Review Werfzeep Scheerzeep

Het is niet dat ik me schaam voor mijn lichaamshaar, maar liever heb ik mijn benen, oksels en bikinilijn zacht en glad. Sinds jaar en dag scheer ik me met een scheermesje en sinds kort gebruik ik de scheerzeep van De Werf hierbij.

Dit zegt Werfzeep zelf over de scheerzeep

De scheerzeep van Werfzeep is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. Met een scheerkwast schuimt deze zeep geod op en dankzij de verzorgende en kalmerende eigenschappen van avocado-, castor- en borageolie wordt de huid zacht en soepel. Extract van paardenkastanje werkt ontstekingsremmend, bloedstelpend en samentrekkend. Brandnetel zuivert en bevordert de doorbloeding. Vlak voor de zeep wordt opgegoten voegt Werfzeep larixhydrolaat aan de zeep toe. Larix draagt bij aan de zuiverende en kalmerende werking van de zeep en heeft een heerlijke geur. Daarnaast geurt deze zeep naar ceder, eucalyptus en dennenolie.  

De basis van deze scheerzeep bestaat uit verzorgende verzeepte oliën waardoor het schuim niet zo stijf op je gezicht blijft staan als bij scheerzeep of -schuim dat voor het grootste deel uit stearinezuur bestaat (op het etiket te vinden als sodium stearate). Zulk schuim staat lang stijf, maar droogt de huid ook uit. Om zorgvuldig en zonder scheerbrand te kunnen scheren is niet alleen schuim nodig, maar ook de gladde film die deze scheerzeep op de huid aanbrengt. Dit verzorgt de huid en verzacht het haar waardoor je glad en pijnloos kunt scheren. Deze scheerzeep gaat ruim een jaar mee.

De zepen van Werfzeep zijn biologisch en handgemaakt.

Dit zit erin qua ingredienten

De verpakking en de geur

De scheerzeep is ingepakt in bruin kraftpapier, voorzien van een flinke strip plakband. Eromheen zit nog een losse wikkel. Er is dus gebruik gemaakt van twee soorten papier, wat ik op zich jammer vind, ook in het kader van zero-waste, een gedachtengang die in mijn optiek bij Werfzeep past.

Ik vind het verpakkingsmateriaal een puntje voor verbetering

De geur van de zeep is die van ceder, den en eucalyptus. Ik vind de geur vrij scherp, en niet aangenaam, en als ik mijn neus echt in het blok steek, zorgt het voor een flinke kriebel in mijn neus.

En dan het belangrijkste, de werking

Om de zeep op te schuimen, zou je eigenlijk een scheerkwast moeten gebruiken, maar die heb ik niet. Ik wrijf met mijn handpalmen een aantal keren over het blok, en breng het schuim dat dan ontstaat, direct aan op het te ontharen oppervlakte. En dat werkt prima. Mijn scheermesje glijdt probleemloos over mijn huid, en waar ik bang was dat mijn huid na het ontharen trekkerig aan zou voelen (dit heb ik vaker na het gebruik van zeep, ik heb namelijk een nogal droge huid) is dat absoluut niet het geval.

Mijn mening luidt

Na het gebruik van de Werfzeep Scheerzeep voelt mijn huid glad, maar ook zacht en verzorgd aan. Ik vind het echt een heerlijk product, en de belofte dat de zeep een jaar mee zou gaan, maakt het prijstechnisch helemaal leuk; hoe laag is de cost in use dan wel niet ? Kortom : ik ben fan.

Overigens bewaar ik de zeep op een speciaal bamboebakje (van Croll & Denecke); dit zorgt ervoor dat de zeep droog blijft.

Ik kocht de Werfzeep Scheerzeep (100g.) voor EUR 8.00

Welk producten gebruik jij om je te scheren ? Liefs, Vera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.