De invulling van mijn vrije week + TIP voor de Kerstvakantie

Volgende week ben ik vrij, en het plan voor die week is om eens lekker tot rust te komen, en dingen te doen waar ik normaal gesproken de tijd niet voor neem. Zo wil ik de Netflix serie Selling Sunset aan een stuk gaan bingen, een paar uur aan elkaar lezen, maar ook gewoon fijn lekker niks doen, en hopelijk eens het “verveel”-gevoel van vroeger weer ervaren (al zal dat waarschijnlijk een utopie zijn). Ook wil ik nog een dagje uit, en wel naar het jaarlijkse Lichtfestival, in ZOO Antwerpen (vermits we hier in BE niet net als in NL in lockdown gaan…) En vandaag vertel ik je daar iets meer over.

Het Lichtfestival, dat dit jaar het thema van Alice in Wonderland heeft, vindt inspiratie in het lantaarnfestival uit de Chinese nieuwjaarskalender. Het lantaarnfestival kondigt het einde van het nieuwjaarsfeest aan, en wil met veel licht en warmte het nieuwe jaar verwelkomen. Nou dat zal wel lukken want Alice in Wonderland bestaat uit 3.200 lichtobjecten en 18.000 energiezuinige lampjes. In totaal werkten meer dan 120 kunstenaars (met 28.000 werkuren) mee aan de honderden composities die in het dierenpark te zien zijn.

Het Lichtfestival vindt dagelijks, ’s avonds plaats, en doorheen de verlichte dierentuin kun je het beroemde konijn van Alice in Wonderland volgen en je onderdompelen in Alice’s knotsgekke droomwereld.

Ook andere personages uit de roman van Lewis Carroll komen er tot leven, zoals de grijnskat en de rode koningin. In totaal zijn er meer dan 100 lichtcomposities te zien, waaronder ook een zeven meter hoge theepot. Op drie plaatsen langs het parcours kan je ook genieten van een (warm) hapje en drankje.

Het Alice in Wonderland Lichtfestival is tot 16 januari 2022 te bezoeken. Let op : al is het een magische lichtwandeling in openlucht, een geldig CST is verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar en 2 maanden.

Meer informatie over het Alice in Wonderland Lichtfestival vind je op de site van ZOO Antwerpen : klik hier.

Liefs, Vera

2 gedachten over “De invulling van mijn vrije week + TIP voor de Kerstvakantie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.