Een van mijn vier verzamelingen: Sinterklaas boeken

Als kind verzamelde ik sigarenbandjes en postzegels. Die sigarenbandjes kreeg ik van een oom die WILLEM II rookte, en elk bandje verdween in een speciaal daarvoor gekocht album. Er zaten de mooiste exemplaren bij; hele series had ik van vogels en insecten.

Later ging ik postzegels sparen; die scheurde ik af van enveloppen en weekte ze dan in water, of ik stoomde ze af van ansichtkaarten boven de fluitketel. Menig zondagmiddag is daarmee gevuld, dat kan ik me nog wel herinneren.

In mijn pubertijd ben ik gestopt met die verzamelingen, en de drang om de bovengenoemde hobby’s weer op te pakken, is nooit teruggekomen. Maar dat wil niet zeggen dat ik niks meer verzamel, sterker nog : ik struin geregeld rommelmarkten af in de hoop dat ene speciale exemplaar te vinden. Eerder deelde ik hier al 1 van mijn verzamelhobby’s, en vandaag is het tijd voor mijn tweede collectie.

Sinterklaas boeken

Na de verjaardag van mijn dochter is Sinterklaas mijn favoriete feestje. De gezelligheid, kneuterigheid, kleine verrassinkjes en pesterijtjes zijn helemaal mijn ding. Zodra het kan versier ik mijn huis, en koop ik kleine cadeautjes. En Pakjesavond vieren we traditiegetrouw met Kaasfondue en een goed gevulde zak.

In het kader van mijn voorliefde voor het Sinterklaasfeest heb ik een aardige verzameling met Sinterklaasversiersels, en met name mijn verzameling Sinterklaasboeken is het vermelden waard Vroeger las ik ze in Sinterklaas-tijd, toen ze nog geloofde, voor aan Little Miss C voor het slapengaan. Nu vraagt ze er af en toe nog om. Maar dat mag de pret niet drukken; ik blijf ze scoren.

De meeste Sinterklaasboeken koop ik op rommelmarkten; Unilever en DE hebben er de laatste jaren veel uitgegeven, en daar heb ik er dan ook vrij veel van. Dit is mijn meest recente aanwinst: Sint op de ski.
Mijn eerste boek.
Uren kan ik kijken naar de prachtige illustraties in dit boek.
Eén van mijn mooiste boeken, dit versjes en verhalen boek.

Ondanks de Pieten-discussie is en blijft Sinterklaas mijn lievelingsfeest. Een heerlijk feest voor groot en klein wat mij betreft.

Heb jij ook verzamelingen van iets ? Wat spaar jij ? Liefs, Vera

4 gedachten over “Een van mijn vier verzamelingen: Sinterklaas boeken

  1. Leuke verzameling. Ik heb van alles verzameld. 4 jaar geleden zijn wij verhuisd naar een klein huisje (was van mijn schoonmoeder geweest en werd niet verkocht dat zou je je nu niet meer voor kunnen stellen) maar goed van 130 m2. naar 60. Ik heb toen een aantal verzamelingen naar de kringloop gedaan. Espressokopjes, ronde botervloten. Het enige wat ik gehouden heb en ook nooit weg doe zijn mijn Engelse teddyberen. Die voorgaande verzamelingen zouden nu wel weer kunnen maar ik mis ze eigenlijk niet. In mijn jeugd heb ik ook nog 1e dags enveloppen verzameld verplicht van mijn zakgeld….Jaren bewaard maar na ruim 30 jaar bleken ze niks :-((( waard.

    Like

    1. Verzamelen is leuk, en als het wat waard is, dan is het nog leuker. Hoewel ik persoonlijk alleen maar verzamelingen van sentimentele waarde heb. Snap dan ook heel goed dat je zegt dat je je Engelse teddyberen nooit weg doet (hoewel die wel wat waard zullen zijn) ! X

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.