Tip van Flip : vind binnen 30 minuten de eigenaar van een bankpas.

Midden op straat vond ik een pasjeshouder vol met pasjes; rijbewijs, ID, OV, bankpassen en zelfs een bonuskaart. De laatste is op zich niet zo erg, maar wat een drama is het als je zowel je ID als rijbewijs kwijt bent … om over de stress om je verloren bankpassen maar te zwijgen … Sowieso vind ik het niet zo’n goed idee om zowel je rijbewijs als ID in hetzelfde mapje te stoppen maar dat terzijde.

Het was voor mij direct duidelijk, ik wilde zo snel mogelijk de eigenaar hiervan vinden. Maar hoe ? Ik had wel een voorletter en een achternaam maar er staat natuurlijk geen telefoonnummer of adres op deze pasjes. En naar de politie gaan, dat vond ik ook zo’n gedoe.

Toen bedacht ik me een tip die ik ooit eens las. Want wat zou je zelf doen als jij je bankpas kwijt bent ? Ik zou mijn jaszakken, tas, stoel, a-l-l-e-s een paar keer checken. En als dan het besef was gekomen dat ik het toch wel eens echt verloren kon hebben, zou bankpassen blokkeren mijn eerstvolgende actie zijn. Maar voordat ik dat zou doen zou ik eerst even snel op mijn Internet bankieren app op mijn telefoon checken of er iets afgeschreven is. Et voila, dat is de trigger !

Als vinder heb je de bankrekening en naam van de persoon die je zoekt. Wat je dus kunt doen, is na het vinden je mobiele telefoon pakken en 1 eurocent overmaken met als omschrijving “Ik heb je pasjes gevonden bel me terug op mobiel nr 06- …” Hoe fijn is het dat de persoon in kwestie door deze bijschrijving van 1 eurocent weet dat hij zijn pasjes kwijt was !?

Ik wilde deze tip even delen omdat het een hele kleine moeite is als je een bankpas maar vooral meerdere passen vindt en je zo een ander persoon een hele rompslomp kan besparen.

Ben jij je portemonnee wel eens kwijtgeraakt ? Of heb jij er wel eens een gevonden ? Ik lees het graag in de comments. Liefs, Vera.

2 gedachten over “Tip van Flip : vind binnen 30 minuten de eigenaar van een bankpas.

  1. Mijn portemonnee is weleens gestolen tot 2 keer toe uit mijn rugzak gesneden rugzakken draag ik dus niet meer. Heb zelf ook wel eens een portemonnee gevonden maar daar zaten geen (bank) pasjes in. Wel ruim 300,00 Euro heb ik toen naar het gemeenteloket gebracht maar nooit meer iets van vernomen. Beetje dom misschien had dus eigenlijk alleen mijn telefoonnummer achter moeten laten. Goede tip overigens!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.