De dingen die ik sowieso in Tromsø ga doen

Over zo’n 3 weken is het zover, dan ga ik het jaar 2020 kickstarten met een reisje naar de meest noordelijke stad ter wereld : Tromsø. Inmiddels ben ik druk aan het bedenken wat ik dan allemaal ga doen, en wat in ieder geval al op mijn lijstje staat, zijn de volgende dingen :

Noorderlicht

Het hopelijk mogen aanschouwen van het Noorderlicht is de hoofdreden geweest waarom ik deze bestemming uitgekozen heb. Tromsø staat namelijk bekend als dé Noorderlicht hoofdstad van Europa; door haar ligging boven de Poolcirkel ( 69,6°NB) is het één van de beste locaties ter wereld om het Noorderlicht te spotten. Bij het boeken van mijn pakketreis was 1 Noorderlicht excursie inclusief, en ik heb zelf 1 extra excursie met een bezoek aan een Aurora Camp geboekt.

boottocht door fjorden & walvissafari

Tromsø staat niet alleen bekend om het Noorderlicht maar ook om de ongerepte Arctische natuur. Een bucketlist-dingetje van mij is het zien van walvissen in hun natuurlijke habitat. Daarom heb ik een boottocht door de Noorse fjorden geboekt om op zoek te gaan naar orka’s en bultrugwalvissen.

Fjellheisen

Een mooi uitzicht over de stad hoort ook altijd wel bij een citytrip vind ik en daarom wil ik graag een ritje maken met deze kabelbaan. Bij helder weer kun je alle wijken van Tromsø en van de omliggende eilanden zien, en tevens schijnt het een hotspot te zijn om het Noorderlicht te aanschouwen, dus je snapt : hier moét ik heen.

Tromsø Bridge

De Tromsø Bridge verbindt het vaste land van Tromsø city met het eiland Tromsøya, waar ook de Fjellheisen kabelbaan (zie hierboven) zich bevindt. Het schijnt een enorme mooie wandeling te zijn, en ik ben inderdaad van plan deze Tromsø Bridge die 1,036 meter lang is, te voet te gaan ontdekken.

polaria

Dit is een Arctisch bezoekerscentrum bestaande uit een museum, een bioscoop en een aquarium. Het lijkt me erg interessant en leerzaam om meer te weten te komen over het Poolgebied.

Nou je leest het wel, ik heb al genoeg ideeën, en ik bén er nog niet eens. Volgens mij ga ik me dan ook wel prima vermaken in Tromsø.

Heb jij nog leuke suggesties van dingen die ik in Tromsø zou kunnen doen ? Ik hoor ze graag ! Liefs, Vera

3 gedachten over “De dingen die ik sowieso in Tromsø ga doen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.