Hoe ik mijn tompouce eet zonder te knoeien

Morgen is het Koningsdag en al is de invulling dit jaar compleet anders dan we gewend zijn (helaas geen rondje op de vrijmarkt in Breda voor mij), één traditie heb ik al in the pocket : het eten van een oranje tompouce. Want die laat ik me niet zo makkelijk afpakken, hoor !

Een tompouce is natuurlijk niet het meest geschikte gebakje om in gezelschap op te eten; vaak wordt het één grote knoeiboel, omdat de banketbakkersroom alle kanten uit loopt. Het heeft mij dan ook wel wat oefening gekost, voordat ik tot de volgende methode kwam waarmee ik met een gerust hart in een groep een tompouce durf te eten.

Mijn tompouce eet ik altijd onderdeel voor onderdeel op. Ik haal eerst de geglazuurde bovenkant eraf. Vervolgens eet ik met een vorkje de banketbakkersroom op. Daarna is de onderkant aan de beurt, die neem in mijn hand, en hap ‘m af. Het lekkerste, oftewel de geglazuurde bovenkant bewaar ik voor het laatst. Ook die neem ik in mijn hand en eet ‘m hapje voor hapje op.

Observatie van mijn mede-tompouce-eters leerde mij dat er nog wat andere manieren zijn om je tompouce zonder al te veel geknoei op te eten :

  1. Leg de tompouce op z’n kant (zo blijft de pudding beter op z’n plaats), en snijd met een scherp mes kleine plakjes af. Het voordeel van deze methode is, dat je alle smaken in één keer proeft.
  2. Haal de bovenkant van de tompouce eraf, en smeer de banketbakkersroom gelijkmatig op de boven- en onderkant.
  3. Haal de geglazuurde bovenkant van de tompouce, en leg de onderste laag met banketbakkersroom er bovenop. Het gevaar dat de banketbakkersroom er aan de zijkanten uit loopt heb je zo getackled. Tevens heb je bij deze variant alle smaken bij elkaar in één hap.

Natuurlijk kun je je tompouce ook gewoon afhappen, of je vork erin zetten en je hele bordje onder kliederen, maar persoonlijk zou ik dat nooit doen. En al helemaal niet in gezelschap. Nee, mijn tompouce eet ik koninklijk, of ‘ie nou oranje is of niet.

Is voor jou een oranje tompouce ook onlosmakelijk verbonden met Koningsdag ? En hoe eet jij je tompouce eigenlijk ? Ik lees het graag in de comments ! Liefs, Vera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.