Wat ik onlangs op Netflix gekeken heb

Netflixen gaat bij mij in vlagen. Zo kijk ik maanden niet, en ben ik er helemaal klaar mee, en zo lig ik weer de ene aflevering na de andere te bingen. De afgelopen tijd zat ik in die laatste fase en vandaag vertel ik jou wat ik precies gekeken heb :

Selling Sunset seizoen 4

Ik blijf dit een heerlijke serie vinden, en geniet volop van de prachtige huizen, en alle drama rondom de makelaars, zo ook dit seizoen. Ik kijk nu al reikhalzend uit naar seizoen 5 (dat hopelijk voorjaar 2022 uitkomt).

14 Peaks

Deze documentaire, die in de basis meer gaat over leiderschap, en over hoe een grote persoonlijkheid wordt gevormd dan over bergbeklimmen, vond ik erg leerzaam. Ik heb dan ook aardig wat aantekeningen gemaakt.

Never Have I Ever

Ondanks het feit dat dit een tienerserie is, vond ik de belevenissen van Devi, een puber met de nodige problemen, supervermakelijk. Ik kan niet wachten tot het derde seizoen, met hopelijk weer veel drama in de zoektocht van Devi naar geluk.

Afterlife

Dood. Zelfmoord. Depressie. Eenzaamheid. Het komt allemaal voorbij. En toch is deze serie verre van deprimerend. Ik heb zelfs met momenten echt gelachen. De hoofdrolspeler vond ik erg sympathiek, en ik heb alle seizoenen enorm meegeleefd met hem. Maar niet alleen met hem, eigenlijk met alle spelers. Ik vond het een prachtige serie.

The Lost Daughter

Na alle lovende kritieken moest ik deze film wel kijken. Ik moet zeggen, hij heeft me de volle 2 uur zeker geboeid. Maar wat ik er nou precies van vind, dat weet ik eigenlijk niet. Zeker bij het einde dacht ik : okee, en wat nu ? Zelf had ik graag het psychologische deel (what’s met de pop bijvoorbeeld) wat meer uitgewerkt willen zien, zodat ik het punt van deze film echt begrepen zou hebben. Het acteerwerk vond ik trouwens ontzettend goed.

The Tinder Swindler

Pfff … het zal je maar gebeuren, dat je in de jacht naar liefde zo gewetenloos gemanipuleerd en gebruikt wordt. En dan is het nog echt gebeurd ook.

Heb jij ook ge-Netflixt, de afgelopen periode ? En heb jij nog aanraders voor mij ? Liefs, Vera

2 gedachten over “Wat ik onlangs op Netflix gekeken heb

  1. Zeker, ik vond The Lost Daughter ook een soort van unsatisfying maar wel goed geacteerd door Olivia Colman. Heb nu 2 delen van Selling Sunset gekeken maar hoewel grappig is het wel allemaal “plastic fantastic” althans dat is mijn mening. L’Agence is ook zoiets maar speelt in Parijs, Ibiza, etc. die huizen daar lijken wat “haalbaarder” voor gewone stervelingen en zo mooi soms. Ik wilde direct een (mini) appartementje in Parijs:-). Ik vond Broadchurch (ook met Colman) ook erg goed en Inventing Anna vond ik ook wel aardig maar niet meer dan dat. Erg spannend: Safe House van Harlan Coben, De rouille et d’os recent gekeken een prachtige, ontroerende rauwe film (althans ik vond ‘m prachtig). Fijne woensdag nog!
    (Weet niet of Broadchurch op NF is)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.