My day in pictures : 21.04.2020

Vandaag de plog van gisteren, een werkdag in tijden van corona. Een dag die volgens het “nieuwe normaal” vrij standaard en routineus verliep, maar desalniettemin natuurlijk vrij uniek is. Kijk mee naar mijn dag van dinsdag 21 april 2020.

Ik ben super blij dat ik door mijn werk in een vitale sector op werkdagen gewoon van huis mag en naar mijn werk kan vertrekken. Als ik echt alle dagen thuis zou moeten zitten, zouden de muren nóg meer op me af komen dan ze nu al doen. Ik vind het dan ook helemaal niet erg als mijn wekker gaat, en ik mijn bed uit mag. Húp, op naar kantoor, maar eerst rijd ik langs mijn leidinggevende om wat documenten en papieren op te halen.

ik merk de laatste dagen wel dat het wat drukker onderweg wordt, al zou je dat op deze foto nog niet zeggen

Ik ben een van de weinigen op kantoor, sowieso de enige op mijn etage, en waar het in het begin vrij spookachtig aanvoelde om helemaal alleen te lopen in de donkere gangen, ben ik daar nu volkomen aan gewend. Het is vandaag wel wat drukker; er is wat meer bezetting en er zijn tevens wat collega’s bezig met de voorbereidende werkzaamheden voor de 1,5 meter indeling , zodat we, als vanavond het groene licht gegeven wordt, direct volgende week over kunnen gaan naar de nieuwe kantoor opzet.

hopelijk zitten hier gauw weer wat collega’s

Ik werk de ochtend gestaag door, met de nodige telefoongesprekken en email wisselingen en dan is het tijd voor video call nummer 1 waarin onder andere dieper ingegaan wordt op de komende organisatorische wijzigingen. Hoewel deze veranderingen aan mij voorbij zullen gaan (ik ga per 01.06.2020 aan de slag bij een andere werkgever), ben ik wel natuurlijk wel heel erg nieuwsgierig naar de plannen.

coronahair I don’t care

Als de call afgelopen is, is het lunchpauze, en 2x in de week doe ik boodschappen in die tijd, zodat ik op niet-werkdagen daadwerkelijk de hele dag “op kot” kan blijven. Zo ook vandaag. Ik loop naar de Albert Heijn, en werk in een recordtempo mijn boodschappenlijstje af.

de oranje glacé koeken voor Koningsdag zijn al binnen !

Mijn lunch eet ik tussen de bedrijven door, en voor ik het weet is het al tijd voor video call nummer 2 deze dag.

ik zit er klaar voor hoor !

Na de call rond ik nog wat zaken af, en rijd ik weer voor de overdracht langs mijn baas thuis. Op gepaste afstand overhandigen we elkaar de spullen, praten we elkaar bij, en daarna rijd ik direct door naar huis.

hoe ik het toch altijd voor elkaar krijg zo’n bende van mijn bureau te krijgen is mij een groot raadsel

Tijdens het avondeten (gebakken rijst met knoflookgarnalen) kijken we naar de persconferentie van premier Rutte en ik ben eerlijk gezegd een beetje teleurgesteld over de versoepelingen. Ik had echt op meer gehoopt.

gezond, lekker, makkelijk en binnen 10 minuten op tafel – een van mijn succesrecepten na een werkdag

Na Little Miss C wat geholpen te hebben met haar huiswerk neem ik een lekker warm schuimbad, kijk ik Boer Zoekt Vrouw terug op uitzending gemist, en dan is het alweer tijd om te gaan slapen. Morgen ben ik weer een dag op kot (woensdag is mijn parttime dag), eens bedenken wat ik dan nog voor nuttigs binnenshuis kan gaan doen.

Mag jij ook je huis verlaten of werk jij standaard thuis ? En wat vind jij daarvan ? Liefs, Vera

7 gedachten over “My day in pictures : 21.04.2020

 1. Ik heb met mijn werkgever weten te regelen dat ik halve dagen op kantoor werk en halve dagen thuis kan zijn zodat mijn kinderen niet de hele dag alleen zijn. Dat ging niet zonder slag of stoot hoor, pfff veel begrip is er niet dus ik ben benieuwd hoe het nu verder gaat aangezien de basisscholen deels weer open gaan.. Wordt geen fijn gesprek volgens mij😒

  Like

 2. Ik ga ongeveer 1x per week naar kantoor, ik heb geen printer thuis en dan print ik formulieren of andere zaken die dan gelijk met de post mee kunnen. Verder werk ik thuis. Ik had niet verwacht dat er een versoepeling voor kantoren zou komen dat gaat denk ik echt pas per 1 juni of later gebeuren denk ik. Het gaat teveel druk op het OV leggen en dan kan er weer een uitbraak komen. Als wij weer opengaan zal dat met een kleine bezetting per dag zijn. Dus ook de komende maanden verwacht ik nog veel thuis te werken afgewisseld met een paar kantoordagen.

  Like

  1. Nou, je verwachting klopte Annette, helaas geen versoepeling. Inderdaad, wat je zegt : het OV is wel een dingetje. Laten we hopen dat er snel een vaccin is. Stay safe ! x

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.