Hoe je een mango moet schillen en snijden

Ik vind mango heerlijk, maar omdat het altijd zo’n gedoe is om zo’n ding te schillen, kocht ik mijn mango altijd voorgesneden in bakjes. Gemak dient de mens, nietwaar, en dat het -tig keer duurder was, boeide mij niet zo, zo vaak at ik deze vrucht toch niet. Tot nu dan. Want mango is sinds ik dit jaar gestart ben met mijn smoothies vaker dan ooit ingredient van mijn sapjes, dus ik heb me eens verdiept in hoe ik zo’n ding eigenlijk moet schillen en snijden, met zo min mogelijk kleverige troep.

Het is eigenlijk heel simpel :

Schil de mango met een goed scherp mesje of met een dunschiller. Het beste kun je nu de mango net naast de pit snijden. Doe dit ook met de andere kant. Snij dan schuin langs de pit de rest van het vruchtvlees weg en snij de mango in stukken naar wens. 

Als ik wat meer tijd heb gebruik ik ook wel eens deze methode, die heel leuk de egelmethode heet :

Zet de mango horizontaal op de snijplank, met het kroontje van je af. Snij met een groot mes zo dicht mogelijk langs de pit naar beneden. Doe hetzelfde met de andere kant van de mango. Snij nu beide helften van boven naar beneden en links naar rechts langs de schil in (je krijgt nu een blokjespatroon). Buig de schil om en snij nu in één keer alle blokjes van de schil af. Vervolgens snij je de zijkanten met een klein mesje van de pit af. Verwijder de schil van deze zijkanten en snij het vruchtvlees in stukjes.

Oefening baart kunst, en inmiddels vind ik het mango snijden dan ook niet meer zo’n gedoe. Maar voor noodgevallen heb ik ook nog een voorraad diepgevroren mango-stukjes in huis, hoor. Even gezond maar goedkoper dan die van de versafdeling.

Eerlijk zeggen : schil jij je mango zelf, of koop je ze voorgesneden ? Liefs, Vera

6 gedachten over “Hoe je een mango moet schillen en snijden

  1. Heb wel eens op de markt mango’s gekocht voor 1 Euro per stuk maar thuis bleken ze dan behoorlijk zacht wat dan resulteerde in een bewerking met de staarmixer waarna ik het prutje door mijn yoghurt deed. Sindsdien koop ik ze bevroren; ook omdat de voorgesneden versie vaak niet helemaal rijp is (althans niet alle stukjes). Ga de egel methode wel eens proberen en inderdaad oefening baart kunst. Het lukt mij nu ook om een avocado netjes en mooi te snijden. De enige frustatie is vaak dat de binnenkant al bruin is dus dan ook hier de diepgevroren blokjes. Fijne woensdag.

    Like

  2. Ik vind Mango’s echt een crime om te snijden en je houd altijd minder vruchtvlees over dan je wilt haha dus ja of voorgesneden (maar dan meestal alleen als het in de aanbieding is) of net als Ilona #teamdiepvries 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.