De 5 dingen die ik sowieso met mijn 12-jarige dochter in Parijs gaan doen !

Het stond eigenlijk op onze Travel Bucket List van vorig jaar, een bezoekje aan Parijs met Little Miss C. Het was haar beloofd als stok achter de deur voor al die extra uren Franse woordjes en grammatica leren, waar ze niet altijd even enthousiast mee aan de slag ging. Vanwege de covid (joh…) moesten we het keer op keer verzetten en uiteindelijk annuleren, maar deze maand is het dan zover, onze 5-daagse trip naar Parijs, en deze dingen gaan wij zeker doen :

De Eiffeltoren

Een bezoek aan Parijs is niet compleet zonder bezoekje aan, wat mij betreft, het symbool van de “stad van de liefde”. Of we er op zullen gaan weet ik nog niet, maar ik wil haar in ieder geval van dichtbij laten zien hoe enorm imposant deze stalen toren is.

Montmartre

Supertoeristisch, veel te druk, maar het is en blijft toch een van mijn favoriete wijken. Graag wil ik Little Miss C de sfeer van het Place du Tertre laten opsnuiven, met haar een kaarsje branden in de basilique du Sacré-Cœur, en mensen kijken onder het genot van een veel te duur drankje op een van de vele terrasjes.

De Champs-Élysées

Een bezoek aan de Champs-Élysées mag ook niet ontbreken. Het zal erom spannen of de kerstverlichting al opgehangen is, maar ook zonder Kerstsfeer weet ik zeker dat Little Miss C onder de indruk zal zijn van “la plus belle avenue du monde” . En zo niet, dan zal het wel zijn van de vele, vele winkels, want tja, shoppen is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van deze trip 😉

Rondvaart Seine

Eén van de leukste manieren om Parijs te verkennen, vind ik het maken van een rondvaart over de Seine. Niet alleen komen we tijdens de rondvaart langs meerdere monumenten en varen we onder de bruggen van Parijs door, ook krijg je altijd wel inside information die je anders nooit krijgt. Een ongedwongen manier dus om mijn 12-jarige dochter wat cultuur mee te geven.

En dan na 2 dagen cultuur snuiven, is het tijd voor 2 dagen magie, want wat is Parijs zonder een bezoekje aan …

Disneyland Paris

Helaas wordt het Disneyland Hotel momenteel gerenoveerd, en is inmiddels besloten de Buffalo Bill’s Wild West Show niet langer op te voeren, maar dat mag de pret niet drukken. Ik ben ervan overtuigd dat wij sowieso vele magische momenten zullen gaan beleven in de parken.

Heb jij nog leuke tips voor onze trip naar Parijs ? Ik hoor ze graag. Liefs, Vera

4 gedachten over “De 5 dingen die ik sowieso met mijn 12-jarige dochter in Parijs gaan doen !

  1. Oh heerlijk Parijs. Een leuk warenhuis: Le bon marché, en de Rue du Bac met meerdere heerlijke bakkerijen en brood van Poilâne (op meerdere plekken) zo lekker vergelijkbaar met het brood van Le Fournil in Amsterdam. Verder hoop ik jullie tips hier weer terug te lezen:-)

    Like

    1. Oeh la la die Rue du Bac en dat brood gaan we op ons lijstje zetten. Le Bon Marché stond er al op, een bezoekje aan Parijs zonder daar geweest te zijn kan natuurlijk niet 😉

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.