My Weekly Diary #11/2022

Iedere maandag neem ik jullie mee in mijn week en geef ik een inkijkje in mijn leven door middel van My Weekly Diary. Afgelopen week gedroeg ik me als een ochtendgekkie, kreeg ik weer wat hoop voor wat betreft de Antwerp Ten Miles, en opende ik het terrasjesseizoen in stijl. Je leest dit (en meer) in My Weekly Diary.

Maandag

Rise and Shine ! De wekker staat om 05:45 om mee te doen aan de Dear Good Together Week, de club van ochtendgekkies, bestaande uit 7 ochtenden lang een workout, afsluitend met meditatie of affirmaties. Het thema van vandaag is Geluk, en om eerlijk te zijn voel ik dat ook. Het is best overweldigend om op de vroege ochtend aan de slag te gaan met een full-body workout, en ik moet ook even wennen aan de energie en fitheid van de host, maar het resultaat is super; de energie die ik voel, en de zaken die ik vroeg in de ochtend al verzet krijg, bevallen me meer dan goed !

Mooi stabiel tempo ook!

Met angst en beven trek ik in de lunchpauze mijn hardloopschoenen aan voor een trainingsrondje. Sinds de pijn in mijn heup vorige week heb ik niet meer gelopen. Wonder boven wonder loop ik geheel pijnvrij. Ik besluit verstandig te zijn en het bij 7 km te laten, maar zoals het ging, had ik prima mijn standaard 10 km rondje vol kunnen maken. Die staat nu voor woensdag op het programma. Fingers crossed dat die ook goed gaat!

Dinsdag

Dag 2 van de Dear Good Together start met een Vinyasa flow yoga sessie die me zeer goed bevalt. Gelukkig is de sessie niet zweverig maar actief; ik krijg er energie van.

06:30 uur en de work-out is done!

De dag verloopt verder vrij standaard, met (thuis-)werken, Little Miss C met Latijn helpen, en MAFS op de bank.

Woensdag

Ik ben al vóór de wekker wakker, en start om 05:45 uur met een Aerobics lesje op de muziek van ABBA (Mama Mia). Als een echte dancing queen maak ik de les vol en ik voel me heerlijk daarna. Behalve de energie die ik heb, merk ik ook dat de oefeningen me verder kunnen brengen qua soepelheid en lenigheid, want mennn wat ben ik stijf. Met name in de schouders/armen, dat komt vast van al dat verkrampte computerwerk.

‘s Middags ren ik met gemak de geplande 10 km., werk ik een paar uurtjes (ondanks het feit dat het mijn parttime dag is), en ga ik met Little Miss C shoppen bij de Zara, waar we beiden leuk slagen.

Ik koop deze pumps, ook in het oranje, 2 zomerjurkjes, en 1 groene blousejurk.

Donderdag

Een rustig begin van de dag met een lesje Yin Yoga dat in het teken staat van Balans. Lekker, maar ook best confronterend, want het is ook hier met de rek- en strekoefeningen dat ik merk hoe stijf ik ben. Ik neem mijn tijd tot 07:00 uur en dan start ik met de dag, opmaken, aankleden, smoothies maken voor op kantoor, en dan húp de auto in.

Na mijn werkdag eet ik snel wat en ga ik naar BootCamp. De dag sluit ik af met een heerlijk warm schuimbad.

Mijn score op het Fitheidsparcours tijdens BootCamp.

Vrijdag

De vijfde en alweer laatste vroege dag van de Dear Good Together week. Dit weekend zullen de lessen om 07:45 uur starten, dat klinkt ineens heel erg laat ! Het lesje deze ochtend is een Full Body Work Out, met aansluitend een meditatie in het thema “KRACHT”.

Na de les neem ik nog wat me-time in de vorm van een schuimbad, en daarna neem ik achter de laptop plaats. Het is weer gewoon werken wat de klok slaat. Gelukkig is het te doen qua workload en kan ik ’s middags wat vroeger uitloggen om mijn extra uren van woensdag te compenseren. ’s Avonds ga ik vroeg naar boven; ik merk goed dat de week pittig was met het vroege opstaan.

