Waar je op moet letten als je baantjes gaat zwemmen

Het is puur uit blessureleed dat ik de laatste tijd erg van het baantjes zwemmen ben. Het is een ideale manier om mijn conditie op peil te houden, zonder dat ik mijn gewrichten belast. Nu ik regelmatiger in het bad te vinden ben, valt mij op dat er wel degelijk zaken zijn waar je rekening mee kunt houden, om je mede-zwemmers zo min mogelijk tot last te zijn. Vandaag deel ik dan ook wat tips waar je op moet letten als je baantjes gaat zwemmen :

  • Als je het water in wilt gaan, kijk dan eerst even of er geen zwemmer aan komt, en wacht desnoods even voor je van start gaat.
  • Als je even uit wilt puffen, verplaats je dan naar de zijkant van de baan. Of, als je dat nog redt, wacht tot het einde van de baan. Niets zo gevaarlijk als iemand die ineens, midden in een baan, stopt.
  • Houd voldoende afstand. Niets zo irritant als iemand die op je hielen zwemt (en je aanraakt)
  • Houd, net als bij autorijden, rechts aan in je baan. Zo kan iedereen, ongestoord, zijn eigen ritme aan houden, en ben je niemand tot last.
  • Ben je sneller dan je voorganger ? Haal hem/haar dan in, aan de linkerkant, maar pas op voor tegenliggers !
  • Als je ingehaald wordt, laat dan je tempo even zakken. Des te sneller ben je gepasseerd, en kan iedereen weer in zijn/haar eigen tempo verder gaan.
  • In een zwembad zijn er altijd banen voor snelle of langzamere zwemmers. Als je in een baan zwemt en je wordt telkens ingehaald, dan ben je te langzaam voor die baan en moet je een tragere zoeken. Andersom geldt het natuurlijk ook. Kies de baan die bij jouw snelheid past.

Persoonlijk is mijn grootste irritatie tijdens het zwemmen, die mensen die met z’n 2-en (of zelfs 3-en !) naast elkaar zwemmen en geen millimeter aan de kant gaan voor andere zwemmers. Gewoon niet doen. We zijn in het zwembad om te zwemmen, socializen doen we daarna wel (of ga alsjeblieft aan de kant staan).

Zwem jij ook regelmatig ? En heb jij nog tips voor mij ? Liefs, Vera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.