My Weekly Diary #51/2021

Iedere maandag neem ik jullie mee in mijn week en geef ik een inkijkje in mijn leven door middel van My Weekly Diary. Afgelopen week was mijn laatste werkweek van 2021, kreeg Little Miss C de uitslag van haar examens, en vierden wij Kerst. Je leest dit (en meer) in My Weekly Diary.

Maandag

Mijn laatste werkweek van 2021 start met een prima (thuis-)werkdag. Er zijn nog behoorlijk wat zaken die ik in werking moet zetten en af moet ronden, maar ik denk dat dat allemaal wel gaat lukken. Desnoods dat ik woensdag nog even inlog. Rond het middaguur komt Little Miss C thuis met een goed gevoel over haar examen wiskunde; een goed begin van haar vakantie !

‘s Avonds neem ik een lekker warm schuimbad. Ik heb het namelijk ontzettend koud, en kan wel wat opwarming gebruiken.

Ik kies een toepasselijke badbruisbal uit.

Dinsdag

Wat een weertje vandaag, het ziet er prachtig uit zo, met de ijzel over de velden, ik geniet als ik naar buiten kijk vanuit mijn (thuis-)kantoor. Ik besluit dan ook tussen de middag sowieso tijd te maken om een stukje te gaan wandelen; iets wat er vaker dan me lief is nog wel eens bij in schiet, de laatste tijd.

Wat een weertje!

De dag is verder druk, en na het eten (de eerste boerenkool met spekjes en gehaktballen van dit jaar, jummie !) ga ik nog even aan het werk in de hoop morgen op mijn part-time dag niets te hoeven doen.

Woensdag

Geen topdag vandaag. Ik ben ontzettend moe, heb het steenkoud en mijn humeur is ook niet bepaald om over naar huis te schrijven. En dat ik tijdens het boodschappen doen langs 3 supermarkten moet om mijn spulletjes voor het Kerstdiner te halen, en dan nog steeds niet voor alles slaag, werkt ook niet bepaald mee …

Bij de Jumbo en bij 2 Appies zijn de lange vingers OOS. Gaat iedereen tiramisu maken ofzo?

Na het eten neem ik een bad om wat op te warmen en het plan was om daarna nog even aan het werk te gaan omdat ik gisteravond minder af heb kunnen krijgen dan gehoopt. Ik besluit dit echter niet te doen, maar in plaats daarvan vroeg onder de wol te kruipen en een goede nachtrust te pakken.

Donderdag

Gelukkig zit ik vandaag een stuk beter in mijn vel, en ik vlieg door mijn Things-To-Do-lijst heen; heel fijn dit ! Ik heb er dan ook alle vertrouwen in, dat morgen een rustige, laatste werkdag van dit jaar zal worden.

Om 17:00 uur zitten we met z’n 3-tjes paraat, want dan komen de examenuitslagen van Little Miss C online. We zijn alle drie best nerveus, maar dat blijkt nergens voor nodig te zijn. Onze topper heeft een prachtig gemiddelde bij elkaar weten te sprokkelen.

‘s Avonds ga ik naar de laatste BootCamp van dit jaar, die we afsluiten met warme chocolademelk en koekjes/cadeautjes.

Vrijdag

Mijn laatste werkdag van 2021 en die verloopt heerlijk overzichtelijk. Om 17:30 uur klap ik mijn laptop dicht, en duik ik de keuken in. Ik maak alvast tiramisu voor het Kerstdiner (1e Kerstdag), en ’s avonds kijken we naar Scrooge Live. AYNIL kijk ik later wel lekker in mijn eentje, nou ja, vergezeld van een doos tissues dan, terug.

Ik was onder de indruk van de acteerkwaliteiten van Jeroen van Koningsbrugge.

Zaterdag

Eerste Kerstdag. We vieren deze bij ons thuis, samen met mijn schoonmoeder. Ik duik al vroeg de keuken in om voorbereidingen te treffen voor de brunch voor na de kerkdienst.

Sinaasappels persen, iets wat ik echt alleen met hoogtijdagen doe.

Als we thuiskomen beginnen we al tijdens de brunch met de cadeaus. We zijn hier wel wat uurtjes zoet mee en worden alle 4 heerlijk verwend. Na een potje Levensweg is het al tijd om het diner klaar te maken. We eten de door mijn (Italiaanse) schoonmoeder gemaakte lasagna. Het toetje is van mijn hand; tiramisu, en je snapt, de lat ligt hoog, maar hij wordt goedgekeurd! Ik zal eerdaags het recept delen.

Zondag

Timing is alles…

Tweede Kerstdag, die we met z’n 3-tjes, thuis, vieren. Mr C en ik duiken op tijd de keuken in voor ons traditionele kerstdiner: gevulde kalkoen met stoofpeertjes en pommes duchesse. Ik maak de vulling en de stoofpeertjes; Mr C is verantwoordelijk voor het vullen en garen van de kalkoen.

‘s Middags ga ik een klein rondje hardlopen en kijken we met z’n 3-en een kerstfilm. Een heerlijke relaxte Tweede Kerstdag.

Komende week heb ik dus een week verlof, en ligt qua invulling als een blanco blad voor me. Maar ik ben ervan overtuigd dat dat niet lang zo zal blijven. Ik vertel je er volgende week maandag alles over.

Hoe was jouw week ? Liefs, Vera

5 gedachten over “My Weekly Diary #51/2021

  1. Ik rondde ook mijn werk af 🙂 ik had de meeste boodschappen al gedaan vorige week en toen het bij ons zo aan het ijzelen was kon ik ook even niet naar buiten, het was spekglad. Op kerstavond eters gehad en de rest van de dagen heerlijk rustig doorgebracht.

    Geliked door 1 persoon

  2. Vreemde week tante van Ed overleden en wat “hap-snap” boodschappen gedaan. Gisteren bij mijn moeder gekookt en gegeten. Komende dagen wil ik het huis wat op orde brengen en kijken of ik een leuk cadeautje online kan kopen voor mijn moeder die 1 januari 85 hoopt te worden. Fijne week en geniet van je dagen! 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.