Challenge : het mentale dieet

Ik ben gek op challenges, ze houden me scherp, dwingen me uit mijn comfort zone, en regelmatig bereik ik toch blijvende veranderingen nadat ik zo’n challenge voltooid heb. Want meestal lukt me dat wel; als ik weet waar ik aan toe ben, kan ik een enorm doorhoudingsvermogen hebben.

De afgelopen jaren heb ik aan diverse challenges meegedaan, die mijn leven echt veranderd hebben, en die uiteindelijk vaste routine geworden zijn. Zo deed ik mee aan de 40 dagen niet roken challenge (okee, meerdere malen, maar goed, uiteindelijk ben ik wel gestopt met roken), met de 1-minuut plank challenge (ik plank nog steeds dagelijks), de 52 weken spaar challenge (inmiddels vaste prik, elk jaar, en ik heb er al zoveel leuke dingen van mogen doen !). En onlangs deed ik nog mee met de 777Detox, en als je mijn blog volgt, dan weet je wat voor verandering dat opgeleverd heeft.

Maar goed, ik ben dus gek op challenges, en ik heb inmiddels weer een nieuwe in het vizier, namelijk de mentale dieet-challenge.

Mentale dieet challenge

Leef je leven 7 dagen lang zonder een negatieve uitspraak. Je gedachten heb je niet onder controle maar je uitspraken wel. Een week lang zeg je niets negatiefs, tegen niemand en vooral niet tegen jezelf. Je focust je direct op iets goeds als mensen iets negatiefs tegen je zeggen.

Nou, ik zal maar gelijk eerlijk zijn, het bovenstaande lijkt natuurlijk een enorm gemakkelijke oefening, maar volgens mij is het enorm lastig. Positief blijven, zelfs als het moeilijk is, iemand me teleurstelt, er tegenslag op mijn pad komt, of als het nieuws me naar de keel grijpt … ik ben er geen ster in. Ruimte voor groei dus, en die ga ik aan !

Ik ga dus 7 dagen lang mijn oordeel vervangen door nieuwsgierigheid … In plaats van een ander te veroordelen, ga ik mezelf afvragen waarom doet die dat? wat kan ik ervan leren ? In plaats van fouten bij anderen te zoeken, ga ik mezelf afvragen : waarom richt ik hier mijn kostbare aandacht op ? Het is toch zoals het is. Ik ga me dus op het goede van de mens richten.

Het zal voor mij een fikse uitdaging worden, maar ik ga ervoor. Het feit dat ik het nu out-in-the-open gezegd heb, is stap 1. Nu nog een moment bepalen, maar dat die komt is zeker. En hopelijk kan ik je daarna op de hoogte brengen van blijvende, positieve resultaten.

Houd jij ook zo van challenges ? En zou deze challenge ook iets voor jou zijn ? Liefs, Vera

3 gedachten over “Challenge : het mentale dieet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.