Mijn droomreizen

Ondanks het feit dat we zo beperkt zijn qua reizen, en de wereld er zo anders uit ziet, betrap ik mezelf erop dat ik regelmatig aan het dagdromen ben over reizen. En ik merk aan mezelf een enorme verschuiving. Waar ik vroeger alleen enthousiast werd over een zonvakantie, met het vliegtuig, in een 5* all-inclusive resort, zwijmel ik momenteel over hele andere bestemmingen. En vandaag vertel ik je waar ik supergraag heen wil, zodra de reisbeperkingen opgeheven zijn.

Meer van Annecy

Diepblauw is het water, en sinds ik die plaatjes gezien heb, moet en zal ik dat eens met eigen ogen aanschouwen. Maar ik wil veel meer dan alleen maar kijken naar dit meer, ik wil er ook van genieten door er te suppen, watersporten, pootje baden, alles !

Cinque Terre

Italie was pre-corona al mijn grote favoriet, maar het is pas sinds kort dat ik de 5 plaatsen Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola, en Riomaggiore graag wil bezoeken. En als ik dan toch in de buurt ben, wil ik heel graag naar Camogli, en vanuit daar een boot nemen naar San Fruttuoso. (Tijdens het lezen van het boek De Italiaanse Droom van Catherine Mangan, zag ik mezelf echt daar zitten, met uitzicht over de zee, terwijl ik vers gevangen vis eet en wijntjes drink, en dat wil ik nu in het echt gaan beleven)

Zweden

De natuur, de meren, de bossen, de rust, de ruimte, wat een prachtig land lijkt Zweden me, en daarom wil ik heel graag daarnaartoe . En nu eens niet in de winter, om het noorderlicht te zien, maar juist onder betere temperaturen, om voluit te genieten van al dat natuurschoon dat dit land volgens mij te bieden heeft.

Amalfikust

Voor een verblijf hier ga ik zeker enkele weken uittrekken. Zo wil ik graag een bezoek brengen aan de plaatsen Amalfi, Ravello, Positano, en als ik dan toch semi in de buurt ben wil ik, als limoncello-liefhebber ook heel graag ook even naar Sorrento (Villa Massa zit daar namelijk). Ook wil ik graag in alle rust de Amalfi Drive SS163 (van Meta naar Vietri sul Mare) rijden; een 50 km lange rit die door de Italianen zelf “het blauwe lint” (Nastro Azzurro) genoemd wordt.

Bijkomend voordeel van bovengenoemde bestemmingen is dat ze allemaal met de auto te bereiken zijn. En dat is wel heel fijn, want in deze tijden vermijd ik het vliegtuig het liefst.

En dit waren ze, de reizen waar ik momenteel zo erg naar verlang en van droom. En van welke bestemmingen droom jij momenteel ? Ik lees het heel graag. Liefs, Vera

2 gedachten over “Mijn droomreizen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.