De laatste tijd ben ik helemaal van de schuimbaden; ik lig er minimaal 4 keer per week in.

Zaterdag

Vandaag start ik om 07:45 uur met een lesje R&B Yoga, en het thema is “innerlijke rust”. Het is weer heerlijk wakker worden ! De rest van de dag keuvel ik wat in en om het huis. Ik luister wat podcasts, neem een lekker warm schuimbad, en doe wat aan het huishouden. ‘s Middags openen we het terrasjesseizoen met een warm en een koud bittergarnituur, en ik drink traditiegetrouw mijn jaarlijkse Kriek.

Het enige bier dat ik drink is Kriek, en dan ook alleen maar 1x per jaar aan het begin van het terrasjesseizoen
#traditie

Zondag

De dag van mijn lange duurloop, en het is wel erop of eronder hoor, voor wat betreft de Antwerp Ten Miles. Als ik mijn geplande afstand nu niet haal, kan ik een streep gaan zetten door deze wedstrijd. The heat is dan ook on, als ik mijn schoenen aantrek, en de opluchting is groot, zeer groot, als ik 90 minuten later terug thuis keer. Mijn training ging okee; ik heb geen pijn in mijn rechterheup gehad, echter wel in mijn linkerknie … pfff

Ik had mijn lange duurloop in 2×45 minuten runs opgesplitst zodat ik de tijd niet in de gaten hoefde te houden. Ik wist nu dat ik bij 45 minuten kon keren voor de tweede helft.

De rest van de dag doe ik lekker rustig aan, met wederom een schuimbad, wat diamond-painting, en ik lees ook een paar hoofdstukken in mijn nieuwe Santa Montefiore (“De zwaluw en de kolibrie”).

Komende week zet ik mijn Dear Good Morning-experiment door, zal ik druk zijn met het ondersteunen van Little Miss C bij haar Paasexamens, en hak ik de knoop door of ik wel/niet doortrain voor de Antwerp Ten Miles. Ik vertel je er volgende week maandag alles over.

Hoe was jouw week ? Liefs, Vera

6 gedachten over “My Weekly Diary #11/2022

 1. Het komt vast allemaal goed met je heup én je knie:-) Prachtige schoenen vooral de kleuren je zou ze zo ter decoratie neerzetten. Hier 4 keer heen en weer naar Amsterdam huishouden etc. bij zieke moeder en gisteren hier de ramen hier van het Saharastof ontdaan. Bij de autowasstraat stond ook gisteren nog een rij van meer dan 20 auto’s dus die moet nog even wachten. Verder ’s nachts veel te lang gekeken naar Netflix L’ Agence een (althans voor mij) verslavende serie over een makelaarsfamilie in Parijs met fantastische huizen en appartementen. Fijne week!

  Like

  1. Klinkt als een pittig weekje Ilona. En van L’Agence had ik nog niet eerder gehoord; ik ga eens kijken, het klinkt als een serie die ook echt wat voor mij is ! Jij ook fijne week, en beterschap voor je moeder ! X

   Like

 2. Ik sta door de week om 6:45 op en ga iets voor half 8 de deur uit naar het werk. Ik begin lekker vroeg om 8 uur en dan om half 5 naar huis, als ik thuis ben doe ik dan 3x per week een workout, douche en dan kan mijn avond beginnen. Nog eerder opstaan door de week lukt me niet denk ik, dit werkt goed voor mij.

  Like

 3. Wat een heerlijke week had je, wat een energie op de vroege ochtend! (zegt zij die iedere doordeweekse dag de wekker om vijf uur zet om voor het werk nog een uur te kunnen lopen, hahaha! Ik ben dus ook een ochtendgekkie, I guess). En wat super fijn dat het hardlopen weer goed en pijnvrij ging, woehoeeeee!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.