My Weekly Diary #39/2021

Iedere maandag neem ik jullie mee in mijn week en geef ik een inkijkje in mijn leven door middel van My Weekly Diary. Afgelopen week las ik een heerlijk boek in één ruk uit, ging ik voor het eerst op pad met mijn fotocamera, en ging ik een dagje weg met mijn lieve dochter. Je leest dit (en meer ) in My Weekly Diary.

Maandag

Another day at the office, waar het aanzienlijk drukker is dan “normaal”. De norm van maximaal 50% aanwezig op kantoor is met ingang van vandaag aangepast naar een norm van minimaal 50% aanwezig, en dat is goed te merken. Het is wennen hoor, al dat gekwebbel en geklets op de gangen; ik merk dat ik me aanzienlijk minder goed kan concentreren tijdens mijn dag-dagelijkse werkzaamheden. Maar om nou mijn kantoordeur de hele dag dicht te houden vind ik ook weer zo wat. Ik merk goed dat ik ’s middags zwaar overprikkeld ben, en ik besluit dan ook na het werk eerst even een half uurtje te gaan wandelen in het bos. Even tot rust komen voordat ik doorga naar huis, waar alle drukte ook weer op me valt.

Mijn favoriete bos.

Dinsdag

Een thuiswerk-dag vandaag die werkelijk om vliegt. Voor mijn gevoel heb ik veel te weinig gedaan, maar als ik einde werkdag eens ervoor ga zitten en een Ta-Da lijstje maak, zie ik dat ik eigenlijk best veel gedaan heb.

Na het werk ga ik even naar de bloemist met het voornemen een mooie bos bloemen te kopen, zónder naar het prijskaartje te kijken. Ik kies de mooiste bos uit, maar als ik net voor de kassa zie dat de bos €45,00 kost, maak ik toch rechtsomkeert. Wat. Een. Bedrag.

Prachtig mooi. Maar never-nooit-niet-een-keer dat ik hier € 45,- (= 99 ouderwetse guldens, hoe dan!) voor ga betalen.

Uiteindelijk kies ik voor een mooie bos hortensia’s. Hier kan ik niet alleen langer van genieten, ze kunnen immers nog mooi indrogen, ook staat het prijskaartje me meer aan (€ 10,00).

Woensdag

Op weg naar mijn fotografiecursus zie ik de meest mooie luchten. Ik geniet van het wolkendek met de zonnestralen erachter, en vind het jammer dat ik mijn camera nog niet weet te gebruiken.

De mooie lucht boven het gebouw waar ik mijn cursus volg.

Helaas is vandaag ook weer een theorie-les, over diafragma en sluitertijd. Volgende week komt ISO aan de beurt en dan hoop ik toch echt eens concreet aan de slag te kunnen.

Bij hoge F-waarden wordt het diafragma steeds verder gesloten, waardoor minder licht in de camera terechtkomt …

Donderdag

Ik ben erg moe vandaag; ik merk aan mezelf dat ik toe ben aan wat me-time. Na het werk vertrek ik naar BootCamp, en daarna besluit ik even he-le-maal niets te doen. Ik kruip met mijn boek in bed, en dat is met mijn huidige boek helemaal geen straf.

Wat een heerlijk boek!

Vrijdag

De dag begint ra-zend druk. Ik weet niet wat het is, maar het regent telefoontjes. Pfff, dat was zó niet gepland. Maar goed, ik ga gestaag aan de slag, en werk aan een stuk door tot aan de lunch met mijn favoriete broodje “Herfst”. ’s Middags wordt het wat rustiger, en de meeste zaken krijg ik dan ook af. Wat rest, kan makkelijk maandag.

Mijn lievelingsbroodje “Herfst” met geitenkaas, peer, rucola, honing en walnoot.

Na het werk rijd ik nog even langs Action voor wat Halloween-spulletjes, en een afwasborstel. Uiteindelijk kom ik, zoals gewoonlijk met een tas vol andere spullen thuis!

Ergens onderin liggen de dingen waar ik eigenlijk voor naar Action ging …

Zaterdag

Air Republic.

Van squishmallow-hunten in Knokke, via bitterballen eten in Cadzand, naar De Luizenmoeder kijken in de bioscoop, tot aan eten bij de McDonalds. Een druk bezet heerlijk dagje weg met mijn dochter!

Zondag

Sporten, bloggen, huishouden, … het is een standaard zondag ochtend, qua invulling. ‘s Middags trek ik erop uit met mijn fotocamera en stunt ik wat met Diafragma, Sluitertijd en Auto.

Een poging om het (lege) vogelnestje in onze haag te fotograferen.

Komende week wil ik iets minder hooi op mijn vork gaan nemen. Fingers crossed dat het lukt! Hoe dan ook, ik vertel je er volgende week maandag alles over.

Hoe was jouw week ? Liefs, Vera

2 gedachten over “My Weekly Diary #39/2021

    1. Verstandig Annette, want ik ben er wel al achter dat de ene fotocamera de ander niet is. Je kunt er een studie van maken 🙃

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.