Weekly Diary #46/2020

Iedere maandag neem ik jullie mee in mijn leven en geef ik een inkijkje in mijn week door middel van My Weekly Diary. Afgelopen week had Little Miss C een extra week Herfstvakantie, verbleven we uiteraard zoveel mogelijk in ons kot, en deed ik qua ritmegevoel onder voor een 2-jarig jongetje. Dit en meer lees je in My Weekly Diary.

Maandag

Vandaag is de eerste werkdag na mijn weekje vakantie, en ik log weer vanuit huis in, uiteraard. De “schade” van mijn weekje vrij bedraagt 150 emails, die natuurlijk allemaal om afhandeling schreeuwen. Ik ga vol goede moed van start, en de ochtend vliegt voorbij.

De schade van mijn weekje vrij: 150 emails

Tussen de middag moet ik me echt naar buiten slepen voor mijn lunchpauzewandeling. Ik heb zó geen zin. Maar al bij de eerste stap buiten, als ik de frisse lucht inadem, ben ik blij dat ik gegaan ben. Waarom is die eerste stap zo verrekte moeilijk altijd (en vergeet ik dat) ? Tijdens mijn wandeling zie ik dat al veel woningen Kerstversiering hebben staan. Ik zie veel gezellige buitenlampjes maar spot ook al de eerste Kerstbomen. Het zet me gelijk aan het denken of ik ook al niet een beetje moet beginnen te decoreren; een boom gaat me echt nog te ver … pfff, voor mijn gevoel is dit jaar nog niet eens echt begonnen.

Dinsdag

Vandaag besluit ik mijn pauzewandeling te combineren met een bezoek aan de supermarkt, maar dat blijkt niet zo’n goed idee te zijn. Ik ben namelijk, zoals gewoonlijk, lekker aan het inslaan geweest, en de tassen blijken nogal een behoorlijke lading te zijn. Ik zweet en puf me suf tijdens het terug naar huis wandelen, en moet meerdere malen stoppen om de lading te verdelen. Volgende keer maar rekening mee houden dat ik niet zoveel koop als ik te voet ben !

Boodschappentassen sjouwen als workout

Na mijn werkdag, die zonder bijzonderheden verloopt, eet ik vlug wat en dan is het alweer tijd om me om te kleden en in te loggen voor Zoomba. Zo tegen het einde van de les komt er ineens een klein jongetje in beeld dat spontaan mee doet : het zoontje van de lerares dat uit bed is gekomen. Het is super cute om te zien hoe hij mee doet, en jaloersmakend hoeveel ritme gevoel dat jochie al heeft. In tegenstelling tot mij heeft hij wél die talenten, hahaha. Na Zoomba neem ik een warme douche, en de avond spendeer ik verder op de bank, al hakend aan mijn dekentje, voor de teevee.

Natuurtalentje hoor, dat jongetje

Woensdag

Hardlopen in het bos, ik houd er van

Nu Little Miss C een extra weekje Herfstvakantie heeft, en ik mijn parttime dag heb, is er geen noodzaak om de wekker te zetten dus dat doen we dan ook lekker niet. Ik slaap wat uit, ontbijt op bed, lees nog wat, en dan is het tijd om te gaan hardlopen. Ik besluit vandaag op de fiets naar het bos te gaan en daar een heuveltraining te doen. De avond spenderen we lekker chill op de bank, met een very cheesy pizza en Netflix. Ik houd van dat soort avondjes.

Donderdag

Training SharePoint Online

Van 09 tot 12.00 uur zit ik aan een stuk in training via Webex, en daarna zit ik nagenoeg de hele dag op mijn gat totdat de werkdag gedaan is. Mijn duo-collegaatje is namelijk gisteren en vandaag niet aan het werk, en er liggen dus nogal wat taken. Om 18.00 uur werk ik even snel een zelfgemaakt zoete aardappel-paprikasoepje naar binnen, en om 18.30 uur log ik uit om direct privé weer in te loggen voor een lesje Zoomba. Zo kom ik toch een beetje aan mijn beweging, vandaag.

Ready to Zoomba !

Na Zoomba heb ik de hele tijd het gevoel dat het dinsdag is, en dat ik morgen vrij ben, maar helaas moet ik vanavond toch echt mijn wekker zetten. Wel om daarna 2 dagen vrij te zijn, dus misschien is dat wel beter dan dat het dinsdag zou zijn.

Vrijdag

Ik word heel naar wakker met een nachtmerrie, en als ik vervolgens weer in slaap dommel word ik daarna wederom wakker met een nare droom over hetzelfde onderwerp. Met een bonkend hoofd en een onaangenaam gevoel in mijn lijf sleep ik me uit bed en achter mijn laptop, want er moet natuurlijk wel gewoon gewerkt worden. De ochtend staat in het teken van training nummer 2 over SharePoint Online, en zodra ik die afgerond heb ga ik naar buiten : even een frisse neus halen.

Na een wandelingetje neem ik weer plaats achter mijn laptop, en gelukkig is het ’s middags rustig qua werkzaamheden, zodat ik lekker om 17:00 uur uit kan loggen en mijn vrije avond kan beginnen.

‘s Avonds kijk ik op Disneynature de prachtige docu Penguins:life on the edge. Met kippenvel en tranen in mijn ogen. Ik weet niet waar het vandaan komt maar ik ben zo ontzettend gefascineerd door Antarctica en hoop met heel mijn hart ooit eens met eigen ogen dit prachtige continent en de pinguïn kolonies te mogen zien.

Zaterdag

Work in progress: een nieuw dekentje voor op de bank

Mijn dekentje vordert gestaag, alleen blijkt dat de 12 bollen wol die ik gekocht had, bij lange na niet genoeg zijn. Ik bestel er nog een dubbele hoeveelheid bij, want pas dan is het denk ik een dekentje van formaat waar ik me op de bank lekker onder kan nestelen. Het wordt echt een duur projectje zo; als ik een dekentje in de winkel had gekocht was ik zonder twijfel goedkoper uitgeweest, maar goed, dan had ik niet de ontspanning van het haken gehad.

Zondag

Deze laatste dag van Little Miss C’s verlengde Herfstvakantie is een heel rustige. We slapen wat uit, en brengen het grootste gedeelte van de dag in huis door.

Bij het opstaan vonden we wat in onze schoen, en gelukkig was Piet Vera mij ook niet vergeten …

Komende week moet Little Miss C weer naar school, na 2 volle weken luilekkeren. Ook voor mij zal dat weer wennen zijn, Ik vertel je er volgende week maandag alles over.

Hoe was jouw week ? Liefs, Vera

2 gedachten over “Weekly Diary #46/2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.