Boekrecensie De Acht Bergen van Paolo Cognetti.

De rechten van het boek werden nog voor verschijnen aan meer dan dertig landen verkocht, en het boek werd zowel met de Premio Strega Giovani als met de prestigieuze Premio Strega bekroond. Redenen genoeg om ‘m op mijn To-Read-List te zetten. Inmiddels heb ik het boek uit, en vandaag vertel ik je wat ik ervan vond.

Samenvatting.

Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is chemicus, en gefrustreerd door zijn baan. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer er tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Val d’Aosta, waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens, en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.

Mijn mening over dit boek.

Al tijden gonst het van de positieve recensies over dit boek, en nu er een verfilming in de bioscopen draait, vond ik het hoog tijd om ‘m te gaan lezen.
Het verhaal gaat o.a. over vriendschap, leven, liefde, dood, lot, eenzaamheid en keuzes, en al zijn de onderwerpen zwaar, toch leest het boek makkelijk weg. Zelf was ik erg geroerd door de prachtige beschrijving van de natuur en de bergen. Ik kreeg spontaan zin om daarnaartoe af te reizen ! Waar ik minder geroerd door was, waren de personages. Ik vond ze niet goed uitgediept, en met name de ingewikkelde vader-zoon-relatie kwam wat mij betreft niet goed uit de verf.

  • 224 pagina’s
  • augustus 2017, De Bezige Bij
  • EAN: 9789023466413

Mocht je overwegen het boek aan te schaffen, dan deel ik graag deze affiliate link* met je om het boek bij Bol.com te bestellen : De acht bergen

Heb jij dit boek al gelezen ? Of heb je wellicht de verfilming al gezien ? En wat vond je ervan ? Ik lees het graag in de comments. Liefs, Vera.

*Het bestellen via deze link kost jou niets extra’s, echter biedt het mij wel voordelen. Ik ontvang namelijk een klein percentage van jouw aankoop, wat ik kan gebruiken voor de kosten van het onderhoud van mijn site, de aanschaf van producten om te reviewen, etc.

2 gedachten over “Boekrecensie De Acht Bergen van Paolo Cognetti.

  1. Het boek werd ooit in 2017 aangeraden bij DWDD (de wereld draait door). Ik kreeg het toen met Kerstmis cadeau en heb het toen ook gelezen. Vond de verhouding van de mens t.o.v. de natuur erg naar voren komen in het boek. Vond het vooral leuk om de plaatsen en bergen op te zoeken en te zien hoe het er daar uitziet. Dat laaste doe ik eigenlijk bij ieder boek waarin plaatsen/landen etc. benoemd worden.
    Volgens mij is de film er inmiddels ook. Fijne woensdag.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.