Review Jumbo American Style Cookie Deeg

Ik ben niet van team zoet, en dus ook niet van het zelf bakken van taarten/cakes/koekjes, maar toen ik onlangs bij de Jumbo een verpakking American Style Cookie deeg zag staan, kreeg ik spontaan zin om te gaan bakken. En vandaag vertel ik je hoe het mij bevallen is !

Tijdens het boodschappen doen viel mijn oog op potten kant-en-klaar deeg. Ik twijfelde tussen triple chocolate cookie, roomboter zandkoekjes, en American Style cookies, maar ik koos uiteindelijk voor de laatste.

Het is eigenlijk heel simpel. Je haalt het deeg uit de verpakking, maakt porties, en verdeelt ze vervolgens over de bakplaat (die je met bakpapier bedekt). Zelfs voor kleine kinderen dus heel geschikt om te doen.

De ingredienten

  • Tarwebloem, pure chocoladestukjes 21% (suiker, cacaomassa, cacaoboter, emulgator: sojalecithine, natuurlijk vanille-aroma), suiker, roomboter (melk), scharrelei, witte basterdsuiker (suiker, suikerstroop), raapzaadolie, weipoeder (melk), rijsmiddelen: E500, E503, tarwegluten, meelverbeteraar: E300, water
  • Allergenen : tarwe (gluten), ei, soja, melk. Kan bevatten : haver (gluten), amandel, hazelnoot, walnoot, macadamianoot en sesam.

Het lekkerste van de chocolate chip cookies vind ik altijd die vierkante stukjes chocolade. Nou, die zitten er genoeg in hoor!

Je kunt zelf de maat, het aantal en de vorm van je koekjes bepalen. Ikzelf heb ze uit de losse hand gemaakt, en ze zagen er artisanaal uit. Maar je kunt natuurlijk ook leuke vormpjes gebruiken, in een bepaald thema.

De cookies waren knapperig van buiten, en ietwat zacht van binnen. Gelijk een brownie. Persoonlijk vond ik de nasmaak iets zouterig (maar niet storend).

De cookies vond ik niet perse lekkerder dan gekocht in de winkel. Maar de grote hoeveelheid die je kunt bakken, in combinatie met het weinige werk, en niet vergeten die heerlijke geur die vrijkomt uit de oven, maakt dat ik deze mix toch echt een aanrader vind, en voor herhaling vatbaar !

Ik kocht de pot Jumbo American Style Cookie Deeg 500g voor € 3.49 bij Jumbo

Bak jij graag koekjes ? Liefs, Vera

2 gedachten over “Review Jumbo American Style Cookie Deeg

  1. Ben meer een appeltaart bakker al is het er nog niet van gekomen. Doordat ik aan staar geopereerd moest worden en ook heel slecht kon zien werd het schoonmaken van de oven (die ontzettend smerig werd achtergelaten door de vorige bewoners) uitgesteld. Staat voor morgen op de planning. Wel leuk en handig en niet duur voor zoveel koeken. Bij de AH kost eentje volgens mij al Euro 1,25. Vroeger ooit eens een emmer met deeg van cocosballetjes gekocht in Amstelveen (weet niet of dat nog kan maar ze zijn wel online). Zie nu dat dat veel duurder is maar was ook erg lekker. En je hoefde ook niet alles in 1 keer op te gebruiken het deeg kon je gewoon in de koelkast bewaren.
    https://madamecocos.nl/
    Ga dit zeker proberen bij de Jumbo kom er niet meer zo vaak als toen we in ’s Hertogenbosch woonden. Had toch de indruk dat de Jumbo daar beter was. Sorry lange comment kan blijkbaar niet kort van stof zijn:-) Fijn weekend.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.