MOYU Notebook.

Post-its, agenda’s, opschrijfboekjes, … ik ben er gek op. Maar sinds een tijdje begon het weggooien van al dat papier me tegen te staan, het is immers niet duurzaam, en ook in het kader van de Money Mindset past het niet helemaal meer. Toen ik dan ook hoorde van waterafstotend en herschrijfbaar steenpapier, was ik enorm nieuwsgierig, en vandaag vertel ik je wat ik ervan vind.

Allereerst, wat is Steenpapier ?

Steenpapier is gemaakt van 80% kalksteen en 20% gerecycled en recyclebaar HDPE plastic. Dit papier is vrij van bomen, water en nare chemicaliën. Steenpapier is waterafstotend, scheurbestendig en herschrijfbaar in combinatie met een speciaal soort inkt. Bij goed gebruik gaat dit papier gaat dus maanden tot zelfs jaren met je mee.

Ik vond dit goed klinken, en ik besloot het uit te proberen. Ik kocht een MOYU Ringband A5*, met de fraaie afbeelding Lovely Leaf, met een alles-in-één binnenwerk vol blanco, gelinieerde, ruitjes en dotted pagina’s, en inclusief To Do List pagina’s en een Weekplanner voor 2 weken. Het boekje is voorzien van een stevige kaft en heeft 40 pagina’s. Voor mij is het een notitieboek/To-Do lijst ineen, hetgeen mij helpt bij efficient werken.

Hoe voelt Steenpapier aan ?

Steenpapier voelt iets steviger en gladder aan dan regulier papier. De bladzijden blijven daarom lang intact én je kunt de inkt volledig en 100% vlekkeloos uitwissen met een vochtig doekje. Zelfs als de notities al maandenlang in het boekje staan. Het is wel belangrijk dat je een pen met speciale (Frixion) inkt gebruikt; deze inkt is in combinatie met het steenpapier volledig en vlekkeloos uit te wissen. Hetgeen niet geldt voor de inkt van reguliere pennen. Overigens krijg je de pen, een penhouder, en het schoonmaakdoekje bij je bestelling.

Zo werkt het …

Voor het schoonmaken is het eigenlijk niet relevant hoe oud de tekst is. Met het vochtig gemaakte poetsdoekje, haal je met groot gemak de tekst weg. Verrassend is dat de pagina er dan als nieuw uit komt te zien, zonder uitgesmeerde vlekken of krassen. Dat het tegen vocht kan, is dan ook meteen één van de grote voordelen van steenpapier.

… en weer schoon !

Voor mijn dierbaarste herinneringen, learnings, of andere zaken die ik koester, blijf ik gebruik maken van mooie notebooks, maar voor die snelle krabbels, of aantekeningen die ik na verwerking direct weg kan gooien gebruik ik niet langer losse post-its, maar dit A5 notebook. Ik vind het ideaal dat ie voorzien is van een ringbandje; ik heb de Notebook dan ook standaard open liggen op mijn bureau.

Ik vind het Notebook niet alleen handig in gebruik en er prachtig uitzien, maar door gebruik te maken van steenpapier als alternatief voor regulier papier kan bomenkap, waterverbruik en CO2-uitstoot drastisch verminderd worden. En dat geeft toch ook wel een heel fijn gevoel ! En door een product van MOYU te kopen kunnen zij een boom planten in samenwerking met hun lokale partner Trees for Kenya.

Kortom, win-win, dit boekje.

Heb jij al eens van steenpapier gehoord ? Liefs, Vera.

*Dit is een affiliate link. Het bestellen via deze link kost jou niets extra’s, echter biedt het mij wel voordelen. Ik ontvang namelijk een klein percentage van jouw aankoop, wat ik kan gebruiken voor de kosten van het onderhoud van mijn site, de aanschaf van producten om te reviewen, etc.

2 gedachten over “MOYU Notebook.

  1. Wel eens van gehoord of gelezen maar ook weer vergeten en ik dacht dat het papier vlekkerig zou achterblijven. Ik ‘verslind’ goedkope ringbandschriften sinds mijn aantekeningen voor de krant en sinds kort een schrijfcursus maar er gaan zeker 10 pagina’s ‘op’ iedere dag. Zou dus wel iets voor mij zijn. En kun je het onbeperkt gebruiken of gaat het papier na een aantal keren toch kapot? En die pen is die ook oneindig.? Fijn weekend Vera.

    Like

    1. Nouuu, oneindig is wel heel lang, maar MOYU claimt dat je het papier tot zo’n 500x kunt herschrijven. Dat is best heel veel, vind ik, en je kunt dus best lang met zo’n boekje doen. De pen is helaas ook niet oneindig, maar wel navulbaar; je kunt ervoor kiezen alleen het inktpatroon te vervangen, dus dat is ook duurzamer dan een “gewone” pen. Het papier is overigens ab-so-luut niet vlekkerig; daar was ik zelf ook bang voor. Goed weekeinde ook Ilona ! xx

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.