Dit was mijn 2020

2020, het jaar waarin Corona een dubbele betekenis kreeg, er sprake was van grote veranderingen, en waarin uiteindelijk alles wat ik bij de jaarwisseling 19-20 gewenst had, uit kwam … Maar er valt nog veel meer over te vertellen over dit jaar … ik vertel je het aan de hand van 18 vragen.

Wat heb je in 2020 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan ?

Voltijds thuiswerken, mondmaskers als kledingaccessoires gaan beschouwen, mijn handen kapot wassen, boos kijken als mensen in mijn nabijheid niezen of hoesten, 1.5 meter afstand houden van anderen, ….. , tja, eigenlijk alle dingen die we momenteel als het “nieuwe normaal” beschouwen. Oh, en ik besef me net dat ik dit jaar ook nog voor het eerst geSUPt hebt !

Welke landen heb je bezocht ?

2020 kickte ik off met een reisje naar Noorwegen, en vanuit daar maakte ik 2 uitstapjes naar Finland om het Noorderlicht te zoeken (wat gelukt is!). In februari zijn wij nog naar Oostenrijk geweest voor onze jaarlijkse ski-vakantie, en daarna ging de wereld op slot. De geplande tweede ski-vakantie, en een reisje naar Parijs werden helaas geannuleerd.

Wat zijn je favoriete momenten van 2020 ?

De momenten waarop ik dingen samen met iemand deed. Ik dacht altijd dat ik zo ontzettend individualistisch was, maar ik ben erachter gekomen dat dat alleen maar zo is, als mijn basis goed gevuld is. Ik vind het echt leuker om dingen samen te doen. Maar dan natuurlijk wél met iemand die het ook leuk vindt dingen met mij te doen. Want als dat niet zo is, dan ben ik vele malen liever in mijn eigen, aangename, gezelschap.

Wat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar ? 

Dat ik me niet door mijn angst heb laten regeren, en uit mijn comfort zone ben gestapt. Zo vond ik het bijvoorbeeld doodeng, om van werkgever te wisselen, midden in de corona-crisis, maar wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb.

Wie of wat heb je het meeste geknuffeld in 2020 ?

Mijn Dochter. En al ben ik geen knuffelkont, toch ben ik erachter gekomen dat ik, nu we dit jaar niet mochten knuffelen, ik zoveel meer mensen even vast had willen houden.

Ben je verliefd geworden ?

Neen. Ik ben wel verliefd gebleven.

Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven ?

Aan nieuwe huisraad.

Wat is het beste dat je dit jaar hebt gekocht ?

Mijn bank. En de nieuwe televisie.

Wat stond er op de uitjeskalender ?

Het waren er dit jaar maar een handvol, maar ik ben blij dat we tussen de lockdowns door toch nog even naar Beekse Bergen, Duinrell, de Efteling en Domburg konden. Ik heb ook nog 2x ge-SUPT in Zeeland, en ben een aantal keren heerlijk een aantal uurtjes naar het strand geweest (Kijkduin, Renesse, Burgh Haamstede).

Welke concerten bezocht je in 2020 ?

Geen. Het concert van Eros Ramazotti in Ischgl waar wij heen zouden gaan, werd helaas geannuleerd.

Wat deed je op je verjaardag ?

Wat ik die dag precies gedaan heb kun je teruglezen in deze blog : My birthday in pictures : 14.05.2020.

Waar heb je om moeten huilen ?

Ik heb dit jaar niet heel veel gehuild. Natuurlijk heb ik wel verdrietige momenten gekend, maar er heerste ook vaak de berusting bij mij van “het is hoe het is, en het is goed, zo“.

Waar werd je heel erg blij van ?

Van kleine gebaren, lieve gestes, en bewuste momenten die ik, daar gaan we weer, sàmen met iemand beleefd heb. Van een lekkere maaltijd die voor mij bereid werd, van een lachbui, van een goed gesprek, een wijntje samen doen, zalig genieten van elkaars gezelschap, dat soort dingen. Deze Corona-crisis heeft me echt in doen zien dat ik blij word van de omgang met andere mensen; even gezellig babbelen, de interactie, de energie, ik heb het nodig.

Wat had je vaker of meer willen doen ?

Eigenlijk niets. Het was hoe het was, dit jaar, en hetgeen ik gedaan heb is precies het juiste geweest.

Wat had je minder willen doen ?

Niets. De dingen die ik gedaan heb, waren precies de juiste dingen, op de juiste momenten. Alles is op zijn plek gevallen.

Heb je iemand gemist ?

Ja.

Wat is het belangrijkste dat je in 2020 hebt geleerd ?

Breath In. Breathe Out. Let It Be.

Geef 2019 een cijfer van 1-10.

Een 9.

En nu ben ik natuurlijk reuze benieuwd naar het rapportcijfer dat jij 2020 zou geven. Laat je het me weten ?

Ik wens jou alvast een gezellige jaarwisseling, en een gelukkig en gezond 2021 toe.
Liefs, Vera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.