Mijn nieuwe favoriete schrijfster : Santa Montefiore

Lezen gaat bij mij met vlagen; zo lees ik meerdere boeken per week, en zo weer maanden niet. Momenteel zit ik in de eerste flow, en ik heb nu toch zo’n leuke schrijfster ontdekt : Santa Montefiore ! Graag vertel ik je iets meer over haar.

Santa Montefiore … het klinkt als een artiestennaam, maar ze heet toch echt zo ! En al woont ze momenteel in Engeland, haar roots zijn Argentijns (haar moeder komt daar vandaan). Alle boeken van Santa Montefiore gaan over het leven; liefde, verdriet, jaloezie, levensbepalende keuzes; er zit dus altijd wel een diepere laag in.

Mijn liefde voor Santa Montefiore begon met het boek dat een vriendin mij uitleende : “Onder de Italiaanse zon”, over een Italiaanse kookcursus in een Toscaans palazzo, dat verstrekkende gevolgen heeft. Het verhaal pakte mij, en ik las het in een ruk uit. En toen bleek dat mijn schoonmoeder een halve bibliotheek met Santa Montefiores boeken had, en die mocht ik allemaal lezen !

Wat mij met name zo aanspreekt in de boeken van Santa Montefiore, is dat haar verhalen zo beeldend op papier zijn gezet. Je wordt als het ware meegezogen in de emoties van de personages, of in de omgeving waarin ze verblijven. Ik houd van deze beeldende manier van schrijven; door haar boeken te lezen kan ik even ontsnappen aan mijn dagdagelijkse leven. Heerlijk even alles vergeten en wegdromen bij de verhalen over familie, jaloezie en liefde.

Regelmatig komt Nederland in haar boeken voor; Sante Montefiore heeft dan ook een speciale band met dit land. Ze komt hier echter niet vandaan. Leuk weetje : Koningin Maxima is een vriendin van haar. Ook kunnen Nederlandse fans kunnen de boeken van Santa altijd als eerst lezen. De boeken verschijnen namelijk altijd drie maanden eerder in het Nederlands en daarna pas in het Engels. Bijzonder he !

Naast ” Onder de Italiaanse Zon” heb ik inmiddels deze boeken gelezen, met mijn rating erbij :

 • De Affaire
  Tijdens een dinertje ontmoet succesvol kinderboekenschrijfster Angelica de charmante Jack. Hij is eigenaar van een wijngaard in Zuid-Afrika en heeft de reputatie van rokkenjager. Angelica is zeer gevleid door zijn aandacht, waardoor ze zich op en top vrouw voelt. Na hun ontmoeting zetten ze hun onschuldige flirt voort per e-mail – dat kan toch zeker geen kwaad? Ze zou tenslotte nooit haar stabiele huwelijk en het geluk van haar kinderen op het spel zetten. Maar dan moet Angelica naar Kaapstad voor de promotie van een van haar boeken, en groeit de flirt uit tot een affaire…
  Jammer dat de achterflap van het boek iets teveel info prijs gaf, maar desalniettemin een heerlijk boek, rapportcijfer 8,5.
 • In de schaduw van het palazzo
  Luca Chancellor best op een dag dat zijn leven leeg is: zijn huwelijk is voorbij, hij ziet zijn dochtertjes nauwelijks en zijn veeleisende baan is niet echt bevredigend. In de hoop meer betekenis aan zijn leven te geven vertrekt hij naar Italia, naar het liefdevol gerenoveerde palazzo van zijn ouders.
  Maar het leven aan de zonovergoten kust van Amalfi is niet zo vredig als Luca had verwacht. Hij ontmoet een mysterieuze vrouw en een kleine jongen die een ongelooflijk geheim met zich meedraagt. Als Luca dit geheim gaat ontrafelen wordt hij gedwongen zijn grootste angst onder ogen te zien.

  Het minste boek vanwege de vele platvoerse seksuele toespelingen, waar ik mij toch wel aan stoorde. De schrijfstijl en het verhaal an-sich zijn wel weer heerlijk, rapportcijfer 6,5.
 • Villa Magdalena
  Toscane, 1966. Van buiten de imposante muren van Villa Magdalena probeert een klein, in vodden gehuld meisje een glimp op te vangen van het huis en de schitterende tuinen van een van de machtigste families van Italië. Voor Floriana is het spieden naar het huis een dagelijks ritueel – en een manier om de ellende en armoede van alledag te vergeten. Maar op een warme zomerdag wordt ze betrapt door Dante Bonfanti, de knappe zoon des huizes. Floriana en Dante weten beiden niet hoe hun toekomst door deze ontmoeting zal veranderen.
  Devon, 2009. Marina Turner is de geliefde tweede vrouw van Grey Turner, en de gehate stiefmoeder van zijn dochter Clementine. Al jaren beheren Marina en Grey het Hotel Polzanze, maar de zaken gaan de laatste tijd erg slecht. Om nieuwe gasten te trekken huurt Marina als laatste redmiddel een artist-in-residence in: Rafa Santoro. Met zijn knappe uiterlijk en Latino charme zal deze Argentijnse schilder het hotel weer tot leven moeten wekken, en misschien heeft hij ook een helende invloed op de onrustige Clementine. Maar Rafa zal meer doen dan dat: hij heeft zijn eigen redenen om in het hotel te werken. Zijn komst zal Marina en Clementine terugvoeren naar Villa Magdalena van vele jaren geleden.

  ik moest er even inkomen, maar uiteindelijk pakte het verhaal me en kon ik niet wachten om het boek uit te hebben, en erachter te komen hoe het nou precies allemaal zat. Rapportcijfer: 8.
 • De Vergeet mij niet-sonate
  Ik zou dit verhaal samen willen vatten als een zeer gedetailleerde, dramatische love story die me zeker geroerd heeft. Rapportcijfer: 8,5.

Momenteel ben ik bezig aan “De zwaluw en de kolibrie”, en ook die is weer heerlijk!

Heb jij al eens een boek van Santa Montefiore gelezen ? Liefs, Vera

4 gedachten over “Mijn nieuwe favoriete schrijfster : Santa Montefiore

 1. Niet helemaal mijn genre dit maar ik zal toch eens kijken. Ik heb me voorgenomen om dit jaar ook eens van mijn pad te gaan en niet alleen maar thrillers te lezen maar af en toe ook iets anders te lezen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Niet mijn eerste keuze qua boeken maar ik zou het toch wel eens willen proberen. Ga eerst maar eens bij de bieb kijken of ze iets hebben voor op mijn E-reader.

  Like

 3. Het eerste boek dat ik van haar gelezen heb, was ‘De Franse tuinman’. Die vond ik wel mooi. Heb er nadien nog een paar andere gelezen (maar moet bekennen dat ik niet meer weet welke) en die waren nog wel oké maar op de duur is het toch een beetje altijd van hetzelfde ;).
  (en oké, ik erger me tegenwoordig een beetje aan boeken waar de hoofdpersonages altijd bloedmooi, beeldschoon, etc zijn…)

  Like

  1. Jahaha, ik snap wel wat je zegt hoor. Ze schrijft ook echt in een moordend tempo, ik vraag me af of dat op den duur ook niet ten koste gaat van de kwaliteit. Maar voor nu ga ik wel lekker op verlangen, verdriet, onbeantwoorde liefdes en dat soort cliches ‘-) x

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.