Vuile was

Vandaag op de blog een wat diepzinniger post. Het is een tekst die ik onlangs las, en die me aansprak. Omdat mijn ramen nou eenmaal ook niet altijd streeploos schoon zijn.

Een jong stel is net verhuisd naar een nieuwe buurt. De volgende ochtend, terwijl ze aan het ontbijt zitten, ziet de jonge vrouw haar buurvrouw de was buiten ophangen en zegt: “Die was is niet erg schoon, ze weet niet eens hoe ze moet wassen. Misschien moet ze een beter wasmiddel gebruiken”. Haar man kijkt en zwijgt.

Elke keer als haar buurvrouw haar wasgoed buiten laat drogen, maakt de jonge vrouw dezelfde opmerking.

Een maand later is de vrouw verrast als ze een mooie schone was aan de lijn ziet hangen en zegt ze tegen haar man: “Kijk, ze heeft eindelijk geleerd hoe ze moet wassen. Ik vraag me af wie haar dit heeft verteld?”

De man antwoordt: “Ik ben vroeg opgestaan vanmorgen en heb onze ramen gezeemd.”

En zo is het ook met het leven. Wat we zien bij anderen is afhankelijk van de helderheid van het raam waardoor we kijken.
Dus niet te snel oordelen over anderen, vooral als je perspectief van het leven wordt vertroebeld door woede, jaloezie, negativiteit of onvervulde verlangens.
“Het beoordelen van een persoon bepaalt niet wie hij is. Het bepaalt wie jij bent”.

Liefs, Vera

6 gedachten over “Vuile was

  1. Prachtig beschreven! Ik heb een “nare” jeugd gehad en daar pas bijna 25 jaar na dato last van gekregen in de zin van PTSS. Ik praat er eigenlijk nooit over met vreemden maar mensen die het wel weten of er toevallig achter zijn gekomen oordelen en veroordelen van alles. Van het is toch al lang geleden tot je hebt toch alles wat je hartje begeert. Kijk eerst naar jezelf voordat je oordeelt over een ander. Fijne woensdag Vera en geniet van de zon:-)

    Geliked door 1 persoon

  2. ja ik kan me er helemaal in vinden, we hebben zo snel onze (voor)oordelen klaar staan over hoe dingen zouden moeten en we vinden ook overal wat van. Ik maak me daar ook zeker wel eens schuldig aan maar probeer dat bijv. op social media nooit te uiten. Vind het zo flauw om negatief commentaar te leveren op twitter, facebook of instagram, dan scrol je toch lekker door, leven en laten leven zeg ik maar 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.