Een van mijn vier verzamelingen : magneten

Als kind verzamelde ik sigarenbandjes en postzegels. Die sigarenbandjes kreeg ik van een oom die WILLEM II rookte, en elk bandje verdween in een speciaal daarvoor gekocht album. Er zaten de mooiste exemplaren bij; hele series had ik van vogels en insecten.

Later ging ik postzegels sparen; die scheurde ik af van enveloppen en weekte ze dan in water, of ik stoomde ze af van ansichtkaarten boven de fluitketel. Menig zondagmiddag is daarmee gevuld, dat kan ik me nog wel herinneren.

In mijn pubertijd ben ik gestopt met die verzamelingen, en de drang om de bovengenoemde hobby’s weer op te pakken, is nooit teruggekomen. Maar dat wil niet zeggen dat ik niks meer verzamel, sterker nog : ik heb 4 verzamelhobby’s en ik struin geregeld rommelmarkten af in de hoop dat ene speciale exemplaar te vinden …

Vandaag deel ik dan ook 1 van mijn 4 verzamelhobby’s : magneten van de plaatsen waar ik ben geweest.

Mijn magnetenverzameling

Ooit spaarde ik stickers van de landen waar ik kwam, om ze op mijn koffer te plakken. Maar in veel landen was het een hele toer om stickers te vinden; vaak moest ik dagenlang winkels afstruinen om onverrichter zake terug te keren. Tijdens deze zoektochten viel mij telkens op dat magneten wel overal te krijgen waren. Op Jamaica was ik weer aan het struinen, en toen besloot ik te stoppen met stickers en magneten te gaan sparen. Veel eenvoudiger !

Mijn eerste magneet

Inmiddels heb ik al een behoorlijk bord vol. En van die bestemmingen waar ik geweest ben maar waarvan ik vermoed dat ik daar niet meer zal komen, probeer ik magneten te scoren op rommelmarkten. Graag wil ik nog een magneet van Fins Lapland, Eilat, Kaaiman Eilanden, en Elba. Dus mocht je die hebben en willen verkopen, ik neem ze graag van je over !

Mijn meest bijzondere magneet, gemaakt van rendierhoorn
Dit vind ik denk ik mijn mooiste magneet

Heb jij ook verzamelingen van iets ? Wat spaar jij ? Liefs, Vera

3 gedachten over “Een van mijn vier verzamelingen : magneten

  1. Leuk, ik koop ook magneetjes van de plaatsen die ik heb bezocht. Ik doe dit pas sinds een paar jaar dus heb er mede door het niet reizen de afgelopen 2 jaar nog niet zoveel. Vind het een leuke herinnering en je hebt altijd iets om voor te shoppen 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.