Avocado olie

Olijfolie ken je vast wel, maar heb je wel eens van avocado olie gehoord ? Ik tot voor kort niet, maar sinds ik het ontdekt heb, ben ik er helemaal aan verslingerd. Vandaag vertel ik je er iets meer over.

Avocado olie wordt gewonnen uit pitten van de vrucht avocado, een vrucht van de avocado boom. Net als de avocado zelf, is de pit reuze gezond.

Gezondheidsclaims avocado olie

Avocado olie barst van de gezondheidsvoordelen. Zo is het bijvoorbeeld rijk aan vitamine A, D, E en carotenoïden, en bevat het 70% enkelvoudig onverzadigd, 10% meervoudig onverzadigd, en 20% verzadigde vetzuren. Bovendien bevat avocado olie de vetzuren omega 3, omega 6, en omega 9. Indrukwekkende cijfers !

Maar naast de gezondheidsvoordelen, vind ik de smaak van een product toch ook wel belangrijk. En die zit in het geval van de avocado olie meer dan goed. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik de avocado als vrucht niet zo lekker vind, maar dit geldt niet voor de smaak van avocado olie; deze is nootachtig, en zachter dan die van bijvoorbeeld olijfolie.

avocado olie vs. olijf olie

De toepassing van avocado olie is identiek aan die van olijf olie; je kunt het gebruiken als (basis voor) dressing, maar ook om in te bakken en te braden. Wat ik persoonlijk ook erg lekker vind, is een scheutje avocado olie verhitten in de pan, en dan een boterham daarin bakken. Het is een van de dingen die de laatste tijd erg vaak op mijn bord liggen.

Tussen de meer bekende olijf olie en avocado olie zitten wel wat verschillen. Zo bevat avocado olie meer enkelvoudig onverzadigde vetzuren, maar bevat olijfolie weer meer Vitamine E. Beide types olie zijn gezond, en daarom is het een goed idee ze in gebruik af te wisselen.

Eet jij wel eens avocado olie ? Liefs, Vera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.