My Weekly Diary #41/2021

Iedere maandag neem ik jullie mee in mijn week en geef ik een inkijkje in mijn leven door middel van My Weekly Diary. Afgelopen week nam ik mijn eerste professionele foto, deed ik de eerste voorbereidingen voor X-Mas, en kreeg Little Miss C haar eerste perioderapport. Je leest dit (en meer) in My Weekly Diary.

Maandag

Een kantoordag vandaag, een wandeling in het bos na het werk en daarna snel naar huis om voor Mr C te zorgen die een kaakontsteking heeft. Als diner maak ik linzensoep en ’s avonds, als alle klussen gedaan zijn, ga ik nog even lekker een half uurtje diamond painten.

Ik ben nu bezig met het maken van kerstkaarten, tja voor je het weet is het weer Kerstmis (vandaag precies over 75 dagen!).

Dinsdag

Vandaag vertrek ik vroeg naar kantoor voor een update met mijn team, dat ik graag eens f-2-f wilde hebben. Volgens mij was de laatste keer dat wij bij elkaar waren, kort na mijn indiensttreding (anderhalf jaar geleden inmiddels), en ik vond het hoog tijd worden; het gebrek aan verbinding begon me te storen. We spreken een aantal zaken door, af, en uit, en daarna vertrek ik naar huis waar ik de rest van de middag keihard in mijn thuiskantoor knal.

Woensdag

Nuchtere 5k.

Een nuchtere 5k-run, die ik vlug-vlug tussen de bedrijven door afwerk. Het is een drukke dag vandaag, en meer zit er niet in. Daarom ga ik liever even snel trainen dan dat ik helemaal niet ga. Een nuchtere run is dan een mooie optie, door nuchter te rennen vindt er meer spieropbouw en snellere vetafbraak plaats. Win-win!

‘s Avonds heb ik weer fotografieles; we behandelen de onderwerpen compositie, en de regel van derden. Even ben ik bang dat het weer alleen maar theorie gaat worden, maar na de pauze gaan we dan eindelijk naar buiten om een foto te maken! Het valt nog niet mee om alle theorie in praktijk te brengen …

Geparkeerde auto’s in het donker fotograferen: ISO hoog, diafragma laag.

Donderdag

Just another day at the office … en ik ben niet vooruit te branden. Nog 3 weken en dan heb ik een weekje verlof, ik ben er echt aan toe !

Outfit Of The Day. Eens geen jurkje maar een power suit. Aan mijn outfit ligt het dus niet dat ik moeilijk vooruit te branden ben.

‘s Avonds ga ik naar BootCamp, en als ik thuis kom vertrek ik eigenlijk gelijk naar boven; ik heb dringend behoefte aan wat tijd voor mezelf. En die vind ik in de vorm van een uurtje diamond painten en lezen. Deuzig, ik weet het, maar ik houd ervan.

Vrijdag

Vandaag mag ik gelukkig weer een dagje thuis werken. Ik merk het behoorlijk, dat de druk op privé toeneemt nu ik weer meer op kantoor ben. In de pauze stuurt Little Miss C een screenshot van haar eerste periode rapport en die is mooier dan verwacht. Mr C en ik vinden dat dat gevierd moet worden, en wij besluiten ‘s middags spontaan luxe uit lunchen te gaan; nog zo’n voordeel van thuis werken.

Salade geitenkaas met spekjes en gebakken appeltjes voor mij.

Zaterdag

Als ik wakker word besluit ik nog even in bed te blijven liggen om een uurtje te lezen. Nadat Little Miss C thuis komt van karate start mijn dag, en die bestaat uit allerlei huishoudelijke taken.

Tulpen, hyacinten, en andere voorjaarsbloeiers. Ik ben benieuwd of mijn tuin Klein Keukenhof wordt, komend voorjaar.

Zo plaats ik de winterviolen die ik eerder deze week al haalde in de bloembakken, en plant ik de bloembollen die ik van mijn schoonmoeder kreeg. Hopelijk komen deze wel uit; tot nu toe heb ik nog weinig geluk gehad met de bollen die ik plantte.

‘s Middags ga ik boodschappen doen, en daarna een koffietje halen in de stad. ‘s Avonds na het eten help ik Little Miss C nog even met Frans; er gaat geen dag voorbij dat ze geen toets heeft, en maandag is Frans aan de beurt.

Zondag

En vandaag lees ik mijn boek uit, en ‘s middags als Little Miss C een verjaardagsfeestje heeft ga ik een uurtje hardlopen. ‘s Avonds stunt ik nog wat met mijn Nikon, en dan is het weekend alweer voorbij. Pfff, time flies!

Komende week vervang ik mijn pumps voor regenlaarzen, en ga ik eindelijk uit eten bij dat ene restaurant waar ik al tijden heen wil. Ik vertel je er volgende week maandag alles over.

Hoe was jouw week ? Liefs, Vera

7 gedachten over “My Weekly Diary #41/2021

 1. Het is inderdaad wel weer extra druk als je meer dagen naar kantoor gaat, dat merk ik ook. En vooral ook meer tijd ik ben toch 40 minuten onderweg dus op een dag toch bijna anderhalf uur extra….

  Like

 2. Leuk om Diamond Painting nu eens goed van dichtbij te zien, ik wist nooit zo goed wat het was. Ik vind deze tijd ook heel erg wennen hoor, ook al ga ik dan niet persé meer naar kantoor (ik werkte al vier dagen op kantoor sinds oktober). Het is gewoon allemaal weer schakelen, ik denk dat onze hoofden tijd nodig hebben om te wennen. Een fijne week gewenst!

  Like

 3. Het valt wel op dat het veel drukker is op de weg, vorige week dinsdag mijn 2e staaroperatie gehad en om 07.30 vertrokken uit Nieuwegein en waren pas rond 10.00 uur in ’s Hertogenbosch….verder al de gehele week bezig om een monteur van Ziggo in te plannen bij mijn moeder in Amsterdam. Zaterdag naar een mooie tentoonstelling geweest in het fotomuseum Rotterdam hoewel mooi wellicht niet het goede woord is, meer indrukwekkend en ook verdrietig.

  Like

  1. Oehh vreselijk zeg, die reistijd. Dat kun je sowieso al niet gebruiken, maar al helemaal niet op weg naar je operatie. Ik ben benieuwd naar de fototentoonstelling waar je het over hebt, ik ga eens kijken! X

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.