Mijn nieuwe liefde

Sinds een maand of 4 heb ik een nieuwe liefde. Een liefde die Mr C graag met mij deelt; sterker nog : die hij mij cadeau heeft gedaan. Het gaat dan ook niet over een manspersoon, maar over MEN, mijn nieuwe wagen, en vandaag vertel ik je daar graag iets meer over !

MINI minded

In 2009 kreeg ik mijn eerste MINI COOPER, een Royal Grey exemplaar met een zwarte V (van Vera) op de motorkap. In 2011 werd ik verrast met een gloednieuwe crème witte die nog geen 20 km op de kilometerteller had staan. En tot voor een maand of wat geleden was ik daar nog steeds super blij mee, er stonden inmiddels zo’n 240.000 kilometers op de teller, maar wat mij betreft mocht datzelfde aantal er nog zeker bij. Pas daarna zou ik een nieuwe auto willen, en welke dat was, dat wist ik ook al : namelijk een MINI COOPER COUNTRYMAN. Ik was er namelijk stiekem best wel een beetje klaar mee, met dat niet-praktische van de COOPER, maar tegelijkertijd was ik het ook die altijd het hardst schreeuwde dat je die auto niet reed vanwege praktische redenen.

Helaas liep het anders, op maandag 01.04.2019 vertrok ik naar mijn werk en mijn COOPER (die ik altijd MIEN noemde) stopte er ineens mee. In een bocht sloeg ze af, en er was geen leven meer in te krijgen. Onderzoek bij de garage wees uit dat de distributieriem gesprongen was, en dat kon wel gemaakt worden, maar dat zou enkele duizenden euro’s kosten. Een bedrag waarvan je je af kan vragen of dat het nog wel waard was te investeren, met die kilometerstand. Voor Mr C was het direct duidelijk, er zou een nieuwe auto komen, en als het aan hem lag, dan wist hij ook al welke : mijn droomauto sinds jaren, de MINI COOPER COUNTRYMAN.

Mijn nieuwe liefde

Op vrijdag 19.04.2019 was het dan zover : ik werd ontvoerd naar de garage waar ik mijn nieuwe liefde ontmoette : een COUNTRYMAN Diesel in de kleur Melting Silver met zwarte details. De tranen sprongen in mijn ogen toen ik hem zag : zo vet, zo mooi, maar ook zo groot, en praktisch, echt een wagen, en geen MINI meer maar eigenlijk een MAXI !

Praktisch

De COUNTRYMAN heeft de vorm van een compacte SUV. Hij is 4 meter lang en heeft naast de bestuurder ruimte voor 4 passagiers. Eindelijk kan ik gemakkelijk vrienden van Little Miss C meenemen, en ik kan ook eindelijk uitgebreid boodschappen doen zonder mijn achterbank neer te hoeven klappen; de bagageruimte is namelijk 450 liter.

Snel, zuinig en veilig

Mijn wagen heeft een 2,0 l inline 4 cilinder motor, zo’n 110 kW (=150 pk) aan vermogen, en trekt in 10,4 seconden op van 0 tot 100. Hij biedt ruim 180 nm bij 3000 omwentelingen en heeft een verbruik van zo’n 1 op 16. De topsnelheid ligt op 190 km/uur, en dankzij het Dynamische Stabiliteitscontrole Systeem (DSC) kan de auto ingrijpen, mocht het tot instabiel rijgedrag komen. Hij kan zelfs zelfstandig bij- of afremmen. De Runflatbanden dragen bij aan de veiligheid doordat ze ook bij lage spanning blijven werken. Verder heeft mijn wagen diverse airbags die voor optimale veiligheid zorgen.

De kers op de slagroom

En omdat je bij cadeautjes niets mag eisen, heeft Mr C er uit zichzelf voor gezorgd dat mijn nieuwe wagen voldoet aan mijn 2 grootste randvoorwaarden : stoelverwarming (ik heb deze standaard aan, ja, zelfs in de zomer….) en Park Distance Control achter. Hiermee is deze wagen helemaal top of the bill !

Ik raak er maar niet over uitgepraat hoe groot en comfortabel MEN is, hoe mooi en vet ik ‘m vind, hoe soepel ‘ie wel niet rijdt, en wat een vermogen ‘ie heeft. Ik hoop er minimaal zoveel veilige kilometers in te maken als in mijn vorige wagen !

Wat voor auto rijd jij ? En heb jij ook een droomwagen ? Ik lees het graag in de comments ! -x-

4 gedachten over “Mijn nieuwe liefde

 1. Wauw.. !! dat is nog eens een mooie bak zeg 🙂
  Ik rij in een simpele Kia Picanto.. geen electrische ramen, geen airco, ik moet zelfs de sloten met de sleutel open maken dus een auto zonder luxe. Maar ik kan je wel zeggen dat ik dolblij ben met mijn Pica en ik heel dankbaar ben voor alle kilometers die hij mij al heeft gereden 🙂
  De volgende wordt weer een Kia, maar dan een Rio.. en dan met iets meer luxe… dat mag nu wel weer 😛

  Like

  1. Mooi, hoe je zegt dat je je Pica dankbaar bent voor alle km’s die hij je al gereden heeft. Want uiteindelijk is dat natuurlijk het allerbelangrijkste, het oog wil zeker wat, maar het is uiteindelijk de rijkwaliteit die telt 😉 -x-

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.