamboe. En omdat ik zo ontzettend enthousiast ben over mijn handdoekenset vertel ik je er graag wat meer over !

De handdoeken van KOALA HUG zijn gemaakt van TENCEL Bioserica; een unieke veelcombinatie van eucalyptushout en maiszetmeel, en het zijn bijzonder zachte, natuurlijke en duurzame vezels.

En dat is ook wat mij op viel toen ik ze in mijn handen had : mijn handdoekenset is superzacht. Behalve dat de handdoeken bijzonder zacht en hypoallergeen zijn, zijn ze ook nog eens duurzaam. Duurzaam gemaakt en duurzaam in gebruik. Ook belangrijk, wat mij betreft. Je hoeft namelijk maar een klein beetje wasmiddel te gebruiken, het gebruik van wasverzachter is niet nodig, en een kort wasprogramma (<45 minuten) op 30 graden en een laag toerental voor centrifugeren is al voldoende.

En waar ik normaal gesproken gewend ben handdoeken in de wasdroger te moeten doen voor een zacht resultaat, is dat bij deze handdoeken niet nodig. Aangeraden wordt namelijk om de handdoeken direct na het wassen goed uit te hangen en aan de lucht te laten drogen. Dit is beter voor de stof en het milieu, en bovendien droogt het materiaal snel.

Ik kocht douchelakens, badhanddoeken, mini handdoekjes en washandjes, in de kleur woudgroen.

Inmiddels heb ik mijn handdoekenset al een paar weken in gebruik en meerdere malen gewassen, en de zachtheid is nog steeds onovertroffen. Eigenlijk zou je ze gewoon eens moeten voelen, dan snap je pas hoe zacht het textiel is.

Behalve in woudgroen is de handdoekenlijn ook in off white verkrijgbaar.

Binnenkort zijn de handdoeken verkrijgbaar via de webshop van KOALA HUG : https://koalahug.eu/ . Je vindt daar ook beddengoed van 100% TENCEL Lyocell. Neem er maar eens een kijkje !

Ken jij KOALA HUG al ? Liefs, Vera.

3 gedachten over “New In : KOALA HUG Handdoekenset.

  1. Nee ik ken dit merk niet en eerlijk gezegd zou de prijs van 24,95 voor een handdoek mij ook te hoog zijn. Ik koop eigenlijk sinds jaar en dag handdoeken bij de Hema (Hotelkwaliteit extra zacht) en dan vaak in een aanbieding van 3+1. Nog steeds heel tevreden over. Verder zou ik Koala ook niet kopen omdat er letters op geborduurd zijn én vanwege de zeer beperkte kleurkeuze. Heb overigens wel een 2-tal dekbedovertrekken van Tencell van Ikea en moet zeggen dat deze erg mooi blijven.

    Like

      1. Bij Ikea heet het LYOCELL TENCEL is de merknaam van Lyocell. Ik vind de overtrekken van Ikea erg mooi blijven heb ze nu zo’n 5 maanden. Fijne Koningsdag! (of ben je al in Oostenrijk:-)

        Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.