Coronadagen : een lijstje met vragen voor een leuk gesprek

Hoe je het ook wendt of keert, de huidige quarantaine-tijd is hét moment voor goede gesprekken; hetzij met jezelf, met je partner, of met je kind(-eren). In dat kader deelde Anja een lijstje met conversatie-startvragen en omdat ik toch nog wel een paar uurtjes over had terwijl ik weer een dag verplicht op de bank zat, besloot ik de vragen eens voor mezelf te beantwoorden, en ze met jou te delen. Here we go :

Houd je meer van in bad gaan of van douchen ?

Ik houd meer van douchen, even lekker snel onder een warme straal mezelf wassen en opfrissen vind ik ideaal voor dagelijks. Echter, als ik het heel koud heb, of zin heb in een verwenmomentje dan ben ik meer van het in bad gaan (inclusief wijntje, kaarsje, boekje en bergen schuim).

Weet je met je ogen dicht wat er in de koelkast staat ?

Ja. Sterker nog, ik weet niet alleen wát er in de koelkast staat, maar ik weet ook het aantal en de plaats waar het staat.

Als je 30 seconden had om met de hele wereld te praten, wat zou je dan zeggen ?

Pfff… wie ben ik om wat te zeggen tegen de hele wereld ? Maar goed, als het dan toch echt moest, dan is 30 seconden best een lange tijd, en dan zou ik zeker iets stichtelijks zeggen over de huidige coronacrisis, over de ongelijkheid in de wereld, en over wereldvrede.

Als je niet zou hoeven te werken / naar school zou moeten gaan, wat zou je dan doen met je dag ?

Niet zo veel vrees ik. Als ik geen doel heb om voor uit bed te komen, dan komt er over het algemeen ook weinig uit mijn handen. Ik verzand dan vaak in té lang uitslapen, té ongezond eten, té veel online zijn, en té laat naar bed gaan.

Als je maar één woord zou mogen gebruiken vandaag, welk woord zou dat dan zijn?

Ja.

Welk lichaamsdeel van jezelf vind je het mooist? Waarom?

Mijn hersenen. Die zorgen er toch maar mooi voor dat ik ben wie ik ben. (En op een oppervlakkiger level : mijn benen. Ze zijn lang, mooi gevormd, en niet te gespierd ondanks het feit dat ik een hardloper ben).

Je krijgt een olifant cadeau. Je mag ‘m niet weggeven. Wat zou je ermee doen?

Ik zou hem in een hok in de tuin zetten, er goed voor zorgen, en hem tentoonstellen aan publiek.

Als je een dag een plant of bloem zou mogen zijn, welke plant wil je dan zijn en waarom?

Een bonenstaak uit het sprookje “Jaap en de Bonenstaak“. Het lijkt me geweldig om door de wolken te gaan, en tot in de hemel te kunnen kijken.

Als je in een vliegtuig zou zitten naast een leuke bekende Nederlander, wat zou je dan doen?

Helemaal niets. Ik zou hem lekker laten genieten van zijn rust.

Welke kleur heeft de voordeur van je droomhuis?

Donkergrijs.

Wat was de laatste keer dat je iets nieuws hebt gedaan? Wat was het?

De huidige coronatijd dwingt me dagelijks tot het doen van nieuwe dingen. Van continu improviseren, naar ontsmetten, tot twee keer nadenken voor ik iets doe.

Kun je liegen zonder iets te zeggen?

Ja. Juist !

Als je docent zou zijn, welk vak zou je dan lesgeven?

Dan zou ik les geven in plannen, organiseren, multitasken en hands-on werken.

Het is je 100e verjaardag en er wordt aan je gevraagd wat het belangrijkste / mooiste uit je leven was. Wat zeg je?

Die vraag zou ik beantwoorden door te zeggen dat elke dag die ik heb mogen beleven het belangrijkste/mooiste was.

Wat zou jij eigenlijk doen, als jij een olifant cadeau kreeg ? Liefs, Vera

3 gedachten over “Coronadagen : een lijstje met vragen voor een leuk gesprek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.