My Weekly Diary #40/2021

Iedere maandag neem ik jullie mee in mijn week en geef ik een inkijkje in mijn leven door middel van My Weekly Diary. Afgelopen week was ik bevangen door een heerlijk boek, had ik last van computerperikelen, en mocht ik nog steeds niet aan de slag met mijn Nikon. Je leest dit (en meer) in My Weekly Diary.

Maandag

Een prima werkdag vandaag, waarin ik behoorlijk wat zaken in werking zet en/of afrond. Zo zou ik wel meer dagen willen hebben!

Et mater quoque verbum Latinum discit.

‘s Avonds staat zoals inmiddels gebruikelijk in het teken van het huiswerk van Little Miss C. De overgang naar het Middelbaar is best een grote, en ze kan wel een beetje hulp gebruiken bij het plannen en organiseren van de mega hoeveelheid huiswerk die ze krijgt. Ik kan me niet herinneren dat het in mijn tijd zo veel was, pfff.

Dinsdag

De ochtend begint met een routinebezoekje aan mijn huisarts, en als ik thuis kom en inlog op mijn werklaptop blijk ik ineens geen emails meer te kunnen zenden/ontvangen. Grrrr. Even bedenk ik me dat ik ook naar kantoor kan rijden, maar ik besluit het toch maar op te laten lossen. Al gaat daar helaas wel wat tijd overheen.

‘s Avonds maak ik een grote pan pompoensoep voor het diner. Ik vind het altijd enorm veel werk, maar als ik eenmaal aan het eten ben, vind ik het het wel altijd waard geweest.

Vandaag heb ik een rode peper toegevoegd voor een wat pittiger variant.

Woensdag

Mijn vrije dag vandaag begin ik met een loopje van 70 minuten. Ik ben langzaamaan weer aan het opbouwen, en ik ben blij met de progressie die ik maak. Mijn rondetijden zijn niet om over naar huis te schrijven, maar gelukkig ga ik langzaam weer richting een moeiteloze duurloop.
’s Middags keuvel ik wat in en om het huis, en ’s avonds mag ik weer naar mijn fotografiecursus. Helaas is het weer alleen maar theorie, ditmaal gaat het over ISO. Naast diafragma en sluitertijd voorwaarde voor een foto. Maar wanneer gaan we die maken dan, vraag ik me af …

Verder dan aan wat knoppen draaien zijn we helaas nog niet gekomen in mijn cursus fotografie …

Donderdag

Onderweg naar mijn werk zie ik de meest prachtige doorkijkjes met mist boven de weilanden. Ik zet zelfs even mijn wagen aan de kant om er een foto van te maken, en ervan te genieten.

Prachtig ochtendgloren.

Qua werk is het een prima dag, en als ik uit kantoor thuiskom kan ik direct aanschuiven bij het diner. ’s Avonds ga ik weer naar Bootcamp.

Vrijdag

De dag begint zoals inmiddels gebruikelijk enorm stressvol met een niet functionerende laptop, en een belletje naar onze Servicedesk van minimaal 30 minuten. Grrrr. Verder is mijn inbox ontploft, en regent het telefoontjes en k*-klusjes.

Tussen de middag besluit ik de 2 keukenlades die me al tijden irriteren, te reorganiseren. Ik kan mijn werkfrustratie er goed in kwijt #winwin. Gelukkig trekt het bij zo na het middaguur, waarna ik toch nog redelijk relaxed deze werkweek af kan sluiten.

Voor.
Na.

Zaterdag

Ik ben vroeg wakker en duik direct weer in mijn nieuwe leesboek : Solveigs Belofte van Corin Bomann; een heerlijk boek in het genre “historische romantiek”. Het blijkt het laatste deel van een trilogie te zijn, maar ik vind het helemaal niet storend dat ik de eerste 2 delen niet gelezen heb.

’s Middags gaan we op familiebezoek, waar we tot in de vroege uurtjes blijven.

Zondag

Bij het boodschappen doen zie ik dat mijn favoriete wijn in de aanbieding is (2 euries per fles goedkoper !) en ik besluit de laatste 6 flessen uit het schap mee te nemen. Een fikse besparing, maar ik voel me wel een halve alcoholist, pfff, zeker als je bedenkt dat ik de enige ben die thuis alcohol drinkt. Mr C drinkt namelijk geen druppel. Verder is het een rustige dag met lezen, bloggen, sporten, en natuurlijk Latijnse woordjes oefenen met Little Miss C.

12 euries bonusvoordeel, maar ik voel me bijna een alcoholist met al die flessen in mijn wagen …

Komende week zou ik eigenlijk deelnemen aan een Webinar van Professor Dirk de Wachter, maar die is helaas vanwege uitzonderlijke omstandigheden geannuleerd. Ik hoop dat alles goed met hem gaat ! Verder heb ik behalve een tandartsafspraak, 3 kantoordagen, en een business meeting eigenlijk geen bijzondere dingen gepland. Maar ik heb zo’n vermoeden dat dat vast nog wel zal veranderen ! Ik vertel je er volgende week maandag alles over.

Hoe was jouw week ? Liefs, Vera

2 gedachten over “My Weekly Diary #40/2021

  1. Erg is dat he?! Als je laptop het niet lekker doet, bij ons zit de IT support helemaal in de UK dus soms nog extra frustrerend al vind het altijd wel grappig als ze je laptop overnemen op afstand – toch knap dat dat kan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.