My birthday in pictures : 14.05.2020

Vandaag de blog van afgelopen donderdag, de dag waarop ik weer een jaartje ouder werd. En waar normaal gesproken mijn verjaardag niet meer zo’n indruk op me maakt, weet ik vrijwel zeker dat ik deze dag, in deze tijden van corona, vast altijd zal herinneren. Kijk mee naar mijn dag van donderdag 14 mei 2020.

Mijn verjaardag begint al rond een uur of 02:00 ’s nachts, als Little Miss C me van harte feliciteert met een paar dikke kussen. Momenteel is de structuur hier in huis ver te zoeken en mijn Dochter de Nachtbraker slaapt nog minder dan normaal. Ik maak me er maar niet (meer) druk om, het is niet anders, gegeven de omstandigheden. Gelukkig val ik vrij snel na haar lieve gelukswensen weer in slaap, en als mijn wekker ’s ochtends gaat, word ik verrast door een nieuwe screensaver op mijn iPhone. Wat een lieve meid is het toch !

Al vrij snel na het instellen van mijn telefoon stromen de spraakberichtjes, sms-en, en e-mails binnen. En daar zitten ook berichtjes uit onverwachte hoek bij. Zo krijg ik bijvoorbeeld een bericht van mijn nieuwe baas, waar ik per 01.06 zal beginnen. Hoe attent ! We spreken gelijk af hoe we de eerste week aan gaan pakken : mijn kantoor wordt coronaproof gemaakt en het voorstel is dat ik mijn eerste dagen gewoon daar doorbreng. Ik krijg een foto doorgestuurd van mijn nieuwe werkplek, en krijg direct nog meer zin in mijn nieuwe baan !

Maar zover is het nog niet, ik ben nog volop aan het werk bij mijn huidige werkgever. In de koffiecorner zet ik als traktatie Tiny Tony’s neer. Nou zijn er dagelijks weinig collega’s aanwezig, dus ik ben erg benieuwd hoe lang deze verpakking mee zal gaan (ikzelf eet ze niet, dus dat scheelt !)

Al zijn er weinig collega’s op kantoor, toch word ik niet vergeten. Normaal gesproken trakteer ik mijn directe collega’s op mijn verjaardag altijd op lunch in de binnentuin, maar we doen het nu virtueel. Als verjaardagscadeau krijg ik een prachtig mooie bos bloemen, die persoonlijk bezorgd wordt door een collega. We maken gelijk van de gelegenheid gebruik om uitgebreid bij te kletsen. Super gezellig !

Maar al is vandaag een feestdag, ook thuis moet ik nog even keihard aan de bak. Omdat Little Miss C momenteel vanwege de corona niet naar school gaat, is het ook nog schooljuffrouw spelen wat de klok slaat. Wiskunde neemt Mr C voor zijn rekening, ik ben aan de beurt als het op Frans en Nederlands aan komt. Vandaag staan onder andere een Nederlands dictee en een herhalingstoets Frans op het programma, dus daar spenderen we de nodige tijd aan.

Na het schooljuf spelen besluit ik mijn nieuwe levensjaar goed in te luiden met een lange duurloop. Ik ren mijn vaste route, en geniet volop van het heerlijke weer en van de kilometers die als vanzelf lijken te gaan. Na een warme douche schuif ik aan bij mijn verjaardagsdiner dat bestaat uit het culinaire hoogstandje Dürüm Döner met friet, die we lekker vóór de televisie opeten. Maar niet voordat ik mijn cadeau krijg : een waardebon met onbeperkte geldigheid voor een gezellig dagje naar het strand van mijn keuze (in NL of BE) inclusief alles wat daarbij hoort (bedje, parasol, prosecco, lunch, ijsjes, etc.) met na afloop ook nog een lekker dinertje. Dit is exact hetgeen ik het allerliefst zou willen doen als deze hele quarantaine voorbij is. Ik hoop ‘m snel in te kunnen wisselen !

Na het eten blog ik nog wat en is het alweer tijd om te gaan slapen. Ik sluit mijn ogen ver na 24:00 uur, dus ik heb maximaal gebruik gemaakt van deze heerlijke verjaardag.

Dit was ‘m dan, mijn plog van afgelopen donderdag. De dag waarop ik 45 jaar werd, en waar ik ondanks de bijzondere omstandigheden enorm van genoten heb. Alle lieve berichtjes, telefoontjes, en verwennerij lijken juist extra indruk gemaakt te hebben, in deze tijden van social distancing. En laten die non-materiële cadeautjes van warmte, interesse, en liefde, nou net de cadeautjes zijn waar ik het allergelukkigst van word !

Liefs, Vera


5 gedachten over “My birthday in pictures : 14.05.2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.