De weg naar het Ooglaseren : 4 weken zonder lenzen

Aanstaande dinsdag krijg ik een uitgebreid onderzoek om te kijken of mijn ogen geschikt zijn om te laten laseren; over het voortraject schreef ik al eerder een stukje, klik hier om ‘m terug te lezen. In deze blog vandaag vertel ik je iets over hoe ik de afgelopen tijd ervaren heb. Ben je benieuwd of ik nog wel durf, en hoe ik het dragen van een bril ervaren heb ? Lees dan snel verder !

Zaterdag 27.04.2019

Vandaag is het Koningsdag, de laatste dag waarop ik mijn lenzen in ga doen. Officieel moet ik 4 weken vóór het vooronderzoek mijn lenzen voor het laatst gedragen hebben, en dat zou dinsdag aanstaande zijn, maar ik besluit het voor de zekerheid nu alvast te doen. Na een gezellige dag maak ik mijn lenzen schoon, doe ik ze in het bewaardoosje en dan berg ik alle lenzenspulletjes op in een la, zodat ik ze niet per ongeluk meer pak ofzo. Een raar idee hoor, als ik bedenk dat dit wellicht de laatste keer ever was dat ik mijn contactlenzen gedragen heb.

Maandag 29.04.2019

De eerste dag met bril naar mijn werk. Ik geloof niet dat ik de laatste jaren ooit nog een bril naar mijn werk gedragen heb, dus reacties van collega’s zijn er volop. Ik vertel stoer hardop dat ik wil laten onderzoeken of mijn ogen geschikt zijn om te laseren, en iedereen reageert enthousiast. Ook krijg ik veel complimenten over mijn bril, ze vinden ‘m absoluut niet misstaan, maar zelf zou ik het liefst gewoon mijn lenzen in hebben. Ik vind het helemaal niks, met die bril op mijn neus.

Woensdag 08.05.2019

Ik kom er meer en meer achter hoe slecht ik zie, zo zonder lenzen. Make-uppen bijvoorbeeld deed ik altijd met mijn lenzen in, maar nu ik dat zonder doe, moet ik echt ín de spiegel duiken. En dan nog gaat het regelmatig mis. Vanmorgen stak ik mijn mascaraborstel keihard in mijn oog, en daar heb ik lange tijd last van gehad. Die 4 weken zonder lenzen is ook een psychologisch iets wellicht. Ik begin er meer en meer naar te verlangen goed te zien, en de drempel/angst voor het laseren wordt zo stukje bij beetje een klein beetje minder.

Woensdag 15.05.2019

Ik ben op de helft van mijn 4 weken lenzenvrij. En over twee weken weet ik dus of ik geschikt ben voor de ingreep of niet ! Inmiddels ben ik helemaal gewend aan m’n bril. Ik voel me er niet meer ongemakkelijk bij om ‘m op mijn neus te hebben, en vind het eigenlijk wel makkelijk. Het scheelt me ook wel wat tijd, ’s ochtends en ’s avonds; schijnbaar was ik toch wel even bezig met het inzetten, en het reinigen van mijn lenzen. Wel merk ik meer en meer hoe slecht ik zie, en lijkt het wel of mijn zicht aan het verminderen is.

Donderdag 23.05.2019

In de afgelopen weken heb ik regelmatig gesprekjes gehad waarin ik vertel waarom ik nu met bril op loop, en dan krijg ik de reactie die ik voorheen altijd gaf aan iemand die mij vertelde dat hij/zij zich ging laten laseren : dat ze het eigenlijk ook wel willen, maar bang zijn, en niet durven. Grappig dat de rollen nu omgedraaid zijn, en ík nu blijkbaar even de inspirator ben. Ik ben er helemaal klaar voor, om me aanstaande dinsdag te laten onderzoeken. Het voortraject heeft lang genoeg geduurd, en ik ben inmiddels gewoon reuze benieuwd of ik geschikt ben, en of ik 04.06.2019 gelaserd word. Spannend (eng) vind ik het nog steeds hoor, maar daar probeer ik maar zo min mogelijk bij stil te staan.

Duim je voor me, aanstaande dinsdag ? Dat zou ik superlief vinden ! -x-

9 gedachten over “De weg naar het Ooglaseren : 4 weken zonder lenzen

 1. Ik duim! En hoop dat je je ogen kan laten laseren.
  Zelf zou ik het niet durven, de idee alleen al dat ze in je ogen bezig zijn en je ziet dat 🤭
  Ik heb vijf verschillende brillen, vind het leuk te combineren met mijn kleding!

  Like

  1. Lief dat je voor me duimt ! Gelukkig kun je niet zien dat ze bezig zijn, maar dat neemt niet weg dat het niet hartstikke eng is natuurlijk. Ik hoop dat ik uiteindelijk ook zo stoer ben dat ik het durf. Dat moet nog blijken, hahaha ! -x-

   Like

 2. Ik hoop voor je dat je in aanmerking komt. Het onderzoek is prima te doen. Je ziet wel raar na afloop omdat je pupillen wijd openstaan door een bepaalde vloeistof dus vergeet je zonnebril niet. Ik heb mijn ogen bij Vision Clinics (nu onderdeel van Bergman) laten laseren, een jaar of 10 terug en geen dag spijt van gehad. Ik zie echt super scherp in de verte. Helaas ontkom je niet aan een leesbril en helaas kan je daarvoor niet gelaserd worden….

  Like

  1. Mooi te horen dat jij enthousiast bent over de ingreep, en het zo over zou doen. Dat sterkt me ! En bedankt voor de tip v.w.b. de zonnebril, ik ga ‘m zeker meenemen ! -x-

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.