De 3 dingen ik aan mijn uiterlijk zou willen veranderen

Ik denk dat iedereen ze wel heeft : van die kleine (of grote) puntjes in je uiterlijk die je graag zou willen veranderen. In deze tijd van volmaaktheid, van perfecte plaatjes op social media en gephotoshopte beelden op het net, zou je bijna denken dat dat niet zo is, want het is niet zo gewoon meer om je kwetsbaarheden te tonen en toe te geven dat je best wel wat zou willen veranderen.

Persoonlijk denk ik eerder in mogelijkheden dan in moeilijkheden, ook wat mijn uiterlijk aan gaat. Stoor ik me aan mijn figuur, dan let ik even wat strenger op mijn voeding, en als mijn grijze haren me opvallen, dan race ik naar de kapper. Maar er zijn ook wat puntjes in mijn uiterlijk die zich niet zo makkelijk laten veranderen, en waar grover geschut voor nodig is. Waar ik een kostbare of “enge” cosmetische ingreep voor zou moeten ondergaan, iets wat voor mij geen optie is. Maar die ik direct, als ik een toverstokje had, vandaag nog zou veranderen. En vandaag vertel ik je welke punten dat zijn.

Mijn buikje
Qua gewicht ben ik van jongs af aan een heuse jojo geweest; in mijn kledingkast hing kleding van maat 44 tot 38, en ik heb alle diëten wel geprobeerd. Maar hoeveel crashdiëten, pillen of maaltijdvervangers ik ook gebruikte, niets gaf mij blijvend resultaat. Tot ik stopte met roken. Want dat heeft gezorgd voor een positieve spiraal met een bewuste lifestyle met meer bewegen en gezonder eten. En sindsdien is mijn gewicht langzaam naar beneden gegaan, en ben ik zo’n 25 kilo afgevallen. En die kilo’s zijn er blijvend af; inmiddels ben ik nu bijna 2 jaar stabiel qua gewicht. Helaas heeft al dat gejojo ervoor gezorgd dat ik nog over wat vetjes beschik die met sporten maar niet willen verdwijnen. Hoe fijn zou het zijn als dat toverstokje ervoor zou zorgen dat mijn dagelijkse buikspieroefeningen er eindelijk voor zouden zorgen dat dat buikje zou verdwijnen.

Mijn voeten
Het vanaf jonge leeftijd dagelijks lopen op hakken, en het vele hardlopen van de afgelopen jaren hebben mijn voeten geen goed gedaan. Ze zijn vrij knokig, en mijn teennagels vertonen kalkplekken. Dat laatste kan ik verdoezelen door er nagellak overheen te doen, maar het krijgen van poezelige voetjes is echt een gevalletje toverstafje, want hoe ik dit punt op zou moeten lossen, geen idee. Maar hoe geweldig zou het zijn als ik eens mooie open fijne schoentjes zou kunnen dragen …

Minder haren
Als ik dan toch bezig ben, dan zou ik ook nog wat magie willen gebruiken om in te zetten voor mijn lichaamshaar.  Ik heb namelijk een behoorlijk donkere haargroei, dus bij mij zie je elk stoppeltje zitten.

Ondanks bovenstaande punten ben ik absoluut niet ontevreden over mijn uiterlijk. Ik ben ook niet onzeker, gelukkig. Wat ik al zei, ik ben vrij oplossingsgericht, dus als ik er echt gebukt onder zou gaan, dan had ik allang voor een cosmetische ingreep gegaan. One way or the other. Maar ik denk dat er toch altijd dingen zijn die je liever anders zou willen zien. En daar is niets mis mee. Dus vandaar dit artikel. Omdat ik denk dat het belangrijk is je te realiseren dat niemand perfect is, dat iedereen wel iets heeft, maar dat de kunst is om blij te zijn met wie je bent, juist of ook met je kleine onvolmaaktheden.

Wat zou jij aan je uiterlijk willen veranderen ? Of heb jij misschien al eens een cosmetische ingreep ondergaan ?

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress,  Bloglovin of Instagram

8 gedachten over “De 3 dingen ik aan mijn uiterlijk zou willen veranderen

 1. Dat magische recept om af te vallen na te zijn gestopt met roken mag je gerust delen hoor 😉
  Verder zou ik mijn poep en billen wat minder vol willen zien, maar daar wordt aan gewerkt.
  Fijne vrijdag!

  Like

  1. Magisch was het afvalrecept niet hoor, sorry. Uiteindelijk gaat toch ieder pondje door het mondje. Ik kan het niet leuker/makkelijker maken …
   Succes met het werken aan een minder volle derrière ! jij ook een fijn weekend ! -x-

   Like

 2. Ik zou heel graag wat langer willen zijn, want ik ben behoorlijk aan de kleine kant. Zelfs hakken maken mij niet lang. En ooit, heel lang geleden heb ik mijn oren laten corrigeren. Ik was toen een jaar of 15, werd op school gepest met mijn lengte en had er niet zo’n zin in dat ze nog een ander onderwerp vonden om me mee te pesten…

  Like

  1. Ai, das niet fijn, dat je vroeger gepest werd ! Wel stoer dat je op die leeftijd al zo’n ingreep hebt ondergaan, en voor je eigen geluk hebt gekozen ! Want kinderen kunnen inderdaad genadeloos zijn. Dank voor het delen ! -x-

   Like

 3. ja hoor, dat overtollige haar herken ik wel als brunette, als dat toch eens allemaal op mijn hoofd zou kunnen belanden hahaha verder ben ik goed tevreden, mijn borsten zou iets voller mogen en ik zou wel 5 cm langer willen zijn

  Like

 4. Ik zou wel wat grotere borsten willen hebben en misschien iets minder heup. Heb altijd het gevoel dat het proportioneel gezien niet klopt. Ben heel klein en alles is klein, behalve mijn heupen ;p. Ohja, en ik heb mannelijke knieën, haha.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.