Mijn Foute Kersttrui

Jarenlang heb ik me ertegen verzet : ik vond het maar een stomme hype en never-nooit-niet-een-keer dat ik er een zou dragen. Maar ja, het is net als met de Uggs gegaan, die foeilelijke apparaten zou ik ook nooit aandoen, maar daar ben ik inmiddels ook al aan mijn 4e paar toe … En nu ben ik dan ook overstag gegaan en de eigenaar van een Foute Kersttrui. En vandaag laat ik ‘m je (toch wel een beetje trots) zien.

Nou ben ik zelf geen broek-met-trui-erop-persoon, en al helemaal niet voor feestelijke gelegenheden, en ik vond het best wel lastig eigenlijk om een leuk exemplaar te vinden. Als harde voorwaarden had ik dat mijn Foute Kersttrui in een Kerstkleur moest zijn (liefst rood), dat ‘ie fout moest zijn (met lichtjes, applicaties, muziek, o.i.d.), maar belangrijker nog : dat ‘ie me wel een beetje moest flatteren. Ik ben speciaal naar Primark gegaan, naar C&A, naar Wibra, Zeeman, Action en allerlei andere zaken waar ik normaal gesproken echt nooit kleding koop, in de hoop daar te slagen, maar helaas. Zelfs de jingle bows trui (limited edition van HEMAxViktor&Rolf) werd ‘m niet, ik vond ‘m niet leuk staan … Bijna gaf ik het op onder het mom van dat ik gewoon niet het type ben voor een broek met trui, maar toen hoorde ik dat Makro veel Foute Kersttruien zou hebben, en ik besloot het nog één kans te geven.

Bij Makro lagen inderdaad veel truien, maar dan op de mannenafdeling (serieus, wie heeft een man die zo’n trui draagt ?!), op de damesafdeling vond ik er een handvol, die stuk voor stuk mijn maat niet waren. En de trui die ik vond in mijn maat, was niet rood … Ik besloot ‘m toch maar te passen, en prompt, ik vond ‘m eigenlijk niet eens zo verkeerd staan. Sterker nog : ik vond ‘m bij nader inzien best leuk dus ik besloot ‘m te kopen, en eigenlijk ben ik er best blij mee !

Mijn nieuwe aanwinst is dus niet Kerstrood, maar Oxblood en heeft gouden boorden. In deze boorden zit een subtiel gouden glittertje geweven, en die zit ook in de gouden CHRISTMAS die op mijn borst prijkt. Onder de letters Christmas is een rendier te zien met een grote neus in de kleur oxblood. Het kopje van het rendier ligt als het ware op de trui, het lijkt wel een needlepunch kunstwerk, en op de hoorns van het rendier zitten in totaal 5 gouden belletjes die rinkelen bij de geringste beweging. Je hoort me dus van heinde en verre al aankomen, hoe fout (en vast ook irritant) is dat !

De trui is 100% polyacryl, en dat is wel zo makkelijk want hij is dus machinewasbaar op 30 graden.

Al met al vind ik dat ik best leuk geslaagd ben. De Foute Kersttruiendag op mijn werk heb ik gemist, dus de primeur voor de trui is op Kerstavond. Waarschijnlijk draag ik ‘m ook op Tweede Kerstdag omdat we die dag meestal niet meer doen dan een wandeling, lekkere hapjes eten, en knus binnen blijven met spelletjes en Kerstfilms. Op Eerste Kerstdag ga ik in stijl met mijn nieuwe kanten jurkje van CVRD. Want hoe blij ik ook ben met mijn Foute Kersttrui, stiekem voel ik me toch lekkerder en feestelijker in een jurkje hoor !

Ik kocht deze kersttrui bij Makro voor € 18,15 (incl. BTW).

Ben jij ook in het bezit van een foute kersttrui? En zo ja, hoe ziet ‘ie eruit ? Liefs, Vera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.