Mijn favoriete Kerstboom ornamenten

Elk jaar, zodra Sinterklaas het land verlaten heeft, gaan Mr C en Little Miss C samen naar het tuincentrum om een Kerstboom uit te zoeken. En dit jaar werd het een 2m35-hoog exemplaar, die inmiddels versierd en al een paar weken onze huiskamer verfraait.

De basis van mijn kerstversiering bestaat uit de kleuren rood, wit en goud. Mijn favoriete ballen zijn rond, of hebben een hartvorm, en ze zijn van glas, dat vind ik het mooist. Toch heb ik ook een aantal afwijkende ornamenten in mijn boom hangen, en vandaag laat ik mijn favoriete zien :

Dit vilten Kerstmannetje verstop ik altijd, diep in de takken, tegen de stam aan.
Sinds jaar en dag twijfel ik bij elk bezoek aan Disney of ik ze koop. En telkens koop ik ze niet, de Minnie Mouse oren. En dit jaar heb ik de knoop doorgehakt, ik ga ze niet meer kopen ook, ik vind me er echt te oud voor, dus vandaar dat ik ze nu in miniatuur gekocht heb. En ze vanwege de gedachte erachter instantly favoriet zijn.
Deze hanger maakte Little Miss C in het eerste kleuterklasje; zo’n jaar of 10 geleden alweer. Waar is de tijd gebleven ?
Deze Beefeater-Bear kocht ik bij Harrods. Ik heb ook nog een Bobby-variant.
Tijdens een van mijn eerste solo-reisjes kocht ik dit lieve uiltje. Het was op een Kerstmarkt in mijn geliefde Parijs, op de Boulevard Saint Germain. Ik weet het nog precies.
Ik heb mooie herinneringen aan de Christmas Shopping trip in London, met mijn moeder in 2014, en waar ik deze bal kocht.
Ik heb veel ornamenten van Disney (tja, ik ben nu eenmaal een Disney lover) maar deze bal met alle figuren die ik in Disneyland Paris kocht is toch echt de mooiste.

Heb jij ook een Kerstboom staan? En wat is jouw favoriete ornament? Liefs, Vera

2 gedachten over “Mijn favoriete Kerstboom ornamenten

 1. Prachtig je boom vooral dat beertje:-) Door omstandigheden dit jaar alleen een klein boompje dat ik versierd heb met witte strikjes. Ik wens je fijne dagen met je dierbaren en voor 2022 vooral gezondheid, voorspoed en geluk.
  Dank voor al je inspirende blogposts.
  Lieve groetjes,
  Ilona

  Like

  1. Leuk dat je toch een kerstboompje gezet hebt; al is het een kleintje, je krijgt toch iets van de Kerstsfeer mee. En dat is belangrijk.
   Ik wens jou en al je geliefden ook Fijne Feesten toe, en alle goeds voor 2022. Dank voor je leuke reacties dit jaar, en ik hoop je in 2022 nog meer te kunnen inspireren. Voor nu : Fijne Kerst, Ilona ! xx

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